Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
09. Goda ideér, råd och tips!

Förvildad katt med ungar

2014-12-16 16:43 #0 av: Arkan

Halloj!

För lite mer än 2v sedan flyttade vi till en ny gård . Redan första dagen kom det en skygg katt till verandan och kollade in oss genom fönstret. Vi trodde det var en grannkatt bara och struntade i henne. Några dagar senare såg vi att hon hade ärr i ansiktet och en utläkt skada runt munnen.
Vi beslutade att ställa ut en skål torrfoder på trappan och hon åt glupskt i sig allt utan att ens blinka. Hon var helt utsvulten och fick mer, åt upp det också och försvann sedan igen. Hon har enligt uppgifter från grannen strukit runt i området och varit ute i snart 2 år.

Vi har fortsatt att mata henne varje dag när hon kommit. Tillslut fick vi lov att både klappa och ta upp henne. Då kände vi att det med högsta sannolikhet finns ett gäng ungar där inne. Vi har tagit allt i lugnt tempo. Och idag fick hon komma in för första gången i vårat sovrum. 
Först gick hon runt och kollade in allt, stressad såklart men åt och drack vatten. Hon hoppade sen upp i sängen och lät sig klappas, hon kurrade och njöt av uppmärksamheten. 
Sedan lät vi henne vara där inne medans vi åkte iväg ett par timmar, lämnade mat vatten och en kattlåda, kissade hon inne fick det liksom vara så. När vi kom tillbaka hade hon lagt sig under sängen och ville inte alls vara med längre. Hon hade inte rört maten mer utan låg bara där längst in. Hon fräste en gång och smet sedan ut i huset. Hon ville inget annat än att gå ut igen så vi släppte ut henne och ställde ut maten.  Hon åt direkt och gick sedan sin väg.

Nu är frågan hur vi ska göra framöver. Ska vi fortsätta ta in henne? 
Hon kommer alltid på mornarna/förmiddagarna och vill ha mat, så vi kanske ska ta in henne i sovrummet då, låta henne vara där i lugn och ro några timmar och sedan släppa ut igen och fortsätta så ett tag? Eller vad tycker ni? Ungarna kommer nog inom max några veckor och det hade ju varit skönt om hon kände att hon kunde lägga dom inne i värmen.
Hur tycker ni att vi ska bära oss åt? 

Anmäl
2014-12-16 17:35 #1 av: Katthemsmatten

Bara så jag förstår rätt. Hon är dräktig och har inte fött? Om så är fallet skulle jag definitivt försöka hålla henne inne för att inte riskera att hon, som inte verkar helt tillfreds med er, föder sina ungar ute. Gör hon det kommer de nog inte överleva med tanke på att det blir allt kallare. Ta in henne och lev med att hon inte kommer vara så glad ett tag. Har ni ett rum där hon kan få vara ifred så ta in henne dit och se till att det finns en bra sängplats, låda med filtar t ex, så hon vet att hon kan boa för sina småttingar. Om ni inte går in där så mycket mer än för att ge henne mat, vatten och städa lådan så kommer hon säkert att inse att ni inte innebär en fara och hon kommer uppskatta tryggheten och värmen.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.