Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
07. Djurskyddsfrågor

Svar fr Jordbruksverket angående namninsamlingen

2015-02-05 19:48 #0 av: Lena
svar-namninsamlingen-jordbruksverket.pdf

Har idag fått svar från Jordbruksverket på namninsamlingen. 

Kopierar in svaret här: 

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2015-02-06 00:41 #1 av: carlas

Tack Lena. Tragiskt.

Jordbruksverkets sammanfattning av våra sakupplysningar med ty följande krav är helt  korrekt, citat:

"... avseende att ni tycker att det är fel att större delen av alla hemlösa katter avlivas efter det att de omhändertagits av länsstyrelsen. Ni anser att bristen på relevant kunskap hos dessa myndigheter och oviljan att ta del av betydelsefull/tillämplig forskning om hemlösa katter är påtaglig. Ni kräver att Jordbruksverket ser till att ansvarig personal på såväl länsstyrelserna som på de djurpensionat/djurhem som inhyser de av myndigheterna omhändertagna katterna har eller får den utbildning som krävs. ... "

SVARET: "... Vi på Jordbruksverket ser i nuläget ingen annan lösning  på problemet än det som sker idag. ...   Med vänlig hälsning, enhetschef Tjitte de Vries + handläggare djurskyddskontroll Linda Andersson"

Goddag yxskaft ... plus tack och sieg heil (=vi saluterar de högsta)? Stackars katter! Och tack på riktigt hittekatter.ifokus och alla andra goda krafter. Vi ger oss inte så klart Vinkar

Anmäl
2015-02-06 11:07 #2 av: Hera

Jag anser att dom har rätt. Att kastrera dom och släppa ut dom löser inte problemet med att folk fortsätter avla på huskatter och att dom fortsätter släppa ut okastrerade och lämnar sina katter i skogen.

Katter ska hållas under tillsyn. 

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2015-02-06 18:21 #3 av: Lena

#2  Nu handlar ju namninsamlingen främst om att använda dina och mina skattepengar effektivare och smartare än som nu - att låta vinstdrivande företag tjäna stora pengar på det hela utan att ha katternas liv i åtanke.  

Sedan så jobbar vi inom Hittekattsbranschen ständigt med att höja statusen på katten. Det ingår i konceptet så att säga.  Myndigheterna däremot motarbetar detta genom sin avlivningsvänliga hållning. Det ger ju helt fel signaler till svenssons ute i stugorna. Slit och slängmentaliteten hålls vid liv istället och vi kommer inte en meter.

När det gäller TNR så förstår jag att du inte alls har greppat vad det handlar om. Du skrivet att katter ska ha tillsyn. Men det är ju det katterna har i en TNR koloni.  

TNR används för förvildade katter. Det är en av flera samverkande metoder som  ingår i No-Kill-Konceptet. Kastreringskampanjer är en annan viktig del och information som får svenssons att bli bättre kattägare. + en hel massa andra saker.

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2015-02-08 12:51 #4 av: Lena

Skickade idag (8/2) följande svar till Jordbruksverket om att vi kommer inkomma med ett mera genomarbetat svar: 

"Tack för svaret!


Vi kommer att bemöta ert svar då det inte verkar som ni riktigt förstått problematiken som gjort att vi startade namninsamlingen. Nu blev det tyvärr lite som att ni ger oss en klapp på axeln för vårt stora engagemang, men sedan i styvmoderlig ton talar om att ni tänker fortsätta
precis som ni alltid gjort. 


När det gäller förslaget till ny djurskyddslag finns det en del kvar att önska vad gäller målgruppen hemlösa katter, vilket även framförts i samband med att förslaget låg ute på remiss. Vi vill även förtydliga att vi haft kontakt med forskare inom området hemlösa katter, bland annat Margret Slater. Hon och många andra är förtvivlade över svenska myndigheters avlivningsvänliga hållning samt det sätt på vilket man valt att tolka hennes och andra forskares arbeten. 


Att problemet med hemlösa katter har sin rot i oansvariga kattägare är naturligtvis ingen nyhet för oss som är engagerade i hittekatts-branschen. Det är en verklighet 
vi arbetar med varje dag och på olika sätt försöker förändra. Vi anser dock att även myndigheter och beslutsfattare har sitt ansvar i det arbetet. Vi höjer till exempel inte 
katternas status genom att avliva friska katter. Det cementerar istället rådande värderingar.

 
Vi kommer att återkomma med ett mer utförligt svar till Jordbruksverket då vi vill har mera ut av vårt stora engagemang än vad som nu blev fallet. Frågan är för viktig för att negligeras. 


Mvh Lena Lindell / Nätverket Hittekatter iFokus"

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2015-02-08 16:04 #5 av: ElisabethB

Tragiskt med jordbruksverkets svar!

Anmäl
2015-02-08 22:28 #6 av: carlas

#4  Detta är ta mig tusan det BÄSTA jag läst på LÄNGE! Varje ord. Tack!

(Ber om ursäkt för versaler men här var/är läge att ropa Arg )

Anmäl
2015-02-09 16:13 #7 av: Katthemsmatten

Visste inte om jag skulle skratta eller gråta när jag första gången läste det s.k. svaret från JBV. Tala om att öht inte vara intresserade av att ta till sig information eller ens vilja försöka värdera den. Nej, vi gör som vi alltid har gjort för det är enklast så. Om vi skyller på LST så kan de skylla på oss (JBV) och så behöver vi inte göra något mer än fika om dagarna. Typ!

Anmäl
2015-02-10 18:53 #8 av: Lena

#7 Ja det blir ju lite så som svaret kan tolkas tyvärr. 

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2015-02-15 19:17 #9 av: Lena

Puttar upp för att flera ska få läsa. 

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2015-02-16 10:24 #10 av: Katthemsmatten

Hoppas du hinner skriva ett bra svar på det idiotiska brevet de svarade med.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.