Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
11. Kattsjukdomar & problem

tarzan er sjuk....

2013-09-02 19:49 #0 av: zorro2

Hei! lite tankar och funderingar. Tarzan snart 3år har blivit sjuk, har en infektion i kroppen sa veterinären på blåstjärna. men kunne inte säga vad för infektion och inte heller var ifrån det kunde komma. Han fick metacam samt antibiotika.

Nå till min funderingen, min förra katt drabbades aldrig av nån infektion av denna typ. Hon fick uvi en gång och sen var det lite komplikationer efter kastrering men annars inget. Kan det bero på att hon fick sin grundvaccination, hon fick det sent men hon var under året. om jeg inte minns fel så fick hon aldrig den 3vaccinationen. Men det verkar som det har funkat endå.

Tarzan fick sin förste vaccination när han kom til meg, då var han 1,8år. Også blev han sjuk endå. Feber och inget aptit, allment slö.

Tycker så synd om honom, speciellt när vi skal ge honom medicinerna, undrar om han kommer at forlåta meg. Jobbigt for honom och enn mer jobbigt for meg. Han kommer från ett misshandelshem, så han blir så stressad och orolig. Forsöker prata och berätta för honom at det er for hans eget beste, at han snart skal bli frisk. Men....vet ej om han forstår så mkt. efter medicinerna for han en godbit.

min kompis vaccinerar seg varje år mot influensan men like forbaskad blir hon sjuk i influensa varje år. Så min förste tanke var om det er nåt lignande for djuren, vid sen vaccination at man stjälper mer enn det hjälper. At man trigger igågn immunsvaret så han har blivit extra känslig. verkar jo inte logisk....men just nu går mine tankar bara rundt och rundt.

 

 

Anmäl
2013-09-03 01:06 #1 av: Alexej

Om jag är inte helt fel ute vaccineras både katter och människan (influenca) med levande vaccin, dvs en lite dos sjukdom för att trigga igång kroppens imunförsvar. Därför kan en del katter (och människor) vara slöa och lite medtagna efter vaccineringen men borde pigna till rätt så snabbt. Tyvärr klarar inte alla kattungar av vaccineringen utan blir dåliga och dör.

Metacam och antibiotika är aldrig fel för det är ibland svårt att hitta ursaken till en infektion. Men blir katten inte bättre måste den ju undersökas bättre. Lycka till!

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2013-09-03 10:50 #2 av: Jourhemmet

Togs blodprover för att konstatera att det rör sig om en bakteriell infektion?

Anmäl
2013-09-03 10:51 #3 av: Rödis

Hoppas ni kommer tillrätta med problemen så tarzan ffår bli frisk igen!

Anmäl
2013-09-03 17:34 #4 av: Lena

Även en vaccinerad katt kan få infektioner. Vaccinet skyddar mot kattpest och de vanligaste arterna av kattinfluensa. När det gäller sistnämnda ger inte vaccination ett hundraprocentigt skydd. En vaccinerad katt brukar dock inte bli lika sjuk som en ovaccinerad om den smittas med något. Problemet är att det finns många olika slags virus. Precis som för oss människor. Sedan finns det även bakteriella infektioner. För dessa hjälper inte vaccinationer. Dem får man bota med antibiotika. 

På vilket sätt är han dålig? 

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2013-09-03 21:53 #5 av: zorro2

märkte at han inte var som vanligt, bare låg i sin korg stol. Åt ingenting, så kände jeg at han var veldig varm om öronen. Forsto at det var nåt, dette var på kvelden så dagen etter åkte vi inn til blåstjärna. Han ble lagt inn, fikk dropp og mediciner, metacam og antibiotika.

han var bra i 2dager sen likedan igjen med feber och dårlig allmentilstånd, men på morgenen var han bra igjen. Idag verkar han må bra, har busat endel. Ätit med god aptit.

men er det som med oss människor at endel drabbas oftare og er känsligare enn andra. Eller beror det mkt på at han inte fikk sin grundvaccination mot kattpest og kattinfluensa i tidligt ålder som min förre katt.

Min förre katt, Tiger (som gikk över regnbågsbroen förre året) ble aldrig sjuk...hun fikk uvi en gång annars var det inget sådant.

Har det nån betydelse när man får sin förste s.k grundvaccination. Tiger fikk sin grundvaccination og sen de 2påfölgande vaccinationerna i tidligt ålder.

Jeg er bare orolig at det kan bli langvarig, om infektion har gått over til inflammation. men jeg tog han til vet. med engång. det var inte så at jeg avvaktade. Från jeg upptäckte det til vi kom til vet tok det ca 16h

jeg vil at han skal ha det så bra som möjlig då han fikk en dårlig start i livet.

 

 


 

Anmäl
2013-09-04 10:18 #6 av: zorro2

alltså han har varit på kattpensionat i drygt 3veckor, han fikk sin vaccination 2veckor innan han skulle dit. men dette var i juli. Jeg tycker isåfall at han burde ha blivit sjuk innan....eller kan katter bli sjuke långt efter.

Jeg bare tenkte om det kunne vara det at han har fått nåt från pensionatet. Det var jo flere katter der.

får se vi kanskje får åke inn igjen

Anmäl
2013-09-04 10:21 #7 av: zorro2

han kräks inte, han går i lådan og inget problem der heller. og äter. han äter ikke så mkt. og ofte som innan men han äter. Og ingen blod i avföring.

 


 

Anmäl
2013-09-04 18:14 #8 av: Lena

Svårt att säga vad det beror på. Om en katt är vaccinerad har den i alla fall ett bra grundskydd. Det ska inte ha någon betydelse när det är gjort bara det har gjorts och sedan underhålls enligt vad veterinären angett. Som jag skrev ovan finns det många olika sorters förkylningsvirus som inte ingår i vaccinationen. Ungefär som för oss människor. Även om vi vaccinerar oss mot influensan kan vi drabbas av andra förkylningsvirus. Det låter ju bra att han verkar kryare nu. Då har han svarat på behandlingen. Dock viktigt att han får hela antibiotikakuren, även om han redan verkar frisk. 

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2013-09-04 22:18 #9 av: zorro2

han pratar ibland både med meg og med seg själv, idag kom det et litet konstigt hakkigt jamande....kan det sitte nåt i gommen, t.ex gräs. Han andas utan problem og äter utan at gjöre grimaser.

Min förre katt Tiger hun hadde en stor grässtrå som satt fast i gommen eller om det til og med var i nesen. Hun hadde svårt at andas så det var bare å åke inn direkt, det var verkligen akut, akut.

Jeg skal nog til veterinären med honom imorgen også så får dem kolle han i hals-nese. Lille gubben, det var inget roligt sist.

 

Anmäl
2013-09-05 17:17 #10 av: Lena

#9 Skada ju aldrig att göra en uppföljande kontroll, särskilt om du fortfarande är orolig över att något inte är som det ska. Det verkar dock som ett bra tecken att han äter som han ska. Om han inte jamar som han brukar kan det bero på halsinfektion, typ att han blivit hes av den. Det råkar även katter ut för. De kan t.ex få halsfluss som vi människor. Hur långt kvar har han av antibiotika kuren? 

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.