Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar

Ny kategori
25. Information om Forumet & oss Medlemmar

Hittekatters Facebook grupper & sida

2014-02-02 11:55 #0 av: Lena

För att nå så många kattägare/kattälskare som möjligt har vi sedan några år tillbaka även funnits på Facebook. 

Hittekatter i Sverige (facebooksida) just nu 1546 gillare.

Kattgruppen (facebookgrupp för kattägare i största allmänhet) just nu 911 medlemmar.

Hittekatter i Sverige: Hittekattsgruppen (ny facebookgrupp som en förlängning på facebooksidan) just nu 495 medlemmar.

Välkommen dit du också! 


//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2014-02-02 12:02 #1 av: Paddan88

Önskar att ni även hade en grupp där inläggen enbart syntes för medlemmar eller om man går in på gruppens sida. Fins saker och frågor om katter som jag vill kunna ställa utan att hela min bekantskapskrets läser det. Dock så är denna sida ett bra substitut för det men man ser ju att svaren kommer snabbare på Facebook än här

Anmäl
2014-02-02 13:58 #2 av: Lena

#1 Tänker du på Hittekatter iFokus eller på facebook grupperna? 

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2014-02-02 15:05 #3 av: Paddan88

Facebook grupperna. Facebook använder man ju till så mycket annat och har en betydligt bredare bekantskapskrets på och det är ju inte alltid man vill ställa pinsamma frågor om sin katt så öppet så att alla man känner kan se eller så kan det vara en bild man vill dels både på sin egen Facebook och i en kattgrupp men med olika text vilket kan upplevas som spam av andra facebook användare.

Som exempel ska jag adoptera en hittekatt om ett par månader. Jag vill inte att mina ytligt bekanta tex skolkamrater och grannar ska veta detta innan jag själv är redo att berätta det eftersom jag vet att det fins de som har en otroligt negativ bild av förvildade katter och jag därför inte vill införliva den utan vänta till katten har anlänt och visar tecken på att motbevisa deras syn på hittekatter. Jag känner att jag inte vågar skriva om denna katt på facebookgruppen eller ställa frågor om den där utan väjer att tiga eftersom jag kan ställa frågorna och berätta här istället och för att jag genom ett fiktivt namn och ett ifokus konto som inte berättar så mycket om vem jag är känner mig anonym och slipper spydiga kommentarer från folk i min vardag som inte har bättre förstånd.

Bara några exempel men som sagt denna sida är ju därför bra om man vill ställa de där frågorna mer anonymt.

Anmäl
2014-02-03 11:15 #4 av: Rödis

En eloge till dig som går din egen väg och tar dig an en katt trots bekantas negativism! Önskar er allt gott tillsammans, en spännande utveckling. Förutom att vi som jobbar med sådana katter vill hjälpa så är det mkt mkt intressant och lärorikt att vara med i en sådan "relation i utveckling", vi lär oss mkt om hur levande varelser fungerar och blir förhoppningsvis ödmjuka av det.

Anmäl
2014-02-03 23:36 #5 av: Lena

#3 Nej Facebook kan vara en nackdel i vissa lägen. Ser det som ett komplement till denna sajt. 

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.