Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
07. Djurskyddsfrågor

Skrotas: Förslag till Nya Djurskyddslagen!

2013-07-27 11:31 #0 av: Lena

Allt tyder nu på att förslaget till den Nya Djurskyddslagen skrotas förutom på två punkter. 

Enligt en artikel på SvT: "Trots förslaget från regeringens utredare verkar den 25 år gamla djurskyddslagen bara ändras på någon enstaka punkt, när propositionen läggs i nästa vecka, erfar SVT" Läs mera här: länk till artikeln. 

Förbud mot tidelag och en Eu-anpassning när det gäller djurförsök är det enda som blir kvar av förslaget. Ett förslag som tagit åratal att utreda och som sedan det blev klart för 1½ år sedan bland annat legat ute på remiss där många intressenter engagerat sig och lagt ned mycket arbete i sina remissvar. 

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2013-07-27 11:36 #1 av: Katthemsmatten

Jag vet att SVEKATT är/varit involverade i att få en del förändringar till stånd. Kan någon representant från föreningen bekräfta att det inte blir mer än så här av den omtalade uppdateringen av lagen?

Anmäl
2013-07-27 12:38 #2 av: Marga


Katastrof om det stämmer.Arg

Anmäl
2013-07-27 14:08 #3 av: [Mustangcab]


Ingen kan bekräfta att det stämmer. Regeringen kommer att lägga fram en proposition men om de  får stöd för denna är inte klart. De får i varje fall inte stöd från MP och troligen inte S heller så då åsterstår SD som får bekänna färg.

Medarbetare på Britter i fokus, Dokumentärer i fokus, Neurologiska sjukdomar i fokus

 

Anmäl
2013-07-27 20:57 #4 av: martdat


länken funkar inte?

Sajtvärd på kattpolisen i fokus.

Allt som inte kan lagas med silvertejp är sönder på riktigt.

 

Anmäl
2013-07-27 22:25 #5 av: [ollesbodega]

Alla riksdagspartier har haft tillgång till utredningen och alla remissvar. Var finns förslagen från andra partier o opposition? Nuvarande regering har snart haft två mandatperioder på sig att genomföra förändring om de velat. (Lika illa för de innan som inte gjort något på över 20 år )

Är förbud mot tidelag som Centern föreslår det bästa våra folkvalda kan komma upp med?

Kan ju inte handla om kostnader för regeringen när Centern med Maud o moderata Fredik i spetsen tycker det är värt att förlora 30 miljarder av våra belånade skattepengar för att bekosta köpet av Holländska elbolaget Neun.

Varför är det så svårt för politiker att ge katter samma status avseende id-märkning o registrering som för hundar???

Oavsett politisk färg. Kontakta din politiker som du röstar för och fråga vad de gör för att höja kattens status i lag!

Tassar

Anmäl
2013-07-27 22:48 #6 av: [Mustangcab]

# 5 Ja det är en bra idé då regerigen inte har egen majoritet riksdagen. Ring och fråga era folkvalda hur de tänker rösta när förslaget kommer på riksdagens bord. Oavsett partifärg.

Medarbetare på Britter i fokus, Dokumentärer i fokus, Neurologiska sjukdomar i fokus

 

Anmäl
2013-07-27 23:28 #7 av: Lena

#4 Blir så irriterad på funktionen när man ska länka. Det krånglar var och varannan gång. Nu ska det förhoppningsvis fungera i alla fall. 

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2013-07-28 08:33 #8 av: Alexej

En stor katastrof och en stor besvikelse.

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2013-07-28 09:15 #9 av: Lena

Här kan man verkligen tala om ett antiklimax!

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2013-07-28 10:08 #10 av: johnnys girl

Jag har bara tittat på delarna som berör katt och som alla vet fattades hälften för att det skulle vara ett bra förslag. Man hade inget förslag på lösning för de hemlösa och skygga katterna annat än döden. Synen på katten och metoder som socialisering och TNR var skrämmande föråldrat och viljan att ta till sig nya erfarenheter inom området obefintlig. Vad jag förstått så fanns det en hel del andra luckor kring andra djurslag och departementet har slitit sitt hår med alla remisser som pekat på luckorna och bristerna i utredningen.Jag är besviken att man inte tog med fler av de sakerna som skulle förbättrat problematiken med hemlösa katter, som id-märkning och kastrering av katter samt förbudet mot extremaveln, men är samtidigt lättad att en så bristfällig lag inte slank igenom. Nu hoppas jag att man gör om och gör rätt. Framför allt hoppas jag att man tar med expertis från hittekattsektorn den här gången.

Ständig uppassare till griniga Luffar´n, Snygga Smilla, Busiga Mina, Skygga Tingeling, Charmören Flea och hunken Roffe.
Volontär på Stockholms Katthem
www.katthemmet.nu www.svekatt.se

 

Anmäl
2013-07-28 10:14 #11 av: Lena

#10 Vad man hade hoppats på var ju att de svaga punkterna skulle jobbats vidare med enligt de synpunkter som kom fram i remissvaren. Men om det var för mycket svaga länkar var det kanske inte fruktbart. Utredaren har helt enkelt gjort ett undermåligt arbete och då kan det säkert vara nödvändigt att börja om på ruta ett. Tycker att man borde lärt sig att det där med enmansutredningar inte är någon framgångsrik metod. Som du skriver behöver det vara med expertis från hittekattssektorn. 

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2013-07-28 16:31 #12 av: Rödis

Så mkt jobb och ger ingenting... förutom då om man lärt sig nåt o gör rätt nästa gång, släpper in folk som har erfarenhet, kunskap och vilja!

Anmäl
2013-07-29 01:10 #13 av: carlas

Instämmer med Johnnys girl #10. Lättad att en så bristfällig lag inte slank igenom. Det hade inneburit ytterligare katastrof för hemlösa och skygga katter (bl a). Men det är förstås förfärligt att det ska ha tagit sådan tid och kostat så mycket till föga el ingen nytta. Folk med erfarenhet, kunskap och vilja (om katter här) har redan bidragit i remissvaren. Men det har spolats. Gör om och gör rätt! Gråter

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.