Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
11. Kattsjukdomar & problem

Hårbollar/Bezo-Pet

2013-07-05 16:18 #0 av: Uppkatten

Är det någon härinne som har testat Bezo-Pet mot hårbollar? Hur serverar ni det till misse, gömt i blötfoder eller på annat sätt...?

Min skyggisflicka har varit hos veterinär i dag, och den sammanvägda bedömningen av röntgenbilder, provsvar och symptom tyder på att hon har hårbollar som ligger och stoppar upp lite i tarmen, man räknar dock med att det ska ordna upp sig utan ytterligare åtgärder då det ligger långt ner i tarmen. Hon har blivit uppvätskad och veterinären har rekommenderat oss att prova Bezo-Pet. Finns det andra bra tips när det gäller hårbollar hos långhåriga skyggiskatter? Blötfoder äter hon ogärna (liten mängd per dag brukar kunna fungera), rakar henne gör jag helst inte om det finns bättre alternativ, hon kammas redan 1-2 ggr per dag (jag får passa på när hon äter) och hon är inte inne i ngn fällningsperiod just nu. Hon har ständig tillgång till kattgräs, och äter ett torrfoder avsett för långhåriga missar. Vill inte använda paraffinolja/laktulos så länge veterinären inte rekommenderar den typen av preparat. Hon är snart tre år och är en pigg och glad missa i övrigt, dock kräkts ordentligt (mkt foder) några ggr den här veckan (en ordentlig hårboll vid ett tillfälle) därav dagens veterinärbesök. Hon har en mjuk ”silkespäls” – inte ”grova täckhår och underull” därför har jag hittills inte testat furminatorn, men kanske borde jag ändå testa en sådan? Veterinären sa att hennes erfarenhet var att sådana här besvär är särskilt vanliga hos Birmor, ngn som har erfarenhet av hur man hanterar problemet hos Birmor (hittar inget ”Birmakatter i fokus”)?

Sajtvärd för Hittekatter i Fokus. Medarbetare på Katter i Fokus.

Anmäl
2013-07-05 17:30 #1 av: emjon

Bezo Pet känner jag inte till och kan inte uttala mig om.

Furminator kan jag verkligen rekommendera även att jag inte har några långhåriga missar men den gör att de fäller mindre.

Mina kissar är så kärleksfulla mot varandra och tvättar och pysslar om varandra så jag försöker också förutom kattgräs ge maltpasta som har hjälpt mycket. Då kräks de inte utan det kommer ut den naturliga vägen brukar också ge Sanal maltbits som godis och den älskar de också.

Det är också stor skillnad på vilken sort för vissa ratas men alla kissarna älskar den från Trixi. Jag beställer väldigt mycket från Zooplus och de har mycket bra priser så det lönar sig alltid. Det lönar sig också att kolla både com de och se för priserna varierar mellan olika tillfällen.

Hoppas hårbollarna kommer ut nu så kissen snart är besvärsfri igen.

Anmäl
2013-07-05 18:26 #2 av: Uppkatten

Tack för tips! Bezo-Pet ska vara någon slags oljebaserat kattmalt som de sålde på veterinärmottagningen (nytt märke som de inte har haft tidigare sa de), men det där med maltbits lät ju intressant, liksom beställningar över nätet. Ska absolut kolla det och försöka leta mig fram till ngt som blir bra för missen.

Sajtvärd för Hittekatter i Fokus. Medarbetare på Katter i Fokus.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.