Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
15. Bortsprungna/upphittade katter

*HEMMA!* Vår stora fina svarta katt bortsprungen

2013-07-11 19:29 #0 av: dexter_hanna

Vår stora svarta hankatt, kastrerad är sedan en vecka bortsprungen i Hägernäs Strand, Täby.

Han är van att vara ute men var på ett nytt ställe och har aldrig varit borta så här länge.

Dexter är svart med vitt på bröstkorgen och i ljumskarna, han är stor c:a 5 kg och har spesten på sin svans böjd. Han bär ett grönt fästingshalsband, om det sitter kvar, och är chipp märkt.

Snälla har Ni sett honom ring 070-664 12 91.

Tack för all hjälp! Charlotte


 

Anmäl
2013-07-11 23:17 #1 av: Lena

Det är riktigt jobbigt när katterna springer bort och man inte vet vad som hänt dem. Via denna länk hittar du länkar till artiklar med tips och goda råd på vad du bör göra. 

Det viktigaste är att anmäla till polisen att han sprungit bort. Gör det så snabbt som möjligt om ni inte redan gjort det. 

Är Dexter ID-märkt? Hoppas det för det underlättar betydligt om någon skulle hitta honom.  

Sätt upp lappar i området och annonsera på katthemmen hemsidor. Hittelön brukar vara effektivt. 

Tänk på att det är vanligare än vad man kan tro att katter blir isntängda av misstag i uthus, bodar, garage etc. 

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2013-07-12 13:24 #2 av: Katthemsmatten

Lappa, lappa, lappa och ut sent om kvällen/tidigt på morgonen och locka. Glöm inte att sätta ut mat och vatten.

Jag vill inte strö salt i såren, men det här är tyvärr den klassiska situationen när en katt försvinner. Man har en van utekatt och släpper ut den på ett nytt ställe utan tanke på att det tar tid för en katt att förstå vad den hör hemma.(Och med lång tid menar jag inte 4-5 dagar, utan 4-5 månader - minst). Katten blir skrämd av någonting, flyr och vet sedan inte var den kom ifrån. Mitt råd till alla kattägare: låt inte din katt gå ut utan sele på nya ställen. Helst inte ut alls, för ännu finns inte det 100% rymningssäkra selet.

Anmäl
2013-09-02 18:23 #3 av: dexter_hanna

Hej! 

Vår lilla solskens historia som vi har Bosse tacka för, att nu är vår älskade Dexter tillbaka! Han hitta Dexter och kontaktade katthemet i Vaxholm som via cipp-märkningen kunde få tag på oss. 

Vi tackar alla som ringt, tipsat, hjälpt till och katthemmet i Vaxholm för att vi har fått vår älskling hem igen. Nu ligger Dexter mätt och belåten och sover djup glad över att vara hemma!

Tack!


Anmäl
2013-09-02 18:28 #4 av: Lena

#3 Det var goda nyheter att höra om Dexter, att han är tillbaka igen. Där ser man vilken nytta ID-märkningen kan göra! Tummen upp

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2013-09-02 20:34 #5 av: annebeate

Lycka!Hjärta

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.