Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat

13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
12. Kattmats relaterat

Trind Higgs

2014-01-11 10:32 #0 av: Isatis

Higgs har fått vaccinationsspruta nr. 2. Veterinären passade på att kolla honom, tyckte att han var trevlig och fin på alla sätt men alltför knubbig. Jag skall alltså se till att han inte lägger mer på hullet då han är rund som en boll. Tycker det är svårt då han slukar allt han kommer över. Jag försöker passa honom så Lille Mösse och de övriga katterna får sin del av maten, men det är hopplöst. Försöker jag hålla Higgs i ett annat rum vid matdags så blir han förtvivlad, trots att jag leker och kelar med honom. Han klänger och klöser på den stängda dörren, skriker och gråter.

Var och en av katterna har sin särskilda matskål, men ingen försvarar sin portion utan låter lillekatten ta den. Vad göra?

Anmäl
2014-01-11 11:05 #1 av: Lena

Det är inte allt för ovanligt det där att katter med hittekattsbakgrund hetsäter och är lite för matglada. Man kan väl säga att det har en form av ätstörningar. Ett förvärvat beteende som kommer sig av att de tidigare varit ständigt hungriga och fått "slåss" om det som gått att äta. Ibland kan det även vara parat med magkatarr. 

Du skulle behöva vänja honom vid att äta i eget rum. Det brukar gå om man bara är lite uthållig. (Kan vara svårt när de skriker och gråter). Försök att belöna honom med lite extra godsaker när han äter i det avskilda rummet. Då kommer han att förknippa det hela med något positivt. 

Vad äter Higgs för foder nu? 

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2014-01-11 12:34 #2 av: Isatis

Han får Mjau burkmat samt kyckling, nötfärs och kokt fisk. Inte samtidigt förstås. Knycker annars allt ätbart från bord och bänkar om han kommer åt. På nätterna har katterna tillgång till torrfoder och vatten. Gamla Mamman vill gärna äta under natten, som hon är van sedan sin ungdomstid.

Lille Mösse, Gamla Mamman och Herr P. får samma foder som Higgs. Lille Mösse och gamla Mamman är slanka, Herr P. är ytterst matglad, en stor och kraftig kattherre som älskar matskålen.


 

Anmäl
2014-01-12 10:42 #3 av: Lena

Ibland kan katter bli extremt hungriga av olika sjukdomar. T.ex sköldkörtelproblem, njursvikt, magkatarr eller att de har mask. Men då brukar det ju även vara andra symtom med i bilden. 

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2014-01-12 11:05 #4 av: Uppkatten

#3 Fast vid njursvikt är det väl tvärtom, dessa katter brukar ha svårt att äta (och blir väldigt magra) och så blir de väldigt törstiga...?

Sajtvärd för Hittekatter i Fokus. Medarbetare på Katter i Fokus.

Anmäl
2014-01-12 12:54 #5 av: Lena

#4 Mot slutet tappar de aptiten men i början brukar de bli mer glupska. Det beror lite på hur njurvikten uppträder och av vilken anledning. Katten äter men går ändå ned i vikt. Som du skriver är även ökad törst och ökad urinmängd en del av symtomen. 

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2014-01-12 13:03 #6 av: Uppkatten

#5 OK, min kattpojke åt bara successivt allt mindre då han drabbades av njursvikt (ingen period av ökad aptit). Var f ö "liten i maten" hela sitt liv.

Sajtvärd för Hittekatter i Fokus. Medarbetare på Katter i Fokus.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.