Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
09. Goda ideér, råd och tips!

Livräddning

2015-06-26 12:51 #0 av: eskils

Artikel i Metro idag om hur man räddar livet på en katt eller hund.

"Under sommaren utsätts hundar och katter i större utsträckning för faror. Vid ett akut läge är det viktigt att veta hur du hjälper ditt djur."


Anmäl
2015-06-26 12:59 #1 av: Katthemsmatten

Bra artikel. Även om vädret just nu inte är så varmt så blir det ändå snabbt mycket varmt i en bil när solen visar sig och det hjälper inte med en minimal springa för att få in luft. Ha alltid flytväst på din katt eller hund när ni är på båtar eller bryggor. Det  är lika lätt hänt att djuren faller i som ett litet barn.

Ta reda på var såväl närmaste veterinär finns (kontaktuppgifter inlagda i telefonen) som var det finns ett djursjukhus med dygnet-runt service.

Anmäl
2015-06-29 12:08 #5 av: Katthemsmatten

#2 Du kanske kan lägga in bilderna i rätt tråd, nämligen "Min sämsta kattbild". Den här tråden handlar om livräddning av hund och katt. Jag tar bort dina inlägg för att tråden inte ska bli helt OT.

Det man nästan såg av kattungen var jättegulligt, så lägg in bilderna igen i rätt tråd så alla får njuta av dem. Kär

Anmäl
2015-07-03 15:54 #6 av: eskils

Bilen blir snabbt en livsfarlig bastu!


Anmäl
2015-07-03 16:16 #7 av: eskils

Från Polisens facebook:

"Varje år krossar polisen bilrutor för att rädda djur och personer från värmen. Om du ser ett djur eller ett barn i en varm bil och tänker att du måste göra något - gör helst så här:

- Känn efter om bildörren är öppen
- Kontakta polisen (112 om du anser att det är akut, annars 114 14)
- Notera registreringsnummer
- Notera klockslag och tidpunkter
- Notera hur ventilation och lufttillförsel tillgodoses
- I nödfall krossa rutan

Om du ser ett djur eller en person i en varm bil som visar tecken på överhettning har du rätt att, för att rädda djuret eller personen, krossa rutan med stöd av nödbestämmelsen i 24 kap 4 § Brottsbalken. Nöd föreligger bland annat när fara hotar liv, hälsa eller egendom. Den som vidtar den räddande åtgärden måste vara beredd att identifiera sig för tillkallad polis eller bilägaren/föraren.
 Ring helst först, det kan vara så att vi har en patrull i närheten som kan hjälpa till med bedömningen och krossandet.

Dela gärna inlägget till dina vänner så att fler vet vad de bör göra. "


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.