Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
11. Kattsjukdomar & problem

Katt får vila sig men är helt galen

2014-08-22 06:25 #0 av: wippwapp

Hej!

Kanske någon har erfarenhet med något liknande? Min (ute)katt har skadat hasleden, inget å se på röntgen förutom svullnad, så han ordinerats inflammationshämmande och vila.

Men just det med vilan fungerar inte LedsenHan har varit inomhus i 2 dygn nu men står inte ut med det och vill verkligen ut. Och han ska ju röra på sig så lite som möjligt, men i natt var han helt galen och sprang omkring på nedre våningen (upp trappan fick han åtminstone inte gå) och upp och ner på sängen, hela tiden jamande. Har stängt honom in i ett litet rum nu, där han trivdes och gömde sig när han hade ont i hasen, men han är helt galen där också, jamar och klösar på dörren.

Mitt problem är att han får smärtstillande och måste ju tro att han är OK - och förstår inte varför han inte får gå ut. Finns det inte något sätt att lugna honom? Så som han springer omkring (även i lilla rummet hoppar han jämt upp på sängen och ner igen) just nu är det ju föga lite skillnad från att vara ute! Hos veterinären finns tyvärr lite hjälp och råd att få angående detta.

Hoppas att någon har upplevt en sådan katt själv och kan hjälpa mig och Linus! Mycket uppskattat!

Linda

Anmäl
2014-08-22 07:41 #1 av: Bill&Bull

Förstår att det är svårt, man kan ju inte förklara för dom att man vill deras bästa å att dom ska vila;)
Det enda jag kan komma på är om du har någon typ av aktiveringsleksak som han kam roa sig med. Fast håller med om att inne blir det inte samma som ifall han skulle ut och springa så kanske går bra ändå. Annars vet jag i vissa fall katten får sova i en bur om den verkligen inte får röra sig.

Anmäl
2014-08-22 08:55 #2 av: kalindas

Har han varit och gjort allt på lådan? Han kanske är van att kissa ute o då blir det jobbigt om han måste kissa ellet bajsa fel.

Anmäl
2014-08-22 11:09 #3 av: Katthemsmatten

Hur mycket tid spenderar du med katten? Om han är van vid stimulansen ute så behöver han stimuleras extremt mycket inomhus. Helst då givetvis sånt som gör att han inte hoppar och anstränger hasen.

Anmäl
2014-08-23 16:10 #4 av: cattisa

Du kan pröva att sätta i en Feliway i en kontakt i väggen. Det är ett "må bra" ämne för katter. Det finns att köpa på apotek och djuraffärer.

Annars är tipset att sitta i rummet han är i och hålla honom sällskap så mycket du kan. Mycket kel och prat så att han inte är ensam och sysslolös. Har du tur lugnar han ner sig efter ett par dagar och accepterar situationen. Det brukade min förra katt göra när han blev tvungen att vara inne efter veterinärbesök o d.

Lycka till!

"Tur har man kanske varje dag, otur mera sällan".
Valfridus I. President i republiken Åsen och Fristaten Holmen

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.