Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
02. Hittekatter i Fokus

Higgs

2014-11-08 13:53 #0 av: Isatis

Vill bara berätta att vår älskade lille Higgs 1,5 år ung, somnade in i går kväll. Lille Mösse sörjer och letar efter sin kamrat. Nu vilar Higgs hos de andra kissarna i Lillängen och har fått en örtagårdsros planterad bredvid sin grav. Sov gott Kattebebben. /Matte och Husse

Anmäl
2014-11-08 19:31 #1 av: Uppkatten

Men oj, vad hände? Och så ledsamt att höra! 

Och hur mår lilla Mösse? Har tänkt på honom flera gånger den senaste tiden och undrat hur det gått. Hjärta

Sajtvärd för Hittekatter i Fokus. Medarbetare på Katter i Fokus.

Anmäl
2014-11-09 11:51 #2 av: Isatis

Higgs smet iväg på egen tass och kom hem igen efter flera timmar med en svår höft/benfraktur  och blödande lungor, dålig prognos enligt veterinären på Växjö djursjukhus. Vi lät honom somna in med tassen i mattes hand. Trots att veterinären sa att det var det bästa beslutet känns det väldigt tungt och jag grubblar på om vi hade kunnat göra något annorlunda. Kan man göra mer än att leta och ropa?

Det gick inte att avgöra om Higgs blivit påkörd av en bil eller om det rörde sig om sparkar eller slag. Det fanns inga spår i hans päls av däck, olja eller något som kan förknippas med trafikskador.  Vi är ju medvetna om att där vi bor står katter lågt i kurs och ses som skadedjur.

Lille Mösse fick se och lukta på Higgs då vi kom hem. Vi tänkte att han behövde ta adjö av sin lille kompis. Det syns att Lille Mösse sörjer, just nu har han krupit upp i fåtöljen som de två alltid gosade i.

Tack för din omtanke, kära Uppkatten!

Anmäl
2014-11-09 13:21 #3 av: Uppkatten

Stackars er, vilket svårt beslut. Och som så ofta grubblar man efteråt på om man kunde gjort annorlunda. Jag tror att det hör själva sörjandet till. Som jag känner dig Isatis så är jag övertygad om att ni fattade rätt beslut. Jag vet ju hur ni kämpat för lilla Mösse, och att du inte är den som "ger upp" i första taget. Men ibland är det trots allt mest humant och nödvändigt att avliva. Så sorgligt med lilla fina Higgs. Ta hand om lilla Mösse nu och hjälps åt genom sorgen. Vem vet, kanske hittar en till liten kompis hem till honom och er en dag...

Krama till er alla från mig och mina missar.Hjärta

Sajtvärd för Hittekatter i Fokus. Medarbetare på Katter i Fokus.

Anmäl
2014-11-09 17:54 #4 av: Katthemsmatten

Isatis, jag kan bara instämma i Uppkattens inlägg. Förstår att idag är sorgen väldigt tung för er alla. Jag tror att det var bra för lille Mösse att få nosa på Higgs. Har själv sett att det för att sorgen blir greppbar för de övriga katterna. Det verkar som om de har ett sjätte sinne för att förstå detta med döden.

Kramar även från mina missar och mig till er. Hjärta

Anmäl
2014-11-09 23:12 #5 av: Isatis

Tack snälla Katthemsmatten för tröstande ord, krama om missarna från oss.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.