Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
15. Bortsprungna/upphittade katter

Bortsprungen kattunge Hammarby Sjöstad, Stockholm

2014-02-11 14:49 #0 av: seve_ina

16/10 2013 försvann den här lilla kattungen/ungkatten från sitt adoptionshem på Båtbyggargatan 9  i Hammarby Sjöstad. Kattungen var då bara 14 veckor gammal och hade nyss kommit till sitt adoptionshem.
Kattungen var skyggt infångad och var inte helt socialiserad. Tyvärr har kattungen inget chip, idmärkning, inget halsband och var ej heller kastrerad ännu. Därför är vi inte helt säkra på könet men tror det är en liten hane.

Kattungen är helt grå och långhårig.
Kattungen var vid försvinnandet lite skygg, den närmar sig inte människor. Man kan inte närma sig kattungen, eller ropa på den. Då springer den iväg. Det går inte att på egen hand försöka fånga in kattungen.
Uppehåller den sig där ni bor snälla lägg ut mat så den håller sig kvar där och så att Luffarkatten kan fånga in ungen. 
Vet du någonting om Kattungen skicka Luffarkatten ett pm eller maila info@luffarkatten.se
Tack snälla! Dela gärna vidare på fb i Hammarby Sjöstad, Nacka, Sickla, Stockholm.

Anmäl
2014-02-11 14:55 #1 av: Katthemsmatten

Mycket otur bland dina jourhemsplacerade katter, tycker jag.

Du har väl bett jourhemmet att mata där katten försvann och lappa (massor) i närområdet, söka sent på kvällen.

Skicka annons till omplaceringskatt@katthemmet.nu Det är gratis. För mer info se www.katthemmet.nu 

Anmäl
2014-02-11 15:19 #2 av: seve_ina

Det är som tur ar bara 3 katter på 1,5 års tid utav över 90 hjälpta skygga katter så det är inte så farligt Katthemsmatten.....men mycket oturligt att två rymt från sina adoptionshem och en ifrån ett av mina jourhem.

Allt som bör göras vid försvinnande av katt har gjorts.
Matats, lappats, anmält som försvunnen hos polisen, många infångningsförsök, efterlysningannonser på de katthems hemsidor som tar emot efterlsyningar och i alla fbgrupper och fbsidor för försvunna bortsprungna katter.Anmäl
2014-02-11 15:28 #3 av: Katthemsmatten

Har man fortsatt med åtgärderna? Det är, dessvärre, bara uthållighet och många sena nätter som kan få katterna tillbaka in i tryggheten igen. Jag vet av erfarenhet hur extremt många timmar man sitter och glor där katten kan ha varit synlig. Inget mys i Tv-soffan precis när man ska ha tag i rymlingar.

Anmäl
2014-02-11 15:47 #4 av: seve_ina

Jo jag försöker så gott jag kan, men det är inte så lätt. Jag finns i Södertälje och kattungen adopterades bort i Hammarby Sjöstad. 
Försvinnandet och allting var mycket märkligt, familjen ljög berättade inte att kattungen hade rymt, familjen vägrar sedan svara på hur det hela har gått till och när det här hände. De skaffade snabbt en ny kattunge.
Jag får ingen hjälp av dem, med andra ord. Lapparna som har satt upp i olika omgångar har på en gång rivits ner av boende i HS. Jag skulle behöva åka dit varje kväll och sätta upp nya.
Mitt inlägg om kattungen har delats över 2000 ggr på facebook och inte ett endaste tips har kommit in. En vanlig fb delning på 60 ggr brukar iaf resultera i 2-5 olika tips. Men i det här fallet ingenting. Det är någoting skumt med det hela.
En kvinna tror sig ha sett att kattungen (kan ha varit en som liknade) såldes på Blocket i början av november, annons lagd under Stockholm:Hägersten/Liljeholmen. Hon var helt säker på det hon sett på blocket för hon var intresserad av att adoptera kattungen ifrån mig, men gjorde det sedan inte. Någon kan ha hittat ungen och sålt den vidare. Det är det enda tipset som kommit in.

Jag skulle vara så lycklig om jag fick ett endaste livstecken och fick veta att någon tagit hand om kattungen eller köpt den utav någon annan.

Anmäl
2014-02-11 16:03 #5 av: Katthemsmatten

Luktar 'gravad hund' det du säger om adoptivfamiljen. Somliga borde verkligen inte få ha djur. 

Anmäl
2014-05-14 11:42 #6 av: seve_ina

Kattungen, nu ungkatt ca 10 månader gammal, är tyvärr fortfarande till dagsdatum ej hittad.
Jag hoppas fortfarande finna ungkatten.
Mvh Ina
Luffarkatten
FB Luffarkatten
www.luffarkatten.se

Anmäl
2014-05-16 13:30 #7 av: eskils

Lägg efterlysningen här också, med ortnamnet i rubriken:

http://kattpolisen.ifokus.se/discussions


Anmäl
2014-05-17 10:57 #8 av: Lena

Tråkigt när det gå fel med jourhemmen! 

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.