Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
15. Bortsprungna/upphittade katter

Polisen i kattägarstrul!

2014-01-23 20:28 #0 av: Lena

Inte alltid som det går rätt till hos polisen när det gällar anmälan om bortsprungna/upphittade katter. 

Artikel om ett knivigt fall i Linköping

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2014-01-23 20:49 #1 av: Paddan88

Oj snacka om kasst polisregister! Tycker synd om både kvinnan och kattens ägare som båda verkar älska katten.

Slarvigt av polisen som sagt men den jag blir mest arg på är veterinären som handlar så oproffsigt! Det rätta att göra i det läget vore väll att höra av sig till ägaren och låta denne hämta katten där så att kvinnan slapp ett så hemskt uppbrott, ebentuellt låta dem göra upp sinsemellan.

Inte Omhänderta katten som om den vore stulet gods!?

Eller tänker jag helt galet som inte kopplar in den meningslösa juridiken? (eftersom allt föll på polisens avsaknad av handlingar i registret)

Anmäl
2014-01-24 03:08 #2 av: carlas

Förstår hur du tänker Paddan88 men tycker ändå att ...

... detta fall illustrerar grovt och grafiskt hur absolut nödvändigt det är att få ordning på detta med polisens registreringar av katter som anmäls försvunna och/el upphittade. Det är lagstadgat, är det inte? Och hur ska vi någonsin komma någonstans om detta inte också verkligen levs upp till. Polisanmäla Yrar?

En nationell registreringsbas därtill. Hur svårt kan det vara?!

I och för sig ser vi ju gärna en annan myndighet än polisen som sköter om ett sådant registrerande, men i dagsläget är det som det är - polisens skyldighet -, och då ska det skötas också.

Anmäl
2014-01-24 07:28 #3 av: LinaLj

Håller med #2. det är synd att säga med sådana här fall är nästan nödvändiga och de borde få mer uppmärksamhet för att myndigheter och privatpersoner ska få upp ögonen för hur dåligt systemet är. 

Här har både upphittaren och ägaren anmält saken till polisen som inte har uppgift om någon av anmälningarna. Dessutom så har ägaren gjort som man ska och idmärkt sin katt.

Att det inte finns dokumentation om de båda anmälningarna är väl det som verkligen kommer att ställa till problem för polisen då vi har enormt stränga dokumentationskrav i Sverige. Under mina utbildningar så har man alltid fått höra om och om igen att det som inte är dokumenterat har aldrig hänt.

Anmäl
2014-01-25 11:54 #4 av: OberonsMatte


Jag är tyvärr inte ett dugg förvånad. Att vända sig till polisen när man förlorat eller hittat en katt är en falsk trygghet och säkerhetsåtgärd. Både ägare och upphittare MÅSTE söka varandra själva, samt kolla upp eventuell id-märkning.

Sajtvärd Katter iFokus

Anmäl
2014-01-26 02:17 #5 av: carlas

#4 Det är nog ingen här som är förvånad över polisens brister i detta avseende :(

Poängen här är att enligt regelverket polisen MÅSTE - dvs ska/är skyldiga att - registrera anmälningar av upphittade respektive bortsprungna katter, med - förstås - dokumentation.

Vi kan åtminstone börja med att kräva ordning på den saken.

Anmäl
2014-02-01 21:04 #6 av: Niiinah92

tycker inte veterinären ska lastas för vad de gjorde utan att veta hur saken egentligen gick till, kan ju varit så att kvinnan vägrade kontakta den riktiga ägaren eller vägrade låta veterinären göra det och det där med handgripligt kan låta betydligt värre än det är. Eftersom upphittaren inte tittat efter chip tidigare och då inte gjort allt för att hitta ägaren så är det i mitt huvud ingen tvekan om vilken katten tillhör.

Polisen däremot bör se över saker och ting, hade de gjort rätt hade allt detta kunnat undvikas. 

Anmäl