Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar

Bra Katthem???

2014-01-02 17:50 #0 av: jnielsen

Detta år fyller jag 30, inte förrän till hösten men jag är ute i god tidSkämtar

Jag tänker ställa till med en fest till förmån för hemlösa katter, alla presenter ska vara gåvor i form av kattmat, kattsand, leksaker, penninggåvor osv...

Dess saker är det sedan tänkt ska gå till ett eller flera katthem här i Skåne. 

Hur vet man vilka som är BRA katthem???

Vad ska jag titta efter, fråga, tänka på eller undersöka när jag ringer/besöker/kollar hemsidan innan jag bestämmer mig vilka som ska få? Bör man gå till de större organisationerna? Jag vill nog helst stötta de små,för jag tror att de har svårare att få ihop gåvor..? 

Jag har några som jag redan stöttar med mat, köper saker av osv, men jag tror kommer det att bli betydligt mycket mer att dela ut efter festen och då vill jag kanske ge till fler ställen och vill verkligen vara säker på att det går till ställen som tänker på katternas bästa och där penninggåvor går oavkortat till veterinärbesök och sånt... 

Anmäl
2014-01-02 17:53 #1 av: FemFem

Vilken otroligt bra idé! En sån fest ska jag också ställa till när jag fyller år!

Anmäl
2014-01-02 17:53 #2 av: FemFem

Vilken otroligt bra idé! En sån fest ska jag också ställa till med när jag fyller år!

Anmäl
2014-01-02 17:54 #3 av: jnielsen

#1 Toppen!! Så långt tänkte jag inte, men det här inlägget kan ju bli en inspiration till alla andra som antingen aldrig får något de behöver eller redan  har alltSkämtarSkrattar

Anmäl
2014-01-02 17:57 #4 av: FemFem

#3 Ja, verkligen! Skrattar Jag som alltid tycker att det är så svårt att önska sig saker nu när man passerat 20-strecket. ^^ Det är klart, man kan alltid önska sig saker till hemmet och så men de hemlösa katterna behöver prylarna bättre. Och det är bara några månader tills jag fyller år så jag får väl också börja se mig om efter katthem. Väntar spänt på svar i tråden!

Vet fö inte varför det blev två inlägg här ovanför... Jag skulle bara hantera mitt första inlägg ju, och så blev det två. Funderar

Anmäl
2014-01-02 19:10 #5 av: majvi

Själv hjälper jag katthem /föreningar som inte dödar friska katter och som jobbar med TNR

Rädda katten har eller ska starta ett nytt TNR-projekt.Jag känner till att de har haft ett TNR-projekt tidigare i ett annat trädgårdskoloniområde.Det visar att de bryr sig om de förvildade katterna också.

http://www.raddakatten.se/

KKS är en stor förening men de har olika förmedlare man kan ge till,förmedlare som troligen ofta får ta pengar ur egen ficka.En av förmedlarna skriver på facebook Hemlösa katter i skåne.En annan skriver om hemlösa katter Helsingborg.

Man kan välja att ge pengar till ett specifikt katthem eller specifik insamling.Det finns t.ex en insamling till djurläkare utan gränser där veterinärer från Danmark kommer över till Sverige och kastrerar och vaccinerar till självkostnadspris

http://www.kks.nu/

Föreningen Höörs hemlösa katter  känner jag inte till men de jobbar med TNR-metoden

http://www.fhhk.se/

 

Anmäl
2014-01-02 19:36 #6 av: jnielsen

#5 Tack så mycket! 

KKS känner jag ju till, men tänker lite att de är så stora och välkända att de nog redan får flest bidrag??

FHHK donerar vi kattmat till via deras insamlingstunnor redan i dagsläget, så de känner jag till. Deras penninggåvor ska gå oavkortat till veterinärbesök och dylikt


Anmäl
2014-01-02 20:11 #7 av: Jourhemmet

Ett tips är att kanske fråga vad katthemmet/föreningen behöver. Jag vet att det ofta skänks tex dålig mat som katthemmen ändå inte kommer att ge sina katter, tex Friskis och Lidls kattmat.

Anmäl
2014-01-02 20:42 #8 av: jnielsen

#7 Jag kommer faktiskt att vara så "fräck" att jag på inbjudningskorten till festen kommer att specificera ganska noga vad man kan ge; tex "blötfoder eller torrfoder från en djuraffärer" osv. Kommer att fila lite på det för jag vill att det ska skänkas bra foder åt katterna. Kanske ha en liten infolapp med i inbjudan om vad man ska tänka på om man köper foder till katt; märke, spannmål, köttmängd och så..

Jag firar aldrig min födelsedag annars, och ber aldrig om något, så den här gången kommer jag faktiskt att vräka på just för att det är för katternas skull. Jag ska bjuda varenda kotte jag kan komma på!

Anmäl
2014-01-03 14:34 #9 av: bubbelbruden

Kolla på facebook där kan du hitta många av de lite mindre kattföreningarna och katthemmen.

Tänk på där det gäller mjukmaten att den nte behöver vara dålig bara för att den är köpt i vanlig mataffär.

Många föreningar vi jobbar med använder gärna mjau kattmat.

Många av de mindre föreningarna har svårt att få in mat och bidrag så kolla hemsidor och facebooksidor och åk runt och kolla.

är med och driver Chaplins katthem (www.fb.com/chaplinsatthem) och fyller själv 30 om en månad men nu vet jag vad jag ska önska mig.

Anmäl
2014-01-03 15:16 #10 av: Lena

Här finns länkar till alla Katthem i Sverige

Katthem anslutna till Djurhemsföreningen kan vara mer för avlivning då det funnits i Djurhemsföreningens riktlinjer till för några år sedan att  katthemmen skulle avliva katter som suttit längre än 3 månader. Nu är det borttaget men vi vet att det förekommer fortfarande på vissa ställen. 

Katthem anslutna till Svekatt har tagit avstånd från avlivning av friska katter. 

Idag är följande föreningar medlemmar i SVEKATT:

 • Akutgruppen i Stockholm
 • Föreningen Djurhjälpen i Stockholm
 • Föreningen 9 Liv Östergötland
 • Gefle Katthem
 • Gotlands Katthem
 • Gästrike Katthem i Gävle
 • Göteborgs Katthjälp
 • Kattskyddet
 • Kattstallet i Åkeshov
 • Ronneby Hittekatter & Co
 • Stockholms Katthem
 • Stockholms Kattkastreringsgrupp
 • Södertälje Katthem
 • Örebro katthem

Det är dock inte så enkelt att det bara är dessa katthem som är för No-Kill. Det finns flera som jobbar på det sättet men inte ännu blivit medlemmar eller har en förening som är villkoret för att bli med i Svekatt. 

 

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2014-01-03 17:06 #11 av: jnielsen

#9 Jag köper själv blötfoder på ica till mina katter, så det vet jag, såg nu när jag läste mitt inlägg att det kan tolkas som att blötfodret också måste köpas i djuraffär - det blir till att fila på formuleringarnaSkämtar Jag ska kolla facebook, för det är just så jag tänker, att de små ställen har svårt att få ihop bidrag. Får väl återaktivera mitt facebook konto...

#10 Tack för länken, ska kolla på den. Tyvärr ser det ut som att listan på SVEKATT inte innehåller några skånska katthem. 

Jag vill gärna köra ut till katthemmen, höra lite vad de behöver och se hur de jobbar. När gåvorna ska delas ut så vill jag kunna köra dit, ta lite foton på katterna och så för att ha så att jag kan skicka tackkort till de som varit på festen..

En No Kill policy tycker jag är självklart, och TNR tycker jag är värt att stötta.

Anmäl
2014-01-03 17:34 #12 av: majvi

jag vet inte hur det ser ut till hösten men Josefa här på hittekatter brukar få in moderlösa kattungar , de behöver ju specialmjölk och de kan vara i dåligt skick så pengar till veterinärvård kan också vara välkommet.

Anmäl
2014-01-03 17:39 #13 av: jnielsen

#12 Bra tips med mjölkersättning!

Anmäl
2014-01-04 12:35 #14 av: Gatukorsning

Om du kollar med någon av de större föreningarna så har de kanske samarbete med mindre föreninger/grupper7privatpersoner som på eget bevåg har TNR-kolonier, fångar in, bygger kojor och så.

Det är inte helt ovanligt att en större förening samarbetar med privatpersoner på det här sättet. Så fråga runt, för då kanske du kan hjälpa just de privata aktörerna (eller små grupperna) med att köpa in material till kojor eller så?

Om du på inbjudningskorten säger att du till exempelvis önskar pengar till att kastrera en viss nyinfångad katt i den eller den föreningen så kanske det inte heller är en dum idé.

Anmäl
2014-01-04 12:41 #15 av: monicat

En så fantastiskt bra ide´!!!!! Besök några katthem och välj att hjälpa det som känns rätt och som har de policys som du stödjer. Till exempel att de inte dödar skygga kissar utan jobbar med att socialisera dem och att katter inte dödas när de blir sittande länge på katthemmet. Detta är iaf mycket avgörande saker för mig.

Din idé tar jag med mig! Lycka till med festen!

Anmäl
2014-01-04 17:38 #16 av: jnielsen

#15 Tack för tipsen!

#14 Tack för tipsen!

Jag känner nästan att det bästa med att lägga upp denna tråd redan nu är att så många verkar inspireras till att göra samma sak! Glad Det gläder mig verkligen, för katthemmen och katterna behöver verkligen all hjälp de kan få!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.