Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
09. Goda ideér, råd och tips!

Klippa klor på skyggis

2013-09-14 19:30 #0 av: Eywa

Det är verkligen det sista jag vill utsätta den här killen för men han fastnar i allt med sina långa klor och någonting måste göras innan han skadar sig själv eller någon annan. Han fastnar även i mina kläder HELA TIDEN när vi gosar och så får han panik och det är ju inte särskilt bra för socialiseringen =/

Tror ni att det går att göra och har ni några tips på hur det kan göras för att det ska gå så enkelt och snabbt som möjligt?

Han är alltså inte superskygg. Någon gång har han levt i ett hem, men isåfall var det många år sedan. Han ligger gärna i knät där han åmar sig och lägger upp magen för att bli klappad. Men han är rädd för snabba rörelser och för att bli fasthållen/buren.

Anmäl
2013-09-14 20:45 #1 av: Alexej

Jag har en massa klösgrejer till mina jourkatter. En förenats av sisal är också populär. Har aldrig klippt några klor. Men är det riktigt illa med tex tuvor tar jag de till veterinären för nedsövning. Då kan jag fixa katten i lugn och ro.

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2013-09-14 22:24 #2 av: Eywa

Han har en massa klösgrejer men han använder inte dom. Han kloar hellre på mina byxor och fastnar :P

Jag vill helst inte ta honom till veterinären för att klippa klorna. Han har varit hos veterinären fram och tillbaka nu i flera månader och blivit nersövd hälften av gångerna. Vill helst fixa det hemma på något smidigt sätt.

Anmäl
2013-09-14 22:36 #3 av: Uppkatten

Har du provat takhöga klösträd från Kattens no 1? Det hjälper mina missar mycket med deras klor! Tycker att just Kattens no 1 är bra!

Själv har jag en van skyggis-veterinär. Hon lägger missarna under en fleecefilt. De brukar välja att stanna där, hellre än att titta närmare på den läskiga veterinärmottagningen. Sedan lyfter hon upp kattens ben på samma sätt som när man kratsar hovarna på en häst. Jag har inte sett ngn göra på det sättet tidigare, men hennes erfarenhet är tydligen att det underlättar att göra på det sättet när det gäller kloklippning på skygga katter. Själv såg jag mest på i förundran över hur lätt o smidigt det gick! Veterinären menade att många katter som gått ute har problem med klorna, därför är det viktigt att verkligen kolla klorna. Men eftersom mina missar har fina klor ska det räcka med klösträdet i fortsättningen.

Sajtvärd för Hittekatter i Fokus. Medarbetare på Katter i Fokus.

Anmäl
2013-09-15 07:08 #4 av: Alexej

Blir lätt fel när jag skriver på mobilen, ska fylla resten av texten men då blir ordet ibland helt fel. Under #2 ska stå att jag har en fotmatta av sisal som katterna använder mycket.

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2013-09-15 21:07 #5 av: Marga

Jag har en före detta skyggis som jag nu får klippa klorna på utan problem men det tog lite tid.
Jag började med att alltid "pilla" på tassarna när vi gosade, tryckte ut klorna lite etc. Det höll jag på med tills han tyckte det var normalt och ok.
Sen hade jag alltid klotången vid sängen och när han var avslappnad tog jag tången och lät honom lukta på den. De första gångerna gjorde jag inte mer.
Sen tog jag en gång och lät honom lukta på tången, pillade fram en klo och klippte den. Inget mer. Snabbt, det hann aldrig bli riktigt läskigt. Sen väntade jag några dagar när vi gosade normalt och sen gjorde jag om det. Han försökte rycka åt sig tassen ibland i början men jag var snabb. Bara en klo i taget.
Med åren har jag kunnat klippa fler och fler klor i taget och nu kan jag klippa alla utan problem.
Men detta är ju verkligen en långtidsplan, har han behov av att klippas just nu är det väl ingen lösning precis.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.