Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
05. Kattens status

Katter under avlivningshot - en styggelse!

2014-12-13 13:51 #0 av: Lena

Varje dag blir jag påmind om hur lång väg det är kvar tills huskatten får den status den förtjänar. Jag blir både arg och ledsen över människors respektlöshet och deras egocentriska hållning. Följande citat är hämtat från en konversation helt nyligen där kattägaren var så upprörd över att folk reagerade på att vederbörande tänkte avliva sin katt som han/hon haft i många år för att den inte gillade den nyinköpta hunden. 


"Det är SJUKT att man måste FÖRSVARA att man inte kan ha kvar sin katt. Herregud. Ska ett djur begränsa mig från att skaffa fler, när djur är det jag lever för liksom?"

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2014-12-13 14:36 #1 av: eskils

Alla kan ju begå ett misstag, t ex skaffa ett djur och sedan ångra sig. I så fall får man förstås se till att djuret får ett annat bra hem.

Att avliva ett friskt husdjur borde vara förbjudet. Hemsk människa!


Anmäl
2014-12-15 11:19 #2 av: Katthemsmatten

Det är varje djurägares ansvar att se till att omplacera sitt djur om man av någon anledning inte längre kan ta hand om det. Det kan aldrig vara någon annans ansvar. Och det kan aldrig någonsin vara en ideell organisations ansvar. Katthemmen har fullt upp med att försöka ta hand om hemlösa katter som inte har någon som kan hjälpa dem och föra deras talan. Till skillnad från den ägda katten.

Varför är det, fortfarande, så lätt att skaffa en katt (även andra djur) av stundens ingivelse och utan att först ha tänkt efter. Hur tror jag mitt liv kommer se ut om 5-15 år? Har jag en back-up om någonting händer mig? ANSVAR  - hur svårt kan det vara att ta sitt ansvar?

Anmäl
2015-01-14 19:09 #3 av: Lena

Puttar upp denna diskussion!

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2015-01-15 08:02 #4 av: ElisabethB

Inget djur ska säljas med avlivningshot! Självklart kan man se om man kan få hjälp ifrån katthem/liknande med att omplacera sin(a) katt(er) - MEN det är alltid djurägarens ansvar. Och självklart kan ens livssituation förändras, men det är fortfarande djurägarens ansvar.

B.l.a. därför anser jag att inget djur ska kosta under 1000 kr i inköp - vissa sorters djur borde kosta minst 3000 kr att köpa. Då kanske fler skulle tänka efter innan köp och även ställa krav på den som säljer djuret.

Kanske är korkade åsikter, men jag tänker som så att har man inte ekonomi eller vilja att betala för ett djur - så har man inte heller ekonomi eller vilja att betala vad djuret kostar att äga.

Anmäl
2015-01-15 14:31 #5 av: Katthemsmatten

#4 Håller helt med dig. Kan man inte betala en större summa vid ett tillfälle som man själv väljer så har man sannolikt mycket begränsad möjlighet att ge djuret den veterinärvård det förr eller senare kommer att behöva. Och då vid ett tillfälle som du inte själv har valt.

Anmäl
2015-01-17 15:24 #6 av: Lena

Att djuret ifråga är behäftat med en skaplig köpesumma har flera syften. Det handlar om statusen på djuret, att förhindra impulshandlingar och få människor att tänka efter rent ekonomiskt. 

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.