Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
15. Bortsprungna/upphittade katter

*HEMMA* Bortsprungen katt i Motala

2014-09-22 17:24 #0 av: [Sol69]

Hej!

Vi saknar en av våra katter som smet ut för några dagar sen på Motala Väster. Katten är grå och vit och har som en trekant vid nosen. Pricken är lite skygg och försiktig av sig. Han är tatuerad, men har inte halsband på sig i och med att han inte brukar vara ute annars.

Kontakta mig via pm om ni sett katten

Sajtvärd på Druid & Shaman och på Astrologi i fokus

Anmäl
2014-09-22 18:00 #1 av: eskils

Lägg ut efterlysningen även på kattpolisen.ifokus. Skriv Motala först i rubriken. Skriv också om katten är kastrerad och om öronmärkningen är registrerad. Har han varit ute ibland , t ex på koppelpromenader så han hittar lite i området?


Anmäl
2014-09-24 18:00 #2 av: Uppkatten

Ställ ut mat och vatten där han kom ut. Ställ ut det först till kvällen så att inte fåglarna äter upp det. Använd mat som doftar mkt och gott, t ex tonfisk, + mat som han är van vid att äta. Ställ det lite skyddat t ex invid husväggen eller invid ett buskage. Genom att mata så minskar du risken att han börjar vandra p g a hunger. Finns det mat utställd så blir han sannolikt kvar i närområdet och blir lättare att hitta.

Leta ffa i skymning-mörker-gryning, d v s under dygnets lugna del. Så dags brukar katter vara lite extra aktiva och "modiga". Var ute MÅNGA timmar i sträck i husets närhet så han vågar ge sig till känna. Han är sannolikt mkt stressad just nu, så det är viktigt att du är ute långa stunder i sträck och väntar in honom. Han kan mkt väl se dig men ändå inte våga tala om var han finns.

Sannolikt finns han kvar i husets närhet den första tiden och ligger och trycker. Leta i buskage, under bilar, uppe på bildäck, på uteplatser i markplan o s v. Ta med ficklampa när du söker i mörker - har du tur kan du få se kattögon glimma till i mörkret.

Om du har möjlighet så är det bra att erbjuda katten "en fri väg in" nattetid, t ex genom ett fönster eller en ytterdörr som lämnas öppen med mat placerad innanför över natten. Det går förstås bara om man bor på bottenvåningen, och tänk då på din egen säkerhet i första hand!

Om han är skygg ute är det ofta en god idé att låna/hyra en s k kattfälla från t ex ett katthem. Be om noggranna instruktioner för hur den ska användas! Många skygga katter kommer hem igen just med hjälp av fälla.

Under dagtid bör du sätta upp MASSOR av efterlysningslappar i närområdet + lägga lappar i grannarnas brevlådor. Du bör lappa ett område som sträcker sig 400 meter i varje riktning sett därifrån katten kom ut. Vart eftersom tiden går kan du sedan behöva utöka ditt sökområde. Men just nu är det här det område du bör fokusera på att lappa.

Anmäl honom som försvunnen till polisen på 11414 samt till id-registret. Är han inte id-registrerad sedan tidigare så ringer du SKK/SVERAK och ber att få göra det akut.

Efterlys honom på Blockets efterlystsida, och på katthemmens efterlystsidor.

Efterlys honom på Kattpolisen i Fokus, samt på Facebook-sidor såsom Vi längtar hem, Bortsprungna katter - djur.id samt Missing Cats Sweden.

Efterlys honom i lokaltidningen.

Är inte ID-märkningen registrerad så bör du också mejla över din efterlysning till t ex katthem och veterinärmottagningar i närområdet och höra om de har fått in honom.

Hoppas att han snart är hemma hos er igen!

Sajtvärd för Hittekatter i Fokus. Medarbetare på Katter i Fokus.

Anmäl
2014-09-24 18:09 #3 av: [Sol69]

Oj har glömt denna tråd i och med att det blev mycket annat. Men vår andra katt jamade och förde ett jävla liv tills min sambo sa att följ efter honom för han vet säkert vart Pricken är. Så katten visade var katten var och hjälpte även till att locka hem honom igen.. Tummen upp

Sajtvärd på Druid & Shaman och på Astrologi i fokus

Anmäl
2014-09-24 19:32 #4 av: Uppkatten

Härligt med kattkompisar som hjälper till på det här sättet! Min egen ena katt stod på balkongen och ropade när hon fick syn på sin förrymda kompis. På så sätt hölls kattkompisen kvar nedanför balkongen tills jag hann ut!

Så grattis!!! BallongDet är en härlig känsla att få tillbaka sin katt!!!

Sajtvärd för Hittekatter i Fokus. Medarbetare på Katter i Fokus.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.