Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
14. Katter söker hem! / Katter sökes!

3 ungkatter i Malmö

2013-12-11 19:40 #0 av: CassandraL

3 ungkatter, runt 6 månader behöver rätt akut få nya hem!

Katterna bor nu på ett företag där dom inte kan bo kvar pga allergi och behöver därför flytta så snart som möjligt. Dom finns i Malmö.Ena katten är rätt tam medans de två andra är mer försiktiga men alla 3 var framme hos mig idag. Den ena stod även i mitt knä

Anmäl
2013-12-12 23:52 #1 av: Debattia

Puttar upp!

Anmäl
2013-12-13 12:28 #2 av: Katthemsmatten

Ingen på företaget som kan ta hem dem medan man letar nya hem åt dem?

Anmäl
2013-12-13 13:00 #3 av: CassandraL

Tyvärr inte :(

Anmäl
2013-12-13 17:15 #4 av: Jassan


Vet att det är en bra bit mellan er men nöden har ju ingen lag.Får idé

Kanske kan man få upp katterna till denna tjejen som vill vara jourhem??

http://hittekatter.ifokus.se/discussions/52a999b98e0e742e2e00268e-nagon-som-behover-jour-hem?discussions-1

Anmäl
2013-12-13 17:30 #5 av: [eskils]

Undrar vad det är för ett företag som katterna bor på, och varför. Är det en vanlig arbetsplats, där folk jobbar några timmar om dagen eller t ex ett ålderdomshem, där folk bor dygnet runt? Tänkte om det inte kan gå att ordna så de inte kommer i kontakt med den allergiska personen. Det finns ju också allergimedicin som man kan ta.

Och det borde väl gå att någon/några av de anställda tar hem katterna tills de fått nya hem eller kommer in på ett katthem?! Tar för givet att de är avmaskade, vaccinerade, kastrerade och friska?

Jättesöta katter!

Anmäl
2013-12-13 19:10 #6 av: CassandraL

#4, ja det var en bit. Har en kompis i närheten så skulle ju kunna åka upp med en katt och bo där, men är tveksam till att utsätta en rädd katt för det...

#5 En vanlig arbetsplats. Personen lever just nu på medicin och känner att det inte fungerar. Jag vet bara att jag ska hjälpa katterna därifrån. 

Alla vill inte ha katter, och det kan ta långt tid innan en katt får hem så det är inte aktuellt att någon där tar hem katterna. Nej. Dom skulle kastreras och fixas nu när dom blev 6 månader, men jag vill göra det i samband med att dom flyttar för att minsta stressen av att flytta omkring dom två gånger. Mamman är kastrerad och försvann när vi släppte ut henne. Om ungarna också skulle göra det är det därför bättre att göra det i samband med flytt.

Anmäl
2013-12-15 12:04 #7 av: Katthemsmatten

#6 Det är inte något problem att transportera skygga katter. Se till att de är skyddade genom att t ex lägga en handduk över transporten. Sök transporthjälp på Djurtransporter iFokus så kan det säkert lösa sig.

Nyfiken fråga, varför släpptes mamman ut och vad har man gjort för att se till att hon får mat och skydd? Jättebra att hon är kastrerad och därmed inte ger upphov till fler generationer av hemlösa katter men även mamma katt är värd att få omsorg även om det blir ett mini-TNR.

Anmäl
2013-12-15 14:39 #8 av: CassandraL

#7 nej dom hade säkert klarat det bra. Men det blir mycket stress för dom och dessutom vill jag ha koll på deras nya hem. Jag vill vara så säker jag bara kan på att dom ska få det bra och det är jag inte om jag skickar iväg dom utan att ha träffat nya ägarna eller varit hemma och sett hur dom kommer bo. 

Mamman kastrerades och släpptes ut i sommras/höstas, och då var planen att mamman skulle bo kvar och jag skulle leta hem till ungarna. Men då var det inte akut. Planen har hela tiden varit att kastrera allihopa när dom är tillräckligt gamla. Dom matar katterna, så mat finns där och katterna har bott i ett tält anslutet till företaget så där är både varmare och skydd för väder. Mamman skulle bo kvar men efter kastreringen så har dom bara sett henne en gång. Ingen har nog räknat med att dom inte skulle kunna bo kvar, jag vet att jag inte räknade med att det skulle bli så här iaf..

Anmäl
2013-12-16 09:57 #9 av: Katthemsmatten

Sorgligt att man inte vill ta ansvaret fullt ut för katterna. Ang. att du vill ha koll på eventuella nya hem, har du kontakter med folk utanför din region som kan hjälpa dig med att kontrollera hemmen innan man skickar iväg katterna? Försök etablera sådan kontakt, för du ökar möjligheten att katterna kommer in i värmen innan det är midvinter om du kan utöka området att söka permanenta hem och även akuthem.

Anmäl
2013-12-16 11:10 #10 av: CassandraL

Fast samtidigt så gör dom ju en del. Dom började ta hand om förvildade katter och dom har sett till att få hjälp att kastrera dom (än är bara mamman kastrerad). Sen räknade dom väl inte med att dom inte skulle kunna bo kvar. Så tvärt emot många andra så har dom faktiskt gjort en del för att hjälpa katterna.

Jag har folk jag känner och hade litar på att dom kolla upp ett hem lite överallt i Sverige. Men vill helst att dom ska bli i närheten, då slipper som transporteras långt dessutom som jag verkligen tror är en stor stress för en rädd katt.

Men om någon av er alla vet någo som vill ha en katt så får ni gärna be dom höra av sig till mig

Med vänlig hälsning,
Cassandra

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.