Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
TNR/Skygga Katter

Någon som kan hjälpa alt. tips

2015-05-11 22:43 #0 av: kalindas

Jag är tillfälligt akuthem för denne lille blåvite kille. Han är en av många katter som enligt utsago finns i Olofbo, en campingplats/sommarstugeområde i Falkenberg.

Vet att Djurskyddsföreningarna i trakten redan hade stora problem med dessa katter förra året, då de kom på tal när jag höll på med mina förvildade katter hemma hos mig.
Vad jag förstått är det ganska många katter och såklart kattungar, flertalet förvildade. De har inte funnits möjlighet att fånga in katterna då föreningarna i området inte tar in skyggisar och jourhem är svårt att få tag i.
Pga att det är mest sommargäster där så finns ingen möjlighet att starta en TNR koloni utan valet nu skulle väl vara att skjuta av katterna.  Men enligt vad jag hört (ryktesvägen) så görs inte det heller. Alltså fortsätter katterna att öka...
Så här finns alltså ett gäng i det närmaste övergivna katter och som behöver komma till hem och bli socialiserade och kastrerad. 
Finns det Föreningar eller personer vana vid skyggisar här som är villiga att hjälpa dessa katter?
Tror/hoppas att Djurskyddsföreningarna i närheten här också hjälper till att stödja om bara någon tar grovjobbet så att säga...
Själv har jag bara möjlighet att vara ett halvdant akuthem/karantän en kort tid då jag har min egna lilla TNR grupp att ansvara för. 
Men finns det bara andra som är villiga att ta de tunga ansvaret så lovar jag hjälpa till så gott jag kan...

Anmäl
2015-05-12 11:29 #1 av: Katthemsmatten

Hur långt från bofast befolkning ligger det här egentligen? 5 mil eller mer? Det kan inte vara omöjligt att få ihop några som kan dela på att mata och kolla katterna om bara viljan finns. Men som i så många andra fall tror jag att det är just viljan som fattas. Det är ju "bara" katter och dem kan man ju lika gärna skjuta av, typ. Djävlas

Anmäl
2015-05-12 16:16 #2 av: kalindas

#1
Det är precis jämte ett samhälle och knappt en mil från Falkenberg. Vet inte hur det ser ut och hur katterna bor där. För de måste ju nästan ha någonstans de föder ungarna mm? 
Har själv ingen bil, lånar bara ibland. Bara hört om dessa katter, men vet inte om det görs något aktivt. 
Tycker inte det ska behöva gå så långt att de måste skjuta av dem och det löser ju inte problemet i längden, för det är alltid någon katt som kommer undan...

Ska se om jag kan ta reda på mer om hur läget är där nere och om någon är villig att mata dem.  Men är det mitt i samhället eller själva campingen så behöver ju katterna flyttas.

Anmäl
2015-05-12 17:08 #3 av: Katthemsmatten

#2 Bra om du tar reda på mer fakta och sedan uppdaterar. Då kanske vi kan komma med några råd. För som du skriver, avskjutning löser inte några problem. Tvärtom så ger det möjlighet för att det blir en än livskraftigare koloni.

Anmäl
2015-05-12 17:47 #4 av: kalindas

Ska forska lite hur det ligger till. Men visar det sig att det inte går att göra en TNR koloni där så behövs det ju ganska många jourhem som är villiga att ta in förvildade katter. 

Anmäl
2015-05-13 12:17 #5 av: Katthemsmatten

#4 och om det inte finns någon organisation bakom så lär det bli svårt. Man behöver stöd för att kunna socialisera skyggisar om man inte har erfarenhet tidigare.

Anmäl
2015-05-13 13:37 #6 av: kalindas

#5
Ska prata med tjejen som fångade in Hugin (katten på bilden) veckan. Hon har lite koll hur det ser ut där nere och hur man ska gå vidare.
Svårigheten är ju om man inte kan mata eller ta hand om dem på plats, för det måste ju finnas jourhem som kan ta hand om de skygga katterna.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.