Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
07. Djurskyddsfrågor

Skygga katter på hundtrim...

2015-06-11 18:55 #0 av: Uppkatten

Så är det återigen dags... Polisen har placerat misärhemskatter på ett Hundtrim. De flesta av katterna går att klappa, några uppges vara lite blyga. Men nu är tiden ute. Katterna har inte kunnat omplaceras. Polisen hänvisar nu till att de är skygga(!). Och för katterna innebär det döden.

http://www.dt.se/dalarna/orsa/katterna-hittade-inga-nya-hem

VARFÖR placerar man överhuvudtaget katter på ett hundtrim? För att ägaren bedriver kattpensionat också? Men kattpensionat bedriver normalt sett ingen omplaceringsverksamhet för katter. Hur många vänder sig t ex till ett kattpensionat om de vill skaffa katt...?

Det känns som ett "systemfel" (som så många gånger tidigare!). Rädda katter placeras i närheten av hundar - trots att vi vet att det är något som stressar katter. Katterna kallas skygga, trots att de har levt ihop med människor och är klappbara. Katterna ska avlivas för att man inte hittar hem till dem snabbt nog. Och katterna ska omplaceras av aktörer som - till skillnad från t ex ett katthem - inte har som huvudsaklig uppgift att omplacera katter (och kanske därför klarar detta sämre/är mindre motiverade att göra detta).

Jag blir så less på det här...

På Facebook finns massor av kommentarer i stil med att "kan det vara min katt som försvann då och då". Återigen blir det tydligt hur viktigt det är att man id-märker och registrerar sin katt.

Polisen svarar att det inte rör sig om upphittade katter utan om katter som har omhändertagits.  Så vi får väl hoppas att de kollat så det inte rör sig om en s k "kattsamlare" som plockat in katter som det "varit synd om"... 

Nu hoppas jag förstås att det blir tillräcklig "storm" på Facebook för att alla katterna ska få ett nytt, och bra, För-alltid-hem.

Men tänk att det ska behöva vara så här år 2015 i Sverige...

Sajtvärd för Hittekatter i Fokus. Medarbetare på Katter i Fokus.

Anmäl
2015-06-11 23:28 #1 av: Lena

Bedrövligt att samma gamla visa ska upprepas hela tiden.  Fallet får tankarna att gå till Vargökatterna. 

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2015-06-12 10:55 #2 av: Katthemsmatten

Hur många gånger ska det här behöva upprepas? Ett Hundtrim av alla ställen. Hur många söker sig dit för att hitta en KATT även om det också råkar finnas ett kattpensionat. Det säger sig själv att chansen för en katt att bli omplacerad via ett pensionat/hundtrim är obefintlig. Ägaren har inte det kontaktnät som erfordras och jag vågar nog ta rävgift på att vare sig ägaren eller polisen har annonserat för att uppmärksamma att dessa katter behöver ett nytt hem.

FY SKÄMS, polisen i Dalarna!

Anmäl
2015-06-12 12:32 #3 av: Maria P.

Hur många fler katter ska behöva sätta livet till i onödan innan våra myndigheter ”vaknar upp”?
Skamfläck att detta fortfarande tillåts pågå i Sverige. Skärpning ni myndighetsansvariga! Agera för att rädda alla friska eller behandlingsbara katter oavsett om de är hemlösa eller vanvårdade.

Instämmer #1 : tankarna går till Vargönskatterna tragiska öde. Vi har inte glömt de fina småttingarna, som dödades på myndighetsbeslut trots att de hade väntande hem. Deras brott: de råkade vara hemlösa.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.