Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
15. Bortsprungna/upphittade katter

Högsbo bortsprungen katt HEMMA

2015-06-09 13:39 #0 av: Amoz

Min brors katt har precis rymt på parkeringen utanför västra djursjukhuset i Göteborg, är någon i närheten snälla håll ögonen öppna efter henne.
Hon är sköldpaddsfärgad med mycket vitt
http://smallpaws.se/wp-content/gallery/disa/Disa2.jpg
http://smallpaws.se/wp-content/gallery/disa/Disa7.jpg

Anmäl
2015-06-09 14:34 #1 av: Katthemsmatten

Lappa i ett stort område kring platsen. Lägg ut mat i eventuella buskar eller annat lämpligt ställe. Försök att följa hennes spår, dvs en katt som rymmer brukar springa rakt fram till dess det finns en möjlighet att svänga av, t ex runt en husknut. Leta i alla skrymslen där och leta riktigt noga för en katt kan bli praktiskt taget osynlig när den vill. Hittar ni ingen katt där, fortsätt till nästa ställe där det går att vika av. Hittar ni inte katten nu, gå tillbaka ikväll när det är lugnare och var där och locka helst hela natten (Får bli semesterdag imorgon.) De första dygnen efter ett försvinnande är det mycket viktigt att man är aktiv i sitt letande. 

Ni har väl meddelat sjukhuset och dessutom gjort en polisanmälan? Jag tar för givet att katten är id-märkt och registrerad så att en eventuell upphittare kan meddela din bror.

Anmäl
2015-06-09 14:42 #2 av: Amoz

I området finns tyvärr mycket trafik och många byggnader och alltså många ställen för henne att gömma sig. De gör allt för att hitta henne men det är så lätt samtidigt att missa en plats och så kanske det är där hon sitter. Ska säga till honom att de ska fortsätta sökandet i kväll/natt.

Veterinärkliniken är meddelad och vet hur hon ser ut om någon skulle komma in med henne, hon är öronmärkt och chippad men jag är inte 100 på att det är min bror som är registrerad på henne. (Fick veta nu att min mamma står på chippet och en annan på öronmärkningen men registrerad är hon i allafall)

Anmäl
2015-06-09 16:16 #3 av: Uppkatten

Försök få hyra/låna en s k kattfälla från t ex ett katthem och sätt ut den till kvällen när det blivit lugnare ute. Be katthemmet om noggranna instruktioner för hur fällan ska placeras och användas.

Får ni inte tag i någon fälla så gäller det att ställa ut mat o vatten när det börjar mörkna, se till att ställa det lite skyddat t ex invid ett buskage eller intill en husvägg. Genom att mata håller ni kvar katten i området.

Leta extra noga i skymning-mörker-gryning, var ute MÅNGA timmar i sträck så dags så ökar chansen att katten vågar ge sig till känna.

Ha gärna med ficklampa och lys i buskage etc, har ni tur kan ni få se kattens ögon glimma till i mörkret.

Sajtvärd för Hittekatter i Fokus. Medarbetare på Katter i Fokus.

Anmäl
2015-06-11 07:03 #4 av: Amoz

Disa hittades i natt och är hemma igen <3

Anmäl
2015-06-11 08:32 #5 av: Uppkatten

Grattis!!! BallongTårtaHjärta

Njut av att ha henne hemma igen!

Sajtvärd för Hittekatter i Fokus. Medarbetare på Katter i Fokus.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.