Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
06. Kastrering, ID-märking, Vaccination

Kastrera "vild" katt..

2014-12-25 18:06 #0 av: fredricakarlsson

Ska snart kastrera en katt som jag har. Jag tog in henne i maj eftersom hon var dräktigt och hon har fått sina ungar och de har fått nya underbara hem. Men så måste jag kastrera henne, men så är det lita saker jag funderar över. Att få in henne i buren kan jag. Jag ger henne mat i den sen stänger, men sen är det det med tratten.. Kommer hon kunna ha tratten på sig? Hur ska jag kunna ta av den? Hur ska jag kunna hålla koll på såret? Och sen när hon ska vakna upp ur narkosen.. Vilket är så bäst? Att hon får vakna upp i buren med typ en filt över eller om hon ser mig som hon är van vid? Skriv gärna lite annat som är bra att veta när man ska kastrera en katt som inte är tam.

Anmäl
2014-12-26 10:55 #1 av: Lena

Försök att hitta en veterinär som kastrerar med titthålsmetoden. Eller flanksnitt. Då blir det bara ett så på ett par cm som sys med ett stygn. Katten behöver inte bära tratt och infektionsrisken är ovidkommande. Vart i landet bor ni? 

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2014-12-26 10:57 #2 av: Mari

Tänk på att de inte ska äta innan de blir sövda så ge inte mycket mat i buren (helst inget alls). Vår veterinär använder inte tratt, brukar inte behövas om man inte ser att de är på såret hela tiden. 

Jag skulle nog låta henne vakna upp i buren, när vi hämtar våra katter (katthemmets) så är de oftast vakna redan. 

Anmäl
2014-12-26 17:59 #3 av: fredricakarlsson

#1 jag bor i Tomelilla (Skåne) och den ända veterinären jag hittar som gör flanksnitt är mer än 1 timme iväg.. Kanske inte är så långt eftersom hon kommer från Malmö och åkte därifrån hit, och det är ca 1 timme hit. Men jag tror inte de "samarbetar" med Djurensvänner.. Och jag har kontakt med dem och de betalar halva kastreringen åt mig. Egentligen vill jag göra flanksnitt på henne eftersom det är bättre. Och sen har jag två honkatter till som ska kastreras nu, med de är tama.

Anmäl
2014-12-27 13:49 #4 av: Katthemsmatten

Jag tycker du ska ta upp en diskussion med det katthem du samarbetar med om detta. Det är smidigare och eventuellt också billigare på sikt att utföra flanksnitt. Du minimerar risken för en infektion som måste behandlas av veterinär. Och dessutom slipper du stressa katten  i onödan.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.