Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
11. Kattsjukdomar & problem

Löp + kiss? Hjälp!

2014-05-09 10:41 #0 av: kondisk

Hej, jag har en honkatt som precis börjat löpa. Första gången var för ca 1,5 månad sen. Hon löpte intensivt en vecka sedan gick det över. Hon fick en paus på en vecka sedan tog det fart igen. En liten paus igen och nu är hon i full gång.

Sedan första ''pausen'' har hon börjat kissa på ALLT. I sängen, i soffan, på filtar, på kuddar och på kläder. 
Aldrig på golvet eller dylikt dock.

Men kisset är aldrig ''blött''. Och det är inte den ''klassiska'' kattkiss-lukten. Det blir aldrig varken någon fläck eller pöl så man måste lukta sig till kisset. Det känns mer som stänk, är detta för att hon löper och vill att hanarna ska komma?
Det luktar nåt så fruktansvärt illa och jag har tvättat både sängkläder och kläder i princip varenda dag. 
Detta är självklart inte hållbart. ''Kattexperterna'' på byn säger avlivning - jag säger självklart INTE! Alltid beror ju kissandet på nånting, men vad?

Kastrering är på gång men just nu finns inte pengarna förrän vid löning och jag är rädd att kissandet ska bli en ''vana'' och inte försvinna.

Vi har heller inte haft några förrändringar i hemmet över huvudtaget.
(Vi har även 2 katter till, båda kastrerade)

Anmäl
2014-05-09 14:16 #1 av: Katthemsmatten

Försök låna pengar under några veckor så hon blir kastrerad omgående. Du kan ju ändå inte sälja en katt som har ett kissproblem, eller hur?

Den här berättelsen är väl argument nog för att man ska kastrera sina katter så tidigt som möjligt för att de inte ska börja löpa och agera fullt normalt för fertila katter, vilket inte är så trevligt för människorna de lever med.

Anmäl
2014-05-09 15:59 #2 av: Jourhemmet

Jag säger det samma. Låna pengar till löning och boka tid omedelbart. Som du skriver så kan beteendet vara svårt att få bort även efter kastrering om det får fortgå. Det är givetvis för att hon är fertil som hon kissar. Och "kattexperter" kan man knappast kalla någon som säger avlivning istället för något så enkelt som en kastrering.

Se nu till så att hon inte rymmer ut innan kastreringen.

Och självklart avlivar man inte en katt när det är ens eget fel att katten kissar runt.

Anmäl
2014-05-09 17:02 #3 av: Uppkatten

Jag kan bara hålla med #1 och #2 - kastrera så snart du bara kan och se till att hålla katten inomhus tills hon är kastrerad och läkt.

Du måste också se till att tvätta allt hon kissar på med ättika, det räcker inte med tvättmedel! Ättikan tar bort sådan kisslukt som katten - men inte du - känner. Så länge något fortsätter lukta kattkiss så är det stor risk att katten kommer att fortsätta använda det stället som toalett.

Sajtvärd för Hittekatter i Fokus. Medarbetare på Katter i Fokus.

Anmäl
2014-05-15 07:02 #4 av: martdat

Hur går det? Beror ju på att hon är okastrerad som andra säger.

Sajtvärd på kattpolisen i fokus.

Allt som inte kan lagas med silvertejp är sönder på riktigt.

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.