Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
09. Goda ideér, råd och tips!

Säkra halsband.

2013-12-04 02:17 #0 av: Roslyn

Hej!

Har en katt på jobbet som vi är osäkra på om den har ett hem. Har satt upp lappar men ingen har ringt. Tänkte sätta på den halsband med numret till mig för att se om någon ringer då. Nu undrar jag vilket halsband som är säkrast. Katten har inget halsband nu.
Har inga halsband på minaegna katter då jag är så rädd för att de ska fastna  någonstans.

Ska det vara resår eller med säkerhetslås eller vad?.

Anmäl
2013-12-04 02:21 #1 av: Roslyn

Här är han. Älskade "Black Jesus" som en arbetskompis döpt den  till.

Anmäl
2013-12-04 03:34 #2 av: carlas

Black Jesus - fin misse!

Använder inte heller halsband av ängslan. Haft grannkatt med resårhalsband som fastnat runt benet. Skulle säga sånt där självupplösande istället. Som lätt går upp. (Och med reflex - bra på svart katt i mörkret.)

Anmäl
2013-12-04 07:39 #3 av: Elsklingenelsa

Safetylock är bäst. Löser ut om de fastnar. Men pröva att dra isär det i affären innan du köper. (En del är så hårda att jag tvivlar att en vanlig misse klarar att rycka sig loss.) Min ena svarta kille arbetar sig genom 1-2 halsband per vecka (jag köper mängd och har på lagt...;) men väljer ju helst de lättutlöstare säkerhetsspännena. Oftast hittar halsbanden hem igen med bärplockare och grannar eller när jag själv gör en vända halsbandsplock i skogen...;) Sen är idbrickor där man kan läsa utan besvär bäst: tunnor med hoprullad lapp i kräver ju mer jox och underdelen ramlar ofta av.

// Elsa

Anmäl
2013-12-04 11:50 #4 av: Rödis

Detta med halsband har verkligen fått en att fundera i olika banor... på somliga av mina katter har det knappt varit nån mening sätta på dem självupplösande halsband då de tappats direkt. Har varit med om tillbud med halsband som inte öppnar sig vid behov, ganska skrämmande en gång då katten blev hängande i bandet. Med stigande ålder avtar incidenterna dock. Senaste tipset jag fick var från veterinär Glimåker och det består av ett vanligt ihopsatt resårgummiband, det går utmärkt skriva runt hela bandet med permanentpenna, blir billigt. Jag provar detta på två av mina katter nu, den ene är ute jättemycket och tappade alltid sina halsband. Sen 3 månader tillbaka har han inte tappat detta och heller inte fått en massa sår som just han då alltid fick av de självupplösande.

Anmäl
2013-12-04 13:54 #5 av: Elsklingenelsa

Ja det är svårt och väldigt individuellt med katter och deras halsband. Jag var lycklig kattägare till två kattflickor som vardera levde i 12 och i 13 år som aldrig varken trasslade in sig eller tappade sitt halsband en enda gång. Men missar jag har nu är riktiga olyckskorpar...

Båda de unga (4 år) tama katterna som har halsband på lyckas få in tassen under halsband som innehåller resår av något slag. De har båda två kommit hem ormande på magen med framtssarna helt uppbundna under hakan - och då övergick jag till mer lättappade halsband med safetylock. (Jag har även Gamling som aldrig fastnar eller trasslar - och en skyggis som man inte kan sätta halsband på). Periodvis går det iofs åt en massa halsband här men jag köper big pack och har färdiga med lappar och allt som jag sätter på så fort en misse kommer hem "naken".

Man får pröva sig fram...//Elsa

Anmäl
2013-12-04 19:58 #6 av: Roslyn

Hmmm tack för tips. Har också hört historier där katter fastnat med tassen i bandet eller i munnen och usch vet inte om jag vågar sätta på kissen. Jag har ju inte honom över uppsikt. Fårse hur det blir.Kan ju testa när han är inne på jobbet. (vilket han inte får egentligen).


Anmäl
2013-12-06 14:26 #7 av: Rödis

När de fastnar med tassen under halsbandet, eller i munnen beror det på att man inte satt halsbandet tillräckligt tight men är ju inte så enkelt eftersom dessa ofta glider upp av sig själva så de inte sitter åt tillräckligt bra. Det är som #5 skriver väldigt individuellt så försök Du att prova när Du har åtminstone något litet uppsikt. Lycka till!

Anmäl
2013-12-07 10:20 #8 av: Elsklingenelsa

Med ett lättutlöst safetylock (lossar då du drar med minimal kraft) lär du främst bli av med halsbandet eftersom ovana katter gärna killar/pillar/sparkar på det men inget farligt. Så om syftet är att se om missen går hem till ett hem så helt klart värt ett försök - så där har jag gjort med alla hemlösingar som vandrat in hos mig genom åren...Halsband i 1-2 veckor, sen chipkoll, sen kastrering o vacc, sen omplacering...(fast en gång dök en ägare upp efter kastrering...;) Bra för missen och matte/husse betalade och fick hem helservad kille....;)/E

Anmäl
2014-01-06 12:14 #9 av: Roslyn

Ägaren funnen. Det var en liten kastrerad hona Skäms Är så dålig på att se kön.

Fick veta att Sirius som den heter är så rädd för de andra katterna på gården. Det är väl därför hon kommer till oss då och då. Nu har hon tillbringat en lång tid inne fick jag veta. Har varit så orolig då hon  inte visat sig på ett tag.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.