Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
03. Hittekatter i media

Semesterkatten....

2013-06-19 09:15 #0 av: Magi-cat

Hur kan man bara lämna sin katt för att man ska åka på semester?? Kunde man inte tänkt på det innan man skaffade katt? Och hur känner man sig när man kommer hem igen?

http://www.expressen.se/husdjur/de-lamnar-sin-katt-i-en-vaska-pa-bussen/

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2013-06-19 11:10 #1 av: Lena

Det är för bedrövligt! Tyvärr inte helt ovanligt heller. När det gäller just huskatter tror folk de kan göra lite hur som helst. Som det står i artikeln skulle detta inte hänt om det istället hade varit en hund. Troligen inte heller om det varit en raskatt. 

Andra går till veterinären och avlivar katten innan de åker på sin semester. Hur sjutton är sådant folk skapta som tar död på katten och sedan reser bort och har kul. Eller dumpar den som i denna artikel. Jag ser det inte som annat än höjden av egoism och ondska. Man tänker bara på sig själv helt enkelt. Sådant folk ska inte ha djur. 

Citat från artikeln: 

"Får man ingen kattvakt, då får man antingen betala för ett kattpensionat eller stanna hemma, om man inte kan ta med den".

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2013-06-19 11:19 #2 av: Magi-cat

Precis, det kan ju inte komma som någon överraskning att de vill åka på semester! Har man ingen lösning skaffar man inte katt! Man kan inte bara avliva den eller bara släppa ut den....

Den älskade kissen, bara dumpad.....Gråter

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2013-06-19 11:28 #3 av: Lena

Människor måste planera för sitt kattägarskap. Att det har inverkan på deras livsföring helt enkelt. Tyvärr verkar många ha blivit med katt mer av slumpens hand än av riktig känsla för katten. 

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2013-06-19 12:43 #4 av: [Mustangcab]

Den jade jag in på katter i fokus och huskatter ifokus.

Medarbetare på Britter i fokus, Dokumentärer i fokus, Neurologiska sjukdomar i fokus

 

Anmäl
2013-06-19 14:38 #5 av: Issa

Det är inte ovanligt att de dumpar katten/katter på folks trapp i något villaområde när de ska åka på semester. Det har vi varit med om flera gånger. Kattkrakar som hoppar förtvivlat på dörrhandtaget och vill in.

Ännu värre när de stänger in katter i transportburar och ställer i skogen eller på en rastplats. Ett år fick vi in två katter, en helsvart och en vit, instängda i en transportbur upphittade av en kvinna med hund som stod i skogen. Det var veckan före midsommar.  En vuxen hona satt i en transportbur på en större rastplats och hur länge hon suttit i solen där vet vi inte. Hemskt!

Anmäl
2013-06-19 15:45 #6 av: zorro2

fatter inte hur folk tänker, idioter. en katt er også en levande varelse, och har man skaffet seg en katt eller et husdjur så har man banna meg sin mänskliga plikt att ta hand om den.

Kattpensionat, det fins manga kattpoensionat och jeg har kollat land och rike även utanför gränsen har jeg varit och tror meg ha hittat en bra kattpensionat til min lille kisse. ty det svider endå litt i hjärtat för att jeg skal lämna honom der. 2760NOK kostade det och jämnfört med det som min pälskling ger meg varje dag, är denne kostnad ingenting.

forresten vill ni kolla på kattpensionatet och säga vad ni tycker, jeg vori väldig tacksam...om ni har tid och lust.

kari´s kattepensjonat, ligger i fetsund i norge. Joda, har kollat upp både med kattpensionatet.

ok, man for vara ute i god tid om man vill ha en bra kattpensionat!


 

Anmäl
2013-06-19 18:34 #7 av: Lena

Såg just ett avlivningshot på Facebook. En snubbe hotar avliva sin katt om han inte får kattvakt inför semestern. Hade dessutom publicerat en bild på katten där den stod genomblöt i duschen. Man kan bli fundersam för mindre? Vederbörande tyckte att vi kattfolk skulle få något riktigt att bita i (= rädda katten han avlivningshotar). Vad är det för fel på folk nu för tiden? Man får hoppas det bara var ett osmakligt skämt. 

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2013-06-19 18:45 #8 av: [Mustangcab]

# 8 De har inte betalat tillräckligt mycket för sina katter. Så enkelt är det. Hade de betalat några tusenlappar så hade de inte gjort på detta sätt.

Medarbetare på Britter i fokus, Dokumentärer i fokus, Neurologiska sjukdomar i fokus

 

Anmäl
2013-06-19 19:53 #9 av: Magi-cat

#7 Hemskt! Borde anmälas! Arg

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2013-06-20 09:16 #10 av: Rödis

På FaceBooks "Kattkedjan" pågår en diskussion (e-mail mellan journalist o privatperson) angående artikel i Expressen som hävdar att dessa begrepp (sommar- o semesterkatt) är en myt.

Jag undrar om det blivit vanligare med denna typ av brott mot djur? Finns någon statistik? Min upplevelse är att dessa handlingar förmerats de senaste åren... Kan bero på media, en större spridning, mer information. T ex har många fler djurföreningar nätsidor nu, själv hade jag inte dator överhuvudtaget före 2009.

Den allmänna slit-o slängmentaliteten, billiga varor som uppdateras hela tiden så folk måste byta upp sig... en brist på stabilitet, att "inget" är bestående längre...

Att även huskatten ska kosta i inköp tror jag vi alla tycker men här uppstår ett annat problem; vi har sååå många hemlösa övergivna katter så VEM ska ta hand om dem om alla "mindre bemedlade" kattälskare o goda blivande hem inte kan vara med på grund av ekonomiska skäl? Jag menar då inte inköpspriset enbart, katten kostar pengar om den ska skötas som de flesta av oss här anser att den ska. 

Några funderingar som ofta snurrar i min tankevärld...

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.