Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
03. Hittekatter i media

*HEMMA*Har någon sätt min kattunge

2015-04-27 20:18 #0 av: swe1988

Min Stinki är borta från igår . Var inne och ute katt. Bor i radhuset i Hjortakroksvägen. Om någon har sätt honom kan kontakta mig direkt på 0739542106.

Anmäl
2015-04-27 22:20 #1 av: Uppkatten

Hur gammal är han? Hur länge har han varit van vid att gå ut? Är han kastrerad? Id-märkt? Registrerad? Var i landet ligger Hjortakroksvägen?

Berätta mer så kan vi försöka ge dig så bra söktips som möjligt, antingen här på Hittekatter i Fokus eller inne på Kattpolisen i fokus.

Sajtvärd för Hittekatter i Fokus. Medarbetare på Katter i Fokus.

Anmäl
2015-04-28 08:03 #2 av: swe1988

Han är hemma igen 😀😀😀😀 Hjortakroksvägen är i Sölvesborg, Blekinge län. 6 månader gammal är kastrerad och registrerad. För 2 månader sen började gå ut men var hela tiden i närheten. Jag fick panik för att jag hade en katt innan som försvann jag trodde att hon ska komma tillbaka och reagerade försent. Vi har en äldre tant som bor i närheten som brukar stänga katter och går runt pratar om det som att hon är jätte stolt över det. Darför jag tyckte att jag måste reagera direkt men imorse min älskling väntade på mig framför dörren.

Anmäl
2015-04-28 08:33 #3 av: Uppkatten

Du gjorde helt rätt som reagerade direkt när katten inte kom hem som den brukar Blomma. Jag önskar att alla kattägare skulle reagera som du! Ofta kommer det ut efterlysningar på nätet först efter flera dagar/veckor och då är det många gånger svårare att ge bra söktips, och om katten t ex skulle vara instängd någonstans så mår den naturligtvis mycket sämre än vad den skulle ha gjort om man reagerat direkt och hittat den i ett tidigt skede. Jättebra att din katt är kastrerad, id-märkt och registrerad. Kanske är den dock lite ung för att vara ute på egna äventyr. Så där unga katter är ofta lite för nyfikna för sitt eget bästa och blir därför lätt t ex instängda av misstag. Njut nu av att ha honom hemma igen Hjärta

Sajtvärd för Hittekatter i Fokus. Medarbetare på Katter i Fokus.

Anmäl
2015-04-28 08:52 #4 av: swe1988

Han var med oss hela tiden inomhus och var ganska rädd när jag släppte honom ut för första gången. Var hela tiden i närheten av altanen och jag var jätte ledsen när jag insåg att han är inte där. Direkt har delat hans bilder på varje sida som finns på nätet för försvunna katter. Idag ska köpa en sån halsband som man kan skriva telefonnummer under ifall att det händer igen (hoppas att det ska aldrig mer hända). Iallafall han var så glad när jag öppnade dörren började slicka mina fingrar 😊😀 och gick direkt till köket och åt hans godis. Är jätteglad att han är hemma igen. 😊😊😊😊

Anmäl
2015-04-28 09:11 #5 av: Uppkatten

Om du har halsband på honom så se till att halsbandet har säkerhetshake så att det ramlar av om katten fastnar i någonstans. Det händer tyvärr då och då att katter t ex fastnar i med ena benet i halsbandet.  Då kan det bli fula sår, och så blir det förstås svårt för katten att röra sig/ta sig hemåt. Så halsband kan vara både bra och dåligt.

Jag tycker att du borde gå med honom i sele hellre än att släppa ut honom ensam. Han är för ung för att vara ute ensam, och det är bättre för honom om du och han kan upptäcka världen där ute tillsammans. Då slipper han vara rädd, och du lär dig hur han beter sig ute och vilka farorna är just där ni bor.

Det är också vanligt att äldre katter jagar bort de som är unga, och det vill man ju inte utsätta honom för.

Din katt klarar sig inte på egen hand om han kommer bort. Han behöver tillgång till mat och vatten, han behöver tryggheten i din närhet, han behöver få vara där han har skydd mot väder och vind o s v.

Man brukar rekommendera att katter får gå ut ensamma tidigast vid ca 1 års ålder.

Sajtvärd för Hittekatter i Fokus. Medarbetare på Katter i Fokus.

Anmäl
2015-04-28 12:54 #6 av: eskils

Uppkatten har gett dig bra råd, följ dem!

Du skriver: Vi har en äldre tant som bor i närheten som brukar stänga katter och går runt pratar om det som att hon är jätte stolt över det.

Vad menar du, vad gör tanten? Om hon tar in utegående katter till sig tycker jag att ni ska kontakta Länsstyrelsen i Blekinge. De lär vara ganska kattvänliga, och kan försöka tala förstånd med tanten, och återlämna katterna till sina ägare.


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.