Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
11. Kattsjukdomar & problem

Tarzan har en förträngning i höger lunga/bröst

2013-09-08 13:00 #0 av: zorro2

Hei! fick åke in akut med tarzan idag Ledsenröntgen togs och man kunde se at han hadde nåt...en förträngning som vetten sa på höger side lungan/bröstet. Röntgen visar jo inte vad det är men hon nämde några tumör, infektion efter et bet som kan ha trängt inn...prognosen ja det berodde på hva det var. Jeg er så ledsen...just nu...vägde kissen i smyg när veterinären var iväg för at kolla röntgen bilderna. Kissen vägde 2,32kg........tycker så synd om honom.

Nån som har haft en katt med förträngning i lungan/bröst...vad är prognosen....??

först imorgen for jeg veta vad dom har hittat, jobbigt å vente så lenge.......därför denne tråd.

om ni vill ta bort tråden så får gjöre det

Anmäl
2013-09-08 15:07 #1 av: emjon

Så ledsamt att Tarzan är sjuk.  Vilken bra matte han har som är observant och tagit honom till vetten när du märkte hans ändrade beteende.  

Det är klart att du är ledsen och det är jobbigt att vänta på besked men vi måste hoppas på att det är något som går att åtgärda.

Tröstekramar till dig och nospuss till Tarzan och vi håller tummar och tassar för honom att allt blir bra.

Anmäl
2013-09-08 15:22 #2 av: Lena

Så jobbigt att han fortsatt vara krasslig. Bra att han blir undersökt och att de går till botten med vad som är orsaken bakom. Även om det är jobbigt och ledsamt är det ändå alltid bättre att veta vad det beror på. Vi får hoppas att det är något som går att behandla. 

Har inte själv någon erfarenhet av just dessa problem. 

Håller tummarna och tänker på dig och Tarzan!

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2013-09-08 15:27 #3 av: zorro2

hei! ja det är extra ledsamt iom at han kommer från et mishandelshem och har bare varit hos meg i 1år og 3veckor. Nu som han har börjat leve livet også händer dette.

funderade i hele dag idag varför jeg inte kidnappade honom den gången jeg satt kattvakt åthonom.Tror inte dom hadde brydd seg om jeg hadde sagt at han smet ut.

han kanskje inte hadde blitt sjuk idag....ja, ledsamt är det och en jobbigt väntan.

Anmäl
2013-09-08 16:07 #4 av: annebeate

zorro2, tänk inte tillbaka. Du har verkligen inget att förebrå dig. Du har visat genom ditt handlande mot Tarzan att du är en mycket omtänksam person som vill det allra bästa för honom. Sänder många tröstkramar och hoppas av hela mitt hjärta att Tarzan går att bota och att du mycket snart har honom hemma igen. 

Anmäl
2013-09-08 19:34 #5 av: zorro2

StorgråterStorgråterStorgråterFIP, höy mortalitet, coronavirus, flere undersökninger kan vi gjöre
orden ekar i mitt öra.

Fikk samtal från veterinären idag, förträngningen var en gul, trögt flytande proteinrik var. Hon sa at sannolikheten at det var FIP var väldig stor men om jeg ville kunne dom gjöre fler analyser bl.a kolla om det fins antikroppar i blodet, samt analysere varet som togs ut brysthålan, acsites. det vil ta några dager.

Jeg frågade......(en dum fråga egentligen, såg jo själv at han inte mår bra og har ont) om han lider, jeg tenkte at det kanskje vori bra med alle dessa analyser men da vil de si at han kommer at lide några dager til...

varför?....VARFÖR!! orättvist är det, tycker jeg....så orättvist.

hadde ni tagit fler prover og analyserat det?........

 

Anmäl
2013-09-09 12:39 #6 av: Sidentass

Åhhhh...vad jobbig för dej och kisse...håller hårt i tummarna för att det ska gå o råda bot på detta...

Anmäl
2013-09-09 17:44 #7 av: Katthemsmatten

Så tråkigt att höra, men Tarzan har tur som hamnade hos dig som är lyhörd för hur han har det.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.