Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
11. Kattsjukdomar & problem

Kattsnuvans vackra ansikte

2014-12-01 20:42 #0 av: Josefa

Kattsnuvans vackra ansikte. Något att tänka på för er som köper eller för den delen säljer kattungar ovaccinerade. En till synes frisk kattunge kan snabbt bli riktigt dålig när den flyttar från sin invanda miljö. Pga stressen som kroppen utsätts för vid flytten och kontakten med den normala bakteriefloran i det nya hemmet orkar kattungens immunförsvar inte alltid att skydda den lilla kroppen. 
Och jag lovar er, det är inte roligt att sköta om en kattunge i detta skicket. Det sega sekretet som rinner från ögon, nos och mun sitter som klister. De blodiga såren i munnen och på läpparna gör att kattungen har svårt att äta. Och ögonslemhinnan så svullen och sårig så att det blöder. 
Gör din kattunge en tjänst och kräv att den är vaccinerad innan flytt.

Anmäl
2014-12-01 21:47 #1 av: kalindas

Usch ja! Ledsen
Fick herpes och mykoplasma felis på mina Orientaler för ca 4-5 år sedan. Det var en pärs! Tre katter inlagda på sjukhus på isoleringen i fyra dygn. Två av dom fick jag sedan handmata i flera veckor till för de var så täta i näsan att de inte kände doften på maten och vågade därför inte äta.
Smilla min Siames fick kroniskt torra ögon och hade frätt sönder främre delen av näsan. Hon blev förkyld med bakterieinfektioner väldigt ofta efter sjukdomen. Men levde ändå ett gott liv tills hon fick somna in av andra orsaker förra året.
Saga som jag har kvar frätte sönder sina bihålor och går därför och harklar slem eller snörvlar hela dagarna. Inget som syns utanpå men hörs. Dock är hon pigg och glad och har därför fått hänga med ett tag till. Men har diverse andra problem nu, så vi får se. Ledsen
De övriga fem katterna klarade sig utan större men, en har lite torra ögon och två har fått ett öga som rinner då och då. Misstänker lite ärriga tårkanaler.

Jag/katterna hade ändå tur i oturen. Hade precis en kull som blivit 12 veckor och hade sålt två innan snuvan bröt ut. De var även vaccinerade en gång.
De två ungarna jag hade kvar så var det bara en som fick lättare snuva, den andre blev inte sjuk.
Mina äldre katter hade inte varit vaccinerade på mellan 1,5-1 år. Men tror ändå att vaccinet gjorde att det inte blev allvarligare än det blev.
Jag slapp att katterna fick kraftiga ögoninfektioner, här satte det sig mest i näsa och svalg.

Anmäl
2014-12-02 23:34 #2 av: Lena

Läskig åkomma det där. Just att det kan bli kroniskt med.

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.