Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
TNR/Skygga Katter

Blev lite småglad idag.

2014-08-26 18:56 #0 av: kalindas

Den honan av de fyra här på gården som fortfarande är fertil (Stjärna), fick sina ungar för en vecka sedan. Med tanke på hur stor hon var så har hon minst fyra ungar, troligtvis fler. Hon är ju också väldigt hungrig och tunn.
Normalt har jag gett dem en gång per dag, men pga att hon måste äta upp sig blir det nu två ggr per dag.
Idag när jag var ute med hunden ett par timmar innan matdags. Så kom hon och mötte mig på gården. Gick inte riktigt fram, men ändå mot mig och med svansen höjd. Förstod att hon var hungrig och gav henne mat. 
Nu senare på kvällen var jag och gav dem burkmat och mer torrfoder och även då blev jag välkomnad med höjd svans. Glad
Men det som gjorde mig extra glad var att jag nästan kunde klappa henne! Jag vet såklart att det är mycket för att hon är hungrig och inte på sin vakt lika mycket. Men det är ändå en liten vinst. Glad
Hoppas på att jag ska kunna klappa henne bättre om några dagar. Hade ju varit bra om jag fick henne tam, då ungarna lättare bli tama då och jag förhoppningsvis slipper ta in dem för tidigt.

Anmäl
2014-08-27 12:28 #1 av: Katthemsmatten

Det var goda nyheter. Hoppas hon kommer vara mindre på sin vakt så att du har en chans att tidigt hitta var hon lagt sina ungar.

Anmäl
2014-08-27 14:20 #2 av: kalindas

#1
Logen är närmare 200 kvm stor, så det är som att leta efter en nål i en höstack. Får nog snällt vänta tills hon kommer ner med dom. 

Anmäl
2014-08-27 14:54 #3 av: Katthemsmatten

Om hon känner att du vill henne väl så kan det, om du har tur, gå att smyga efter henne för att se i vilken riktning hon går. Inte de första dygnen, men efter att  hon gjort den första förflyttningen.

Anmäl
2014-08-27 18:30 #4 av: Lena

Det där med maten brukar vara en god hjälp när det gäller socialiseringen! Vägen till hjärtat går genom magen som det brukar heta. Det stämmer bra in på hemlösa katter. Jag tycker det verkar som du är en bra bit påväg.

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.