Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
02. Hittekatter i Fokus

Starta Katthem!

2013-10-12 20:28 #0 av: Annzie

Hejsan, jag heter Ann-Sofie och bor i en liten stad som Mariestad. Jag skulle vilja starta ett katthem, men just nu bor jag i en liten lägenhet. En etta! Så kan ju inte direkt starta nåt här hemma. Eller hur ska man börja? Jag kan ju vara tex jourhem åt någon hemlös katt, så man får erfarenhet av hur det kan vara med hemlösa katter. Men hur ska man göra sen? Behöver man utbildning? Vet även att jag måste skaffa mig ett intyg eller liknande, ifrån länsstyrelsen. Tror jag det är?

Kan även få bidrag ifrån Arbetsförmedlingen. Funderar på att även prata med någon där hur man kan starta eget. Men vill gärna ha råd och tips ifrån andra som startat katthem. Har läst lite om det, men vill gärna prata med någon som gått igenom allt detta förut. Som har erfarenhet så att säga. Hur tar man sig uppåt liksom?

Tack så hemskt på förhand för alla råd och tips jag kan få! :)

Mvh Ann-Sofie

Anmäl
2013-10-12 20:35 #1 av: Lena

Det är alltid bra att börja som jourhem eller med att hjälpa till på ett katthem. Då lär man sig grunderna så att säga. Katthem är så gott som alltid helt ideell verksamhet som är uppbyggd på frivilligt arbete och bidrag från privatpersoner. Det är således inget man kan försörja sig på. 

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2013-10-13 08:36 #2 av: Alexej

Det finns väl ingen kattföreing hos er? Evas katthem ligger ju en bit bort. Men utan lång erfarenhet kan man inte starta ett katthem. Kostar hur mycket som helst och tar 24 timmar/dagen.

Men att börja som jourhem är en bra början. Vi söker jämt efter nya jourhem. Jobba på ett katthem. Har du någon erfarenhet av hemlösa katter? Hör gärna av dig.

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2013-10-26 02:23 #3 av: [Hen]

Vad fint att du vill starta Katthem och hjälpa katter i nöd. Jag tycker absolut att man behöver ordentlig erfarenhet, så test först att vara jourhem samt arbeta som volontär på ngt hem.

Men tänk över om du har resurser för att ta dig an ansvaret att starta Katthem i framtiden. Många drömmer om det men det är ju ett oavlönat arbete i princip.Ett Katthem är ju en ideell verksamhet så något bidrag från Arbetaförmedlingen blir det nog inte. deras jobb är ju att hjälpa människor att försörja sig.. Man försörjer sig inte på Katthem. Tvärtom skulle jag säga.

Lycka till! Att vara jourhem är verkligen givande kan jag lova.

Anmäl
2013-10-26 10:31 #4 av: martdat


Vad är det Arbetsförmedlingen tänker betala????´startaegetbidrag får du ju inte om det inte är ett vinstdrivande företag.

Sajtvärd på kattpolisen i fokus.

Allt som inte kan lagas med silvertejp är sönder på riktigt.

 

Anmäl
2013-10-26 10:53 #5 av: [Hen]

I klartext: Katthem är INTE ett sätt att tjäna pengar. Det vore både ineffektivt och enligt många oetiskt att försöka driva vinst på hemlösa katter. MEN jag tror att TS drivs sv en stor kärlek till katter, bara. Så TS, tänk igenom hur du kan bidra gnm att tex vara jourhem. Tänk dock på att om du bor så litet så blir det svårt att hålla isär jourkatten och din egen katt i början, vilket kan behövas. Du behöver ev. kunna dela av din lgh tex med dörr eller kompostgaller ett tag.

Önskar dig all lycka till för jag tycker di verkar ha ett stort hjärta för katter! Men Katthem är nog inte rätt start. :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.