Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar

Personalbrist :(

2014-11-06 00:24 #0 av: Jessicahagstrom94

Nu är det stor personalbrist på Gefle katthem av olika tråkiga anledningar.
Det är svårt att få ihop personal flera dagar i veckan och speciellt på helgerna, det känns inte bra.. Jag vet inte vad jag kan göra heller mer än göra så här, skriva ut det på sidor där det syns så att det kanske väcks intresse att bli volontär hos oss. 

Själv har jag några saker som gör det svårt för mig att jobba speciellt mycket just nu, tyvärr måste jag tänka på mig själv i första hand.

Situationen är inte rolig för katthemmet nu.Katt

Några av våra katter som finns just nu i bildspelet.

Medarbetare @ Katter Ifokus.
Anmäl
2014-11-06 13:25 #1 av: Katthemsmatten

Jättefina kissar i bildspelet. Var på studiebesök hos er i maj och tycker ni har ett väldigt fint och välskött katthem.

Lägg ut upprop om att ni söker volontärer på er hemsida, facebook och andra sociala medier ni har tillgång till. Lappar i butiker och gymnaiseskolor kan ju också ge napp.

Håller tummarna för att ni får ihop tillräckligt med folk för att det inte ska vara samma 2-3 personer som får slita alla helger och kvällar. Det brukar snabbt resultera i att de tröttnar.

Anmäl
2014-11-06 21:38 #2 av: Elsklingenelsa

Har ni annonserat/lappat om katthemsvolontärer hos lokala veterinärer (väntrum fulla med väntande djurägare ;) Och kanske idé att skicka stormail till alla tidigare adoptörer som adopterat sina älsklingar från er? De brukar ju ofta vara mer intresserade än gemene man. Hoppas det ordnar sig! // Elsa

Anmäl
2014-11-07 08:25 #3 av: Hesat

Har ni hört något med kommunala Volontär i Gävle? De kanske kan nå ut till sina volontärer.

Medarbetare - Halloween.ifokus

Anmäl
2014-11-07 15:56 #4 av: Uppkatten

Högskolan i Gävle? Där går säkert många som precis flyttat hemifrån och som saknar kontakten med djur...?

Sajtvärd för Hittekatter i Fokus. Medarbetare på Katter i Fokus.

Anmäl
2014-11-09 19:50 #5 av: Jessicahagstrom94

Vi har skrivit ett inlägg på facebook som dom flesta av oss har delat runt men det var smart med lappar så det ska jag ta upp :) många som har adopterat katter finns med i våran grupp på facebook så dom har sett det och vissa har skrivit att dom kan ställa upp ibland om det krisar :)

Vi har haft kontakt med högskolan nyligen, vet inte så mycket mer än det :)

Det har ju börjat komma några volontärer nu men det behövs fler som kan ställa upp, en del volontärer syns ju aldrig till längre och vissa Fas 3:are slutar ju nu.

Medarbetare @ Katter Ifokus.
Anmäl
2014-11-09 19:50 #6 av: Jessicahagstrom94

Vi har skrivit ett inlägg på facebook som dom flesta av oss har delat runt men det var smart med lappar så det ska jag ta upp :) många som har adopterat katter finns med i våran grupp på facebook så dom har sett det och vissa har skrivit att dom kan ställa upp ibland om det krisar :)

Vi har haft kontakt med högskolan nyligen, vet inte så mycket mer än det :)

Det har ju börjat komma några volontärer nu men det behövs fler som kan ställa upp, en del volontärer syns ju aldrig till längre och vissa Fas 3:are slutar ju nu.

Medarbetare @ Katter Ifokus.
Anmäl
2014-11-09 20:41 #7 av: Katthemsmatten

Försök att ha en dialog med dem som försvinner så ni får reda på vad det är som gör att de hoppar av. Det finns de som inte har så mycket koll på vad det innebär att vara volontär, det har blivit litet 'inne' att säga att man är volontär och därmed lockas folk som inte har det genuina intresset. Ett visst svinn får man räkna med och man behöver ha en plan för hur man ska försöka få fler volontärer kontinuerligt. Säg t ex inte nej med hänvisning till att ni har tillräckligt många. Det är en situation som ändrar sig enormt snabbt i värsta fall och då kommer inte folk tillbaka hur mycket ni än vädjar. Är du ansvarig för volontärer hos Gefle Katthem? Om inte, kan du säga till den som är det att jag gärna delar med mig av mina erfarenheter via PM.

Anmäl
2014-11-09 20:53 #8 av: Jessicahagstrom94

Fas 3:arna vet man varför dom slutar, deras tid går ut helt enkelt :) iaf när det gäller en, den andra kommer utan tvekan sluta nu när jag får heltid för att hon hatar mig och kommer börja hata mig ännu mer när hon får reda på att jag har fått en heltidstjänst. 

Jag vet inga volontärer direkt som slutat mer än såna som fått riktigt jobb och inte har lika mycket tid att ställa upp, men dom har ju inte direkt slutat på katthemmet helt om man säger så utan är bara där mer sällan. 

Medarbetare @ Katter Ifokus.
Anmäl
2014-11-09 21:15 #9 av: Katthemsmatten

Då kan jag bara tipsa om att ni funderar över tiderna som volontärerna ska arbeta. De flesta volontärer har betalda arbeten. Det innebär att man måste se till att lägga volontärtiden så att så många som möjligt kan komma till er trots att de har heltidsarbeten. Det kan innebära att ni som är anställda kanske får ta större delen av städningen dagtid medan volontärerna får ta hand om enklare städning i katternas boxar: se till att fällar/liggunderlag är rena, tömma lådor, sopa samt byta vatten och utfodra samt se till att katterna får social samvaro.

Ni har ett öppet katthem med relativt få boxar så det borde räcka med ca 2,5 timmars arbetstid på kvällen för att ni ska kunna ordna detta med 2-3 personer plus någon som kan se till att katter som behöver medicinsk behandling får det. En person ska kunna karantän och en person ska kunna hantera arbetsledning, medicinering, eventuella besökare samt se till att det är låst och larmat.

Jag är volontärsamordnare på ett större katthem (vi har tillstånd för 75 katter och omplacerar 400 katter per år) och vi kan hantera samma situation just därför att vi har arbetstider som fungerar för heltidsarbetande personer.

Man måste alltså se till att det finns någon ansvarig för varje pass som har det övergripande ansvaret och som kan ha telefonkontakt med verksamhetschef/djursjukvårdare vid tveksamheter.

Ni som jobbar dagtid får ta städning, veterinärbesök och snabbare hantering av toalådor och foder. Verksamhetschefen får fokusera på kontrakt, kontakt med myndigheter etc.

Anmäl
2014-11-09 22:00 #10 av: Jessicahagstrom94

Volontärer har bra tider tycker jag :) 16-20.

ansvarig varje pass finns, städning görs dagtid, veterinären kommer på dagtid, saker köps på dagtid, vi delar alltid upp arbetet på de personer som är där. Problemet är att vi är typ 2 personer på alla pass just nu, även förmiddagar/dagtid ibland, max 3 på dagtid och det är en stor lokal vi har så det är inget som är klart på nån timme :) det är inte få kattburar heller med tanke på att vi har både pensionat och karantän, plus våra kattburar i "katthemsdelen". Det är mer än man kan tro :)

Medarbetare @ Katter Ifokus.
Anmäl
2014-11-10 11:52 #11 av: Katthemsmatten

#10 Om du har ett heltidsjobb så är det nog inte särskilt troligt att du kan vara på plats så tidigt som kl. 16. Även om Gävle inte är en jättestor stad så borde det vara tämligen många som skulle behöva ca 30 minuter på sig för att hinna från jobbet till katthemmet. Det innebär att man ska sluta jobba kl. 15.30. I min värld innebär det att man antingen går i skolan, jobbar halvtid eller är arbetslös för att hinna. Ni skulle öka basen för er rekrytering om ni istället sköt fram starttiden en timme eller 90 minuter och höll på till 20.30. Får ni tag i fler volontärer så kommer ni inte att behöva lägga lika lång tid per person och då hinner ni samma mängd arbete på kortare tid.

Jag vet att ni har en stor lokal (jag har varit på studiebesök hos er), men det går fortare att städa stora öppna ytor än små burar eftersom man kan vara mer effektiv.  Om det är lättare att få tag i folk som hjälper er på kvällen än på dagen (vilket är fallet i Stockholm i alla fall) så får ni kanske omprioritera hur och när saker görs. Låt inte "så har vi alltid gjort" stå i vägen för att få en breddad volontärbas. Det är när det krisar som det är viktigt att se över hur man arbetar för att på så sätt komma fram till lösningar.

Anmäl
2014-11-10 18:47 #12 av: Jessicahagstrom94

Man får ju komma senare om det är så att man jobbar till 16, är ju bara att anpassa efter vad man hinner. :) många jobbar väl 7-15.30/16.00.
Vi kan ju inte ha hur lite tid som helst heller på kvällarna och ska vi på dagtid hålla på och stanna till 17 för att vänta på kvällens arbetare eller hålla stängt en timme mitt på dagen alla dagar i veckan? :o jag har ingen lust att jobba till 17 när jag ska jobba till 16 iallafall. Fyra timmar på kvällen är inte mycket att be om :) en del kan väl gå tidigare nån dag i veckan från sitt riktiga jobb också, det gör min mamma.

Vi ska prata om att omprioritera och byta arbetssätt, nu tar dom till exempel fika 08-09 på morgonen, det är ju rätt galet istället för att börja direkt 08 med att ge mat till katterna och sen ta en fika på kanske en halvtimme och sen sätta igång igen med städning eller vad som nu ska göras.

Medarbetare @ Katter Ifokus.
Anmäl
2014-11-11 12:52 #13 av: Katthemsmatten

Jag tänker så här: Det gäller att ha arbetstider som är bra för så många som möjligt. Jag tror inte att de flesta arbetar 7-15.30, det är arbetstider som gäller för industrier, sjukvård och hantverkare. Vill man nå dem som har någon annan form av arbete får man tänka annorlunda. Jobbar du i butik kanske du arbetar från 8, 9 eller 9.30 och sedan 8 timmar + 1 timme lunch (för att ha 40 tim arbetsvecka, lunchen räknas inte in i arbetstiden så i realiteten är du på arbetet 9 timmar). Jobbar man på kontor börjar man oftast mellan 8 och 9, i övrigt som ovan. 

Stockholms Katthem, för vilket jag är volontärsamordnare har arbetstid för volontärer 9-13 samt 17.30 - 21.00. Då har vi tid att sköta upp till 75 katter inkl. gott om tid för kel/lek/socialisering. (En volontär per avdelning samt en ansvarig volontär.) De 2 personer som är anställda har arbetstid 8-17 (som kan förskjutas vid behov). Vi lägger upp arbetet så att på morgnarna utfodras katterna först och sedan har man en samling för genomgång av arbetsuppgifterna. Det är då vi bestämmer vem som arbetar på vilken avdelning, vem som tar soporna till containern, sköter sköljen/tvättstugan/köket. Kvällstid har vi först samling och genomgång (med fika för den som vill) innan vi börjar jobba kl. 18. Då har vi också öppet för allmänheten 4 kvällar per vecka (18-20).

Du har helt rätt i att man inte startar sin arbetsdag med en hel timme för att fika. Frukost ska man ha ätit innan man kommer! Man kan lugnt ha öppettider för allmänheten mellan bestämda tider och stänga mitt på dagen för att ni ska kunna åka iväg och göra saker som är relaterade till arbetsuppgifterna på katthemmet. Veterinärbesök, t ex.

Det jag menar är att om man har svårt att få tag i volontärer måste man börja fundera över vad man kan förändra för att attrahera fler personer ur olika grupper i samhället och inte hänga fast vid hur man alltid har gjort. Stockholms Katthem kommer i vinter att flytta till nya och större lokaler. Det kommer innebära en hel del förändringar i arbetstiden och även besökstiden för allmänheten. Allt för att säkerställa att vi har tillräckligt många som vill och kan arbeta som volontärer. Och för att möjliggöra för potentiella kattköpare att komma och besöka oss för att hitta just sin nya familjemedlem. Det kommer innebära en omställning för oss alla, men vi måste göra det för att lyckas placera ännu fler katter i framtiden. Nyckelorden för att lyckas är analys, reflektion och anpassning. Vi har gjort en ordentlig SWOT-analys (Strengths, Weaknesses, Opportunities and Threats) för att ha en så bra utgångspunkt som möjligt. Trots det kommer vi kanske inte att landa rätt från första dagen. Då är det bara att sätta sig ned och analysera vad och var vi kan göra förändringar för att nå våra mål. Förändring är, som bekant, det enda konstanta i tillvaron.

Anmäl
2014-11-11 19:53 #14 av: Jessicahagstrom94

Då har ni helt andra arbetstider, jag kan inte bestämma att vi ska ändra tiderna men kan ta upp det. Men jag tänker inte ta upp att vi på dagtid ska jobba längre än till 16 som vi gör nu för det har jag varken lust eller vilja till och upplägget vi har nu funkar i och med att man som volontär får komma när man har tid. Slutar man 17 så visst, då kan man ju komma när man slutat.

Vi har särskilda öppettider för besök och vill man komma andra tider får man ringa och se om vi har tid. Kunder till pensionatet kan vi ju inte säga nej till hur som helst så det måste ju alltid finnas en på katthemmet som kan den delen.

Trevligt att ni ska få nya lokaler :) har aldrig varit till ert katthem.

Det har rullat in ett par volontärer nu så det är positivt, hoppas dom vill fortsätta!Skrattar

Medarbetare @ Katter Ifokus.
Anmäl
2014-11-12 12:16 #15 av: Katthemsmatten

Det man förlorar på att låta folk 'komma när de hinner' är känslan av gemenskap. Den är viktig för att få volontärer att stanna kvar i organisationen. Så fortfarande kvarstår mitt råd om att ni ska se över era rutiner och tider för att försöka locka fler volontärer. Med många volontärer blir verksamheten mindre sårbar, jobbet blir roligare och katterna får mer stimulans och omvårdnad vilket till syvende og sist är det vi vill.

Om ni vill komma på studiebesök när vi har flyttat kan vi alltid ordna det. Hör av er till mig eller Johnnys Girl så lovar vi att ta hand om er lika väl som ni tog hand om oss. Glad Det är bara ungefär 17 mil till Nacka och tåget till Stockholm C tar kanske 2 timmar så vi är inte jättelångt borta.

Anmäl
2014-11-12 13:23 #16 av: Jessicahagstrom94

Ja vi håller på att jobba med att lösa just personalproblemet så vi får se vad som händer framöver :)

Jag åker gärna dit om någon följer med! 

Medarbetare @ Katter Ifokus.
Anmäl
2014-11-12 16:02 #17 av: Katthemsmatten

#16 Lycka till och välkommen när vi flyttat Glad

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.