Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
03. Hittekatter i media

Lyxfällan: Byggde Katthem fick skulder...

2014-03-01 13:38 #0 av: Lena

I ett av Lyxfällans program under hösten handlade det om en kvinna i Krylbo som istället för att betala företagets räkningar byggde ett katthem. 

Läs mera här

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2014-03-01 15:18 #1 av: kattassen

#0 Undrar hur de tacklade det?

De är ju väldigt snabba med att se till att folk måste göra sig av med djur om de hamnar i trångmål. I programbeskrivningen gör man nästan narr av henne tycker jag.

"Någonstans på vägen blev hon även pryltokig. Kanske var det en följd av att hon prenumererar på varenda inredningstidning som produceras i Sverige. Sedan anser Mia att det är hennes uppgift att hålla skogens alla djur mätta och belåtna."

Får en känsla av att det inte sågs med blida ögon att hon hjälper djur. Naturligtvis kan hon ju inte använda företagets pengar - det var väl där det gick snett antar jag och nåt galet är det ju när det spårar ur tyvärr :-(

Anmäl
2014-03-01 15:32 #2 av: Lena

#1 Har inte sett programmet själv. Men av vad jag hört av andra - så verkar det inte finnas någon förståelse för att hon lagt pengarna på hemlösa katter. Men som du säger var det väl kombinationen att hon inte betalade räkningarna utan istället lade räkningspengarna på annat. 

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2014-03-05 20:40 #3 av: Lena

Någon som sett detta program? 

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2014-03-06 13:48 #4 av: Imasy

Har inte sett programmet, men som fd avesta/krylbo-bo måste jag då ända säga att många katter har henne att tacka för sitt fortsatta liv, där myndigheter har velat avliva dem.


// Jennie - Sajtvärd för Katter, Hamster, Dvärghamster, Brott och Litteratur. 

~Välkommen!~

Anmäl
2014-03-06 21:19 #5 av: Sidentass

Jag såg programmet men det var ett tag sen nu. Upplevde det som att man inte tog det seriöst på just hennes drivkraft att vilja hjälpa katter. Naturligtvis måste det ju fungera ekonomiskt men man tycker att kvinnan borde fått lite mer kredit för hennes välvilja , fast det kan man nig tyvärr inte räkna med..

Anmäl
2014-03-06 22:10 #6 av: kattassen

Förstår att allmänheten kan ha svårt att se det fina med att man vill hjälpa djur (i synnerhet katter). Kanske är man partisk när man ändå känner att om en person går i personlig konkurs pga att hon vigt sitt liv åt att lägga pengarna på välgörenhet och att göra livet drägligt för utsatta djur så känns det betydligt mer vettigt än de som super, röker spelar poker och köper upp alla pengarna på postorderskit.

Men som sagt - det var ju inte bara hennes personliga ekonomi utan även hennes företags ekonomi som drabbades.

Anmäl
2014-03-09 01:51 #7 av: Thaeri

Jag har inte sett programmet heller, men jag vill ändå dela med mig av mina tankar.

Om ekonomin börjar gå åt helvete och man sticker huvudet i sanden, till och med förskingrar från sitt eget företag (om det nu är vad som har hänt), så innebär det allvarliga problem för katthemmet. Vad händer om hon åtalas för förskingring och hamnar i fängelse? Eller om hon försätts i personlig konkurs?

Jag tycker att det hela känns igen från diskussioner vi har haft, om att folk som faktiskt inte har råd att ge katter den omsorg och vård de behöver inte ska skaffa katt, fast då på en större skala.

Men som sagt, jag har inte sett programmet.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.