Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
05. Kattens status

Djurförsök på katter

2013-08-06 20:07 #0 av: [Mustangcab]


"Djurrättsalliansen har under en tid försökt ta del av skrivelser kring universitetets forskning på katter. Nu menar alliansen att universitetet försöker mörka verksamheten och att inget tillstånd finns.

Enligt Djurrättsalliansen har universitetet vägrat lämna ut offentliga handlingar gällande djurförsöken. I juli JO-anmäldes universitetet, och ytterligare en anmälan skickades till JO i början av augusti då Djurrättsalliansen menar att diarieföringen misskötts."


Biomedicinskt center i Lund som tillhör Lunds universitet och därmed faller under lagen om allmänna handlingar har vägrat Djurrättsalliansen att få ut handlingar. Detta gäller handlingar angående försök på katter för att hjälpa parkinsonpatiener. Prefekten på centret säger att det är ett missförstånd och att det tagit tid för att avidentifiera handlingarna för att ta bort namnen på de som arbetar med det. De är rädda för att dessa ska utsättas för hot. Av de bilder som visades såg det ut som vanlig svarta huskatter men jag är osäker om bilderna kom därifrån.

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/sydnytt/#./djurrattsaktivister-anmaler-universitet?&_suid=137581213350003479059877536582

Detta kanske kan förklara min förkärlek för offentlighetsprincipen i andra trådar.

Medarbetare på Britter i fokus, Dokumentärer i fokus, Neurologiska sjukdomar i fokus

 

Anmäl
2013-08-06 20:13 #1 av: johnnys girl

På torsdag 8 augusti kl. 13.00 anordnar Djurrättsalliansen en manifestation mot försöken på katter. Samling vid Domkyrkan i Lund.

Ständig uppassare till griniga Luffar´n, Snygga Smilla, Busiga Mina, Skygga Tingeling, Charmören Flea och hunken Roffe.
Volontär på Stockholms Katthem
www.katthemmet.nu www.svekatt.se

 

Anmäl
2013-08-06 20:21 #2 av: [Mustangcab]

# 1 Jag har själv blivit nekad av en djurinspektör att ta del av handlingar. Nu känner jag till denna lag och ringde  dennes kollgega dagen efter och fick handlingarna. Det gällde dock inga djurförsök.

Det intressanta är att det det står att de inte har något tillstånd och det är vad jag undrar också med anledning av en tråd inne på katter ifokus där man diskuterade detta om katter i djurförsök.

Medarbetare på Britter i fokus, Dokumentärer i fokus, Neurologiska sjukdomar i fokus

 

Anmäl
2013-08-11 15:49 #3 av: Lena

I veckan har avslöjandet om de pågående djurförsöken med katter på Lunds Universitet skakat om i pressen. 

Lär mera i denna artikel i Skånskan den 8/8: Jag vill rädda dem från helvetet.

Ytterligare en artikel: Djurrättsalliansen anmäler universitetet

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.