Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
02. Hittekatter i Fokus

Länsstyrelsen beslöt att ta hand om 116 djur

2013-05-28 14:19 #0 av: herrynel

Mycket tråkigt att läsa. :(
Det var bla en jourhem för katter...
Länk från idag 28 maj:
http://www.expressen.se/gt/hade-116-smadjur-i-sin-lagenhet-pa-80-kvm/

Kvinnan hyste 116 djur i sin lägenhet i Göteborg.
Detta gillade inte länsstyrelsen i Västra Götaland.
Eftersom det fanns brister fråntas kvinnan nu alla djuren.

Kvinnan bor i en lägenhet på cirka 80 kvadratmeter i en förort till Göteborg och i lägenheten fanns elva katter, tio illrar, 35 chinchillor, 50 hamstrar, sex degusråttor och fyra möss.
Hon bedrev uppfödning av chinchillor och hamstrar samt bedrev jourhem för katter.

Kvinnans verksamhet kontrollerades vid ett flertal tillfällen av länsstyrelsen och de brister som tidigare hade påtalats har inte åtgärdats.

Larver i lägenheten

Det handlar om att det var smutsigt, dålig ventilation och att burarna inte var tillräckligt inredda och att lägenheten var fylld med flugor och larver.
Dessutom luktade det starkt av katturin och iller och vardagsrumsgolvet var trasigt och svårt att hålla rent. En iller hade dessutom en skada som inte åtgärdades.
Trots att kvinnan gjorde något åt det sanitära problemet så räckte inte det utan länsstyrelsen beslöt att ta hand om alla djuren

Anmäl
2013-05-28 14:26 #1 av: ElmerKrudd

Vissa människor verkar inte veta sina gränser för hur många djur de klarar av att ta hand om.

Anmäl
2013-05-28 15:11 #2 av: Josefa

Kan vara någon som är medlem här, eftersom hon även hade jourkatter.

Anmäl
2013-05-28 15:25 #3 av: Katthemsmatten

Hoppas att våra medlemmar har bättre kontroll över hur många djur de tar in. Och att de organisationer som utnyttjar jourhemmen också håller kontroll för att djuren inte ska hamna ur askan i elden.

Anmäl
2013-05-28 16:50 #4 av: [Mustangcab]

Arma djurStorgråter

Medarbetare på Britter i fokus, Dokumentärer i fokus, Neurologiska sjukdomar i fokus

 

Anmäl
2013-05-28 17:42 #5 av: martdat


2 ja låter bekant...

Sajtvärd på kattpolisen i fokus.

Allt som inte kan lagas med silvertejp är sönder på riktigt.

 

Anmäl
2013-05-28 17:48 #6 av: martdat

undrar var länsstyrelsen jorde va djuren......

Sajtvärd på kattpolisen i fokus.

Allt som inte kan lagas med silvertejp är sönder på riktigt.

 

Anmäl
2013-05-28 18:58 #7 av: Lena

#6 Ja du det är lätt att gissa med tanke på hur det går till i den delen av landet. 

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2013-05-28 20:05 #8 av: Rafflan

Fy vad tråkigt, men jourkatterna borde ju garanterat ha åkt tillbaka till katthemmet va? eftersom hon inte ägde dem kunde dem väl inte omhänderta dem eller?

Så tråkigt, katthemmet hade ju säkert ingen aning :(

Anmäl
2013-05-28 20:09 #9 av: Josefa

Det är inte säkert att det är någon förening som står bakom katterna.

Anmäl
2013-05-28 20:37 #10 av: Lena

Har förstått att det inte stämmer riktigt det som står i artikeln. Antalet är tydligen påplussat rätt rejält osv.  

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2013-05-28 20:46 #11 av: Katthemsmatten

#10 Tänk att även i den här typen av ärenden måste man försöka skarva för att öka antalet läsare. Trist och dumt!

Jag hoppas å ena sidan att det inte är en förening som placerat sina katter i det här hemmet, eftersom det skulle vara mer än lovligt slappt att inte ha bättre koll. Å andra sidan hoppas jag att de är ägda av en förening för att möjligen slippa bli avlivade av LST. Men jag är inte säker på att ens det skulle rädda dem. Vanvård som vanvård, liksom.

Anmäl
2013-05-28 21:03 #12 av: Lena

Med Lst i Västra Götaland kan man nog inte hoppas på så mycket... Känner ju till allt för mycket knepiga turer när det gäller dem. Tar därför artikeln med en nypa salt. 


//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2013-05-29 04:40 #13 av: [Iyen]

Enligt gp va djuren färre men mössen fler.. Litar inte på artikeln här.

Anmäl
2013-05-29 11:34 #14 av: kattassen

#7 Ja Lst VG skyr inga som helst förmildrande omständigheter. Djuren tas sannolikt in på ställen där de inte blir långlivade.

Trist läsning - men verkligheten ser nog inte alltid ut som media beskriver. Tror heller inte det finns någon förening i bakgrunden Ledsen

Anmäl
2013-05-29 17:04 #15 av: Alexej

LS Göteborg har lyckas igen att hetsa upp oss katthjälpare mot varandra. Det här är ett jourhem med skygga katter som en väldigt seriös och kunnig person bedriver. Hon har fått anmälning bl a av andra smådjursuppfödare som hon hade kritiserad och blivit osams med.

Alla mynt har två sidor och vill någon hitta fel kommer den person att hitta fel. Bilder av en gammal bur vid soporna som skulle slängas, bilder på såret av en cancersjuk iller som behandlas av djursjukhuset, ett våt badrumsgolv räcker för hemska bilder och för att övertyga folket att djuren misskötes. Stank? Mina barn tycker också det luktar hos mig som det gör hos alla med kattlådor inne och kanske en diarékatt. Flugorlarver? Hade de mikroskop med sig? 

Sanningen är att personen mår skitdåligt och hennes djur kommer att omplaceras till andra personer, kanske just de uppfödare som var avundsjuka på personens djur. Katterna kommer att avlivas för de var skygga, halvskygga eller gamla. Katterna fick panik när de fångades in och skrek. En av katterna behöver medicin två gånger om dagen. En av illrarna blev redan avlivade för han var osocial i den nya omgivningen- att han var äldre och döv räkte för avlivningsbeslutet. Illrar blir lika keliga och ägarberoende som hundar och katter.

Det finns många som inte borde ha djur och som vanvårdar/missköter sina djur men här blev personen oskyldigt trakasserad och av med sina djur och behöver all stöd och hjälp nu.

Och tänk på makten av tidningar som skriver utan att veta fakta. Inom några timmar minskade antalet omhändertagna djur hos personen från 116 djur till 64 djur - åtta illrar, nio katter, 15 chinchillor, 25 möss, fem hamstrar och två degusråttor. Nästan hälften.

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2013-05-29 19:05 #16 av: Rafflan

#15 kan hon inte kontackta folk hon känner så dem får adoptera djuren? :(

Anmäl
2013-05-29 19:31 #17 av: Alexej

Alla djur finns på hemliga orter just för att ingen kan komma åt djuren. Illrarna är instängda i burar, katterna säkert igen på hundpensionatet i Spekeröd där alla skygga katter kommer att avlivas osv.

Tror nog att alla kan föreställa sig hur djurägaren mår nu efter att ha varit med om att hennes djur blev infångade och borttransporterade. Den cancersjuka illern behöver medicin och en katt måste också medicineras två gånger om dagen, något LS inte var intresserad att få informationer om. Och dessutom fått höra att den äldre iller blev avlivad för han var osoicial.

Jag kan bara säga att jag skulle mår skit nu, skulle ha fruktansvärd ångest och panik över att mina djur skulle försvinna med okänd framtid, inte veta hur de mår och var de har hamnad. Jag vet att också mina tama katter är väldigt fixerade vid mig och deras hem och skulle inte mår bra om någon skulle fånga in de och sätta i en bur.

Här handlar det inte om en djursamlare som vanvårdade sina djur utan tvärtom, en väldigt seriös person som var otroligt noga med tex omplaceringen av katterna. Som får läsa en massa skit om sig nu på olika ifokustrådar...

Det här djuret tyckte samma myndighet (Länsstyrelsen Västra Götaland) inte lika synd om:

Minkar med stora skador, minkar som lever i sin egen avföring och döda minkar. Det var vad Djurrättsalliansen nyligen upptäckte på T Kihlbom AB:s farm i Svenljunga. Men kontrollmyndigheten länsstyrelsen menar att farmen är välskött.
Läs mer: http://www.goteborgsfria.nu/artikel/89493#ixzz2UhmuJ3zY

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2013-05-29 19:40 #18 av: martdat


ja jag fattar nog vem det är och hon har ju skrivit öppet här om alla anmälningar  förut så jag litar å dig alexej.  det hade hon inte gjort om hon vanskött dem. har alltid uppfattat henne som mycket mån om sina djur., hon måste må fruktansvärt dåligt.

kram på dig tjejen om du läser detta. vet att du älskar dina djur.

Sajtvärd på kattpolisen i fokus.

Allt som inte kan lagas med silvertejp är sönder på riktigt.

 

Anmäl
2013-05-29 19:54 #19 av: [eskils]

#17 Verkligen hemskt att Länsstyrelsen i Västra Götaland och massmedia kan vara så nonchalanta när det gäller respekt för djurs liv och människors känslor. Varför vara så burdus och ta med sig alla djur på en gång? Varför inte försöka diskutera, lyssna, kompromissa osv? Och varför är tidningarna så slarviga med uppgifter? Expressen borde anmälas för förtal!

Tror jag kan gissa vem det handlar om. En medlem som jag alltid gillat för hennes kloka och trevliga inlägg. Du Alexej kan väl hälsa så mycket och säga att jag, och säkert fler, lider med henne. Tröstkram! Kramas

Edit I: I iller-sajten sägs att tidningarna använde sex månader gamla bilder som illustration till artikeln. Om det stämmer är det skandal!

Edit II: Det sägs också att djurägaren har 8 dagar på sig att överklaga omhändertagandet. Om det stämmer kanske Svekatts Kattombudsman Katt-O kunde göra en insats och hjälpa till med överklagandet?
 

Anmäl
2013-05-29 22:27 #20 av: carlas

#15 + #17 Litar på dig också.

Men detta är ju gentagelse! Skräckbilder, oinformation, och så Spekeröd igen (sannolikt - men hur var det nu, har de inte mist uppstallningsplatsen fr polisen?, plats för endast 5 katter hette det - så det gick till ngn annan?).

Hur som, har ingen aning om detta jourhem (som så många andra här), men för tusan - då HAR vi ju en ägare, då FINNS ju möjlighet att överklaga, och därmed förhala, och därmed ge djuren en chans.

Yes #19, hjälp från Svekatts Kattombudsman + från alla här med kunskap och erfarenhet. Finns en hel del! Brustet hjärta

Anmäl
2013-05-29 22:46 #21 av: [eskils]

Kanske någon sajtvärd/medarbetare kan göra ett tillägg i #0, nämligen att Expressens artikel skrevs igår morse. Men GP har en uppdaterad artikel från samma dag, där antalet djur plötsligt har sjunkit till ca hälften - 64 stycken! Här är den:

http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.1695948-hade-64-djur-i-lagenhet

Om det är osant att djurägaren hade 116 djur, som sägs i #0, tycker jag att inte det bör få stå kvar oemotsagt.

Anmäl
2013-05-29 23:06 #22 av: Rafflan

#21 fast hur vet vi vilken tidning som har rätt?

Vi har 2 tidningar som skriver olika saker, och enligt ditt inlägg i #21 låter det ännu värre än det lätt i #0 men folk säger att det inte var så illa?

Så ingen här kan nog avgöra vad som är sant eller inte :/

Anmäl
2013-05-29 23:07 #23 av: Alexej

Bilderna är väldigt skrämmande i tidningen men buren stod vid soporna och skulle slängas. Vet inte varför det fanns så mycket bajs i men kanske tömde hon andra lådor i den när den ändå skulle slängas. Och man gör inte rent en bur när den ska bort. Såret på illern är den cancersjuka illern som är under behandling av djursjukhuset och som redan har fått 5 behandlingar. Bild på ett fuktigt badrumsgolv? Vet inte om det räcker att omhänderta djur:(( Nån musbur?

Alla som har djur vet hur snabbt en låda eller en bur kan bli skitig. Jag städar hela tiden men det känns som om det är lika mycket dagen efter. Har man en smådjuruppfödning med okastrerade djur luktar det, antar jag. Luktar iaf i djuraffären fast burarna är rena. Katterna var kastrerade och en kattlåda med bajs kan lukta. Ibland när jag kommer hem luktar det också.

Hon har tydligen fått många priser för sina djur som är eftertraktade avelsdjur-inte konstigt att många gärna nu vill ta över djuren...

Hon har redan överklagad men blev avslag direkt. LS har bestämt sig, djuren ska bort. Vi får se, kanske vi kan göra en insamling så att hon har råd till en advokat.

Det kunde ha varit jag eller du. Jättebra att det finns djurskyddslagar och djurskyddsinspektörer men de får inte använda sig av maktövergrepp, trakasserier och avlivning av skygga katter. Jourhem  av skygga katter förföjls i Göteborg och ingen vågar längre vara öppet jourhem för skyggisar.

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2013-05-29 23:26 #24 av: Lena

Det är mycket som inte stämmer av det tidningarna skriver. Antalet djur t.ex. 5 faktiska hamstrar blev till 50. Råttor och möss hade personen ifråga över huvud taget inte... Sedan är det en gåta hur våra myndigheter anser det vara gott djurskydd att omhänderta chinchillor för att sedan sätta dem på ett djurhem som inte vet hur de sköts. 

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2013-05-29 23:31 #25 av: carlas

Som sagt, tar inte ställning ifråga om jourhemmet i sig - sant el falskt vad gäller 116 el 64 djur el vad, om halvåriga foton etc el vad. Media får sina uppgifter fr lst VG och vi känner väl till att lst VG (och deras hantlangare) inte är bra på att vare sig räkna el bedöma tillståndet hos (iaf) katter. Där betyder omhändertagande avlivning, punkt-slut. Det är djuren som bekymrar mig just nu, inte jourhemmet. Även OM det var överhövan stinkigt och skitigt (efter lst:s 6-7 kontroller under ett par års tid?) så ska inte djuren betala ytterligare ett pris - med sina liv. Det är DEN bedömningen som ska ifrågasättas. 

Har skrivit på iller ifokus också. Där är man ändå mer ovetandes om länsstyrelsens framfart verkar det. Vore ngt värt mitt i eländet om ögonen öppnades... Måste få ett slut!

Anmäl
2013-05-29 23:36 #26 av: Rafflan

#25 kan inte folk anmäla intresse för djuren?

Gjorde jag på min skyggis katt, jag sa att jag ville ha honom, fick ta honom och sen tog "polisen" ett beslut att det var okej att överlåta honom i min ägo. Borde ju kunna lämna samma intresse anmälan på dessa djur?

Anmäl
2013-05-29 23:37 #27 av: Lena

#25 Precis det är det som är så upprörande - att djuren alltid straffas flera gånger om. Oftast med sina liv dessutom. 

Bra om flera djurforum blir medvetna om hur det fungerar i den kalla hårda verkligheten!  

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2013-05-30 00:02 #28 av: carlas

#26 Rafflan, du måste läsa tråden här om Vargönkatterna. Då förstår du. En massa! Men kort, nej det duger inte att anmäla intresse när lst omhändertagit.

#27 Ja flera djur- och kattforum behöver bli medvetna! Brustet hjärta

Anmäl
2013-05-30 00:13 #29 av: Rafflan

#28 fy fan vad dåligt, finns ju säker massor som vill hjälpa dessa djur och då kommer ju ägaren må bättre om hon vet att djuren kommer till bra ställen, j*vla lst om dem bara vill krångla :(

Anmäl
2013-05-30 13:38 #30 av: [eskils]

#22 Expressen skriver i början av sin artikel att antalet 116 djur gällde vid en kontroll i september 2011. Lite längre ned redovisar de att antalet djur nu (april 2013) har sjunkit till 64! Tycker det är väldigt fult av dem att ange antalet 116 djur i sin rubrik och antyda att det var skäl för omhändertagandet häromdagen. Det visar bara att man alltid måste ta tidningsuppgifter med en stor nypa salt.

Anmäl
2013-05-30 13:58 #31 av: Tsunamis

#30 De skrev från början inte ut något datum överhuvudtaget. SVT har också en artikel på sin sida/lokalavdelningen Västnytt och där har de inget datum alls. 

Riktigt illa tycker jag.

MvH   SE-Tsunamis   hemsida   ~   email   ~   Facebook
Sajtvärd på Gerbiler ifokus
Admin på Möss samt moderator på hamster och gerbil som sällskapsdjur

Anmäl
2013-05-30 21:45 #32 av: Roslyn

Tänker att det är lätt att bli hemmablind. Kanske skulle det vara bra om vi "vågade" visa upp våra katter/miljö för någon vi litade på  som någon slags garant. Samt också våga be om hjälp.Ledsen

Ibland kanske det är bra med någon annans åsikt om hur ens djur har det. Någon som är skyggisvan då så klart.

Anmäl
2013-05-30 21:59 #33 av: [Nightcat]

Usch tycker så synd om alla djuren.

Blev väldigt förvirrad först när det stod 116 djur i den ena och 64 djur i den andra. Det är rätt stor skillnad faktiskt. Tyvärr har jag inte läst så mycket trevlig om Länsstyrelsen i Västra Götaland känns som de ofta tar rätt dåliga beslut om bland annat katter.

Expressen och aftonbladet har jag för länge slutat tro på helt, tycker ofta de har lite vrida historier. I trakten var det en golden mix som anföll en kvinna, helt plötsligt var den en kamphund i expressen Funderar Men som sagt hoppas allt blir bra för djuren och kvinnan i fråga mår så bra hon kan under dessa förhållanden.

Anmäl
2013-05-30 22:03 #34 av: Alexej

Det finns en insamling för så att djurägaren kan anlita en advokat för att få hjälp!

http://hittekatter.ifokus.se/discussions/51a7a4d1ce12c4035900256e-viktig-insamling-hjalp-till

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2013-05-31 13:13 #35 av: zickan

Har inte orkat läsa hela tråden. Vill bara slänga in att det handlar inte om över 100 djur. Buren på tidningens artikel har inte varit använd ett bra tag, stått i hallen och väntat på transporthjälp till tippen. Och den slängdes den 4de februari, då jag ringde dit en kompis för att hjälpa till att slänga gamla slitna burar. Jag vet själv hur tufft det är när man inte har bil. 

Skadade illern på bilden har varit hos veterinären 5 gånger på en utgift av 6000:-. Den är i dagsläget helt läkt och ja bilden är gammal.
Ende bilden som kan va ny är vattenskadade toaletten som fastighetsskötaren vägrat fixa. och där har det inte funnits några djur. 
Personen har även haft ett jätte slitet golv och det är pga det golvet som omhändertagningen mestadels skett pga av. 
Fastighets skötaren har inte velat göra något åt det jätte gamla trä golvet och denne har inte heller skrivit ut tillstånd till inneboenden att få lägga nytt golv. Där har det varit ett dö läge.
Finns inge kommentar om att något djur varit dåligt skött.

En iller är avlivad pga att den inte beteede sig som vanliga illrar. Den var döv och gammal. Pga det så var dess liv inget värt. Tror även en katt redan fått satt livet till också pga att den inte var tam har jag för mig.
En katt behöver medicinering varje dag. Vilket inte låter som att den får. En iller hade tid för tumör kontroll den 20de som ägaren fixat. Men läns skiter i den vården och illern kommer mest troligt avlivas istället.
En annan iller kan va dräktig. Angora kull vilket är mycket som krävs av den hand som föder upp då det kan bli att man behöver nappmata alla. Men om den ens fått vad den behöver är också osäkert. De drog tag i den och mosade ned i en trä låda. 
Djuren har gått från stort utrymme med veterinärvård, bra foder men dåligt golv i bostaden. Till att bo i burar. Mest troligt olagliga burar när det kommer till illrarna.

Ägaren är helt förkrossad. Det är 3 veckors överklagan, men redan nu har läns börjat avliva djuren och fler verkar stå på tur. I går var det på vippen att hon tog livet av sig pga ovisheten i hur djuren mådde. Ägaren mår jätte dåligt över att djuren avlivas nu på löpande band och att de inte får den vård eller sköttsel som de behöver.

zickans.com 

Värd på RåttorExotiskadjur

Anmäl
2013-05-31 13:41 #36 av: HappyCatMeows

#35 Man behöver inte särskil stor fantasiförmåga för att förstå hur svårt detta måste vara för ägaren. Jag tycker du kan stryka de där sista meningarna i ditt inlägg, om du inte är absolut säker på att ägaren inte har något emot att få så känsliga uppgifter publicerade på ett öppet forum...

Anmäl
2013-05-31 14:19 #37 av: JossanH

#35 om inte honan är angora så är det ingen förhöjd risk för att man ska behöva nappa upp valparna, men det vet du som uppfödare säkert redan.

Sajtvärd på Iller.ifokus
Anmäl
2013-06-01 05:30 #38 av: zickan

#37 då har jag fått det om bakfoten, trode honan var angora.

zickans.com 

Värd på RåttorExotiskadjur

Anmäl
2013-06-01 15:21 #39 av: UlrikaD

Gwens pappa är angora.

Har ni sett det här:
http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article16884265.ab

Anmäl
2013-06-01 15:43 #40 av: Kaiia

#39 Men länsstyrelsen verkar ju vara allmänt efterbliven... -.-

Sajtvärd på Lajv och medarbetare på Ätstörningar :)

Anmäl
2013-06-01 15:48 #41 av: UlrikaD

Undrar om denna artikel är snällare skriven pga att det handlar om någon från TV som har råd att stämma dom?

Och undrar om denna personen också får en egen tråd där de diskuterar hennes ekonomi?

Anmäl
2013-06-01 17:01 #42 av: zickan

#39 ah det är jag som har mixat ihop det. Förlåt

zickans.com 

Värd på RåttorExotiskadjur

Anmäl
2013-06-01 22:29 #43 av: Katthemsmatten

Varför ökar det här på min känsla av att lst vill avliva så många djur som möjligt innan en ny djurskyddslag träder ikraft?

Anmäl
2013-06-01 22:39 #44 av: Tazzar

#43 Vad för sorts ny djurskyddslag tänker du?


Anmäl
2013-06-01 22:43 #45 av: Lena

#44 Det ligger ett förslag till ny djurskyddslag och väntar på att bli klubbad. 

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2013-06-01 22:49 #46 av: Katthemsmatten

#44 Förslaget håller på att omarbetas och vi kan hoppas att det kan vara klart för att läggas fram i riksdagen i höst för att gälla fr o m 1.1.14.

Anmäl
2013-06-01 22:51 #47 av: zickan

#45 det behövs verkligen. finns den att läsa om någonstanns?

zickans.com 

Värd på RåttorExotiskadjur

Anmäl
2013-06-01 23:00 #48 av: Tazzar

Så #43 menar att "man"/lst kanske inte kommer att kunna avliva djuren på samma sätt som de gör nu, senare? Förlåt för OT.


Anmäl
2013-06-02 02:18 #49 av: carlas

#48 (och #47) Nej det menar #43 absolut inte, snarare tvärtom. Och inte OT i sammanhanget tycker jag. Förslaget till ny djurskyddslagstiftning är bra på flera sätt men just vad gäller hemlösa katter innebär det masslakt - av allt som inte är id-märkt. Här kan man läsa mera - om nya djurskyddslagstiftningen och kritisk analys därav http://tnr-metoden.se/kampanj/bristfallig-utredning/

Missa inte länkarna på höger sida där, klistrar in här:

Källgranskning av utredningens referenser

Det är uppenbart att utredarens negativa grundinställning till hemlösa och förvildade katter samt förutfattade meningar om dessa djur resulterar i en mycket tveksam källhantering som ger en vinklad bild.

Ladda ner del 1 av vår källgranskning, om kattens påstådda skada på faunan, här!

Ladda ner del 2 av vår källgranskning, om Trap Neuter Return här!

Fast jaa, lst vill nog döda så många katter som möjligt nu, före ev ny djurskyddslagstiftning, eftersom man därefter åtminstone måste fånga in och kolla id-märkning, enligt lagen då. Svårare att skjuta av, el att påstå att måste avlivas direkt pga sjuka (öronskabb t ex), skygga, förvildade etc. Hur det funkar med andra smådjur vet jag inte riktigt. Där har lst:s mordlystnad inte varit fullt så uppenbar, för mig. Förrän nu :(  Sett på råttor.ifokus dock att allt som rör sig ska dödas enl lst.

Anmäl
2013-06-02 09:55 #50 av: Lena

Förslaget var ute på remiss våren 2012. Det kom in många yttrande från olika remissorgan. Det blev nog mera reaktioner på förslaget än man tänkt sig, vilket ledde till att man ansåg sig behöva mer tid för att klubba lagen. 

De delar i lagen som avser ägda katter är bra då det ger kattägare ett ökat ansvar med bl.a. krav på id-märkning och kastrering av utegående katter. Däremot glöms de hemlösa katterna bort helt. De hamnar i ännu högra utsträckning utanför lagen än vad som är fallet nu. 

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2013-06-02 10:00 #51 av: Alexej

#47

Den nya planerade djurskyddslagen:

Finns här: http://www.regeringen.se/sb/d/14129/a/181371
Lång läsning:)

Här finns en kort sammanfattning: http://www.djurensratt.se/om-djurens-ratt/nyheter/bra-och-daligt-i-djurskyddslagsutredningen

Här finns en lista över alla remissvar, många från katthem/kattföreningar:

http://www.regeringen.se/sb/d/15328/a/186182


Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2013-06-04 00:27 #52 av: Rödis

Har läst FFK:s remissvar, mycket gediget arbete där... varmt tack för detta FFK!


Anmäl
2013-06-04 06:57 #53 av: martdat


vet någon hur det är med djuren i dagsläget?

Sajtvärd på kattpolisen i fokus.

Allt som inte kan lagas med silvertejp är sönder på riktigt.

 

Anmäl
2013-06-04 09:38 #54 av: Katthemsmatten

#53 Inte annat än att man redan avlivat några stycken. Gråter Det är tydligen inte OK att leva ett gott liv med daglig medicinering. Hur f-n kan lst göra den bedömningen om en veterinär har satt in en behandling? Hade inte veterinären ansett det som OK för katten hade katten kunnat tvångsavlivas tidigare. Den rätten har man som veterinär nämligen.

Anmäl
2013-06-04 09:57 #55 av: Rafflan

#51 dock verkar dem börjat planera det där 2011? är det verkligen på väg att bli någon lag efter 2 år eller jobbar dem bara fortfarande på att det ska bli en lag?

Anmäl
2013-06-04 09:59 #56 av: Katthemsmatten

#55 Lagen skulle tagits redan i slutet av mars, men efter omfattande protester över det undermåliga arbetet när det gäller katter och främst hemlösa katter, så har man nu börjat omarbeta detta stycke. Förhoppningen är att det är klart och kan läggas fram till riksdagen i höst.

Anmäl
2013-06-04 19:26 #57 av: Lena

Flera av djuren har tydligen placerats på djurhem som saknar kompetens för att ta hand om dem. Länsstyrelsen har inte heller visat intresse att ta till sig information från djurägaren över behandling av två djur som står under veterinärkontroll. Planerade veterinärbesök har uteblivit och djuren (en katt och en iller) har inte fått sin medicin. Det har gjort dem sjuka och lett till att Lst beslutat avliva dem. En eventuellt dräktig iller har också lämnats åt sitt öde då man inte heller i det fallet tagit emot information från djurägaren. Något som kan leda till allvarliga komplikationer. 

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2013-06-04 19:41 #58 av: MewTwo

Så här såg katten ut när vi gav bidrag till hans veterinärvård för lite mer än ett år sedan via SnuffeFonden.

Anmäl
2013-06-04 19:42 #59 av: MewTwo

Så här såg han ut några veckor senare, mycket kryare och så klart lycklig! Trots ansträngd ekonomi fick han fortsatt vård sedan dess, kastrerades och pysslades om. 

Anmäl
2013-06-04 19:45 #60 av: MewTwo

Och så här såg han ut bara några dagar innan LST tog honom - vacker, vuxen, välmående och under stadigvarande behandling för sitt nedsatta immunförsvar. Med daglig medicinering mådde han utmärkt!

Anmäl
2013-06-04 19:47 #61 av: MewTwo

Så jag hoppas innerligt att någon räddning ska finnas för denna fina katt som så många SnuffeFondengivare var generösa och hjälpte!!! <3

Anmäl
2013-06-04 19:50 #62 av: zickan

Är detta en av katterna som personen förlorade? Syns ju isf tydligt att den är väldigt välmående! Tyvärr är den nog avlivad nu av läns då de ej vill lägga pengar o energi på medicinering

zickans.com 

Värd på RåttorExotiskadjur

Anmäl
2013-06-04 19:58 #63 av: UlrikaD

Nej, Zickan hans avlivning har jag stoppat. Än så länge. Han får tydligen t.om sin medicin nu. Hoppas jag, de har hämtat ut den på apoteket iallafall.

Anmäl
2013-06-04 20:05 #64 av: Lena

Blodspengar som drabbar oss skattebetalare. Djur som blir dödade helt i onödan pga ointresse, okunskap och maktmissbruk i ett system som gör det möjligt att profitera på utsatta djur. De stackars djuren är de stora förlorarna medans deras bödlar blir vinnarna.  Och detta kallas världens bästa djurskydd! Skandal är bara förnamnet!

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2013-06-04 20:06 #65 av: Lena

#63 Det var bra att höra!

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2013-06-04 20:43 #66 av: zickan

Härligt om katten! Nått som de gör rätt iaf

zickans.com 

Värd på RåttorExotiskadjur

Anmäl
2013-06-05 09:10 #67 av: Rödis


Hur går det nu att få en försvarsadvokat?

Anmäl
2013-06-05 10:15 #68 av: zickan

Lät som det var en fixad igår

zickans.com 

Värd på RåttorExotiskadjur

Anmäl
2013-06-05 12:29 #69 av: UlrikaD

#67 Försvarsadvokat var kanske att ta i. Vad jag vet är jag inte anklagad för något brott.

Däremot har jag pratat med en jurist som ska hjälpa mig. Hon har fått de första dokumenten att läsa igenom idag.

Anmäl
2013-06-05 14:24 #70 av: herrynel


#69 Åh vad bra!Hjärta

Anmäl
2013-06-05 21:10 #71 av: Djurälskaren87

69# tänker på dig och djuren

Anmäl
2013-06-06 10:15 #72 av: Lena

Jag har nu läst handlingarna i detta ärende och kan bekräfta att risken är stor för de flesta djuren att drabbas av avlivning. Mer parten av de omhändertagna djuren har bedömts som omplaceringsbara av veterinären som anlitas av djurhemmet som stallar dem. De har dock bara 14 dagar på sig att finna hem annars avlivas även dessa. Katterna löper allra störts risk då de bedömts vara skygga. Djurhemmet som hyser djuren är välkänt för sin avlivningsvänliga inställning till skygga katter. 

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2013-06-06 10:18 #73 av: martdat


usch - o eftersom de är på hemlig ort så verkar det inte lätt för folk att kunna hjälpa dem hellerLedsen

Sajtvärd på kattpolisen i fokus.

Allt som inte kan lagas med silvertejp är sönder på riktigt.

 

Anmäl
2013-06-06 11:40 #74 av: Lena

#73 Jag vet var djuren befinner sig (det framgår av handlingarna). Men det gör det antagligen inte lättare.... Djur som bedömts som omplaceringsbara kan dock omplaceras bara det finns någon att omplacera dem till inom den 14 dagarsfrist som råder. De omplaceras via Polismyndighetens försorg. 

Just nu väntar Lst på att djurägaren ska överklaga. (De räknar med att så kommer att ske och då blir det inhibition tills Länsrätten fattat bleslut). Annars går de omplaceringsbara djurens tidsfrist ut den 13/6.

Djuren som inte bedömts som omplaceringsbara sitter risigare till. Vissa är redan avlivade pga sjukdom/ålder medan andra väntar på Länsrättens beslut. 

Dessa djur är som jag tyder det fortfarande i livet man har bedömts som icke omplaceringsbara:

2 katter (1 pga hög ålder i pga sjukdom som den får medicin emot)

2 chinchillor (1 pga klumpfot, i pga förlamad svans/ben)

2 degusar (pga hög ålder)

1 mus (pga böld)

Följande djur har bedömts som omplaceringsbara: 

6 illrar

17 chinchillor, 

6 hamstrar, 

40 möss, 

1 sjusovare 

7 katter 

Vi får koncentrera oss på katterna här på HiF. I handlingarna framgår att man på djurhemmet är tveksam till dessa då flera visat sig visa ett skyggt beteende. 

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2013-06-06 11:47 #75 av: martdat

skuggt... pff

Sajtvärd på kattpolisen i fokus.

Allt som inte kan lagas med silvertejp är sönder på riktigt.

 

Anmäl
2013-06-06 11:58 #76 av: Rafflan

Finns det ingenstans ditt folk kan mejl/ringa om man är intresserad av att hjälpa djuren?

Anmäl
2013-06-06 12:30 #77 av: Lena

#76 Polismyndigheten i Göteborg ska man kontakta. 

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2013-06-06 12:35 #78 av: Tazzar

#76
http://iller.ifokus.se/discussions/51b05d10ce12c4086b00238a-goteborg-radda-omhandertagna-djur?discussions-1


Anmäl
2013-06-06 15:08 #79 av: Djurälskaren87

Förstår inte hur man har rätten att ta någons djur på detta vis utan rejäla bevismaterial! Djuren är ju inte vanvårdads och sen kan de ibland se smutsigt ut om man har så många djur men bars djuren får bra omvårdnad och de dom behöver !! Är väldigt arg!

Så pm man vill ta hand om djuren kontaktar man polis? Känner en som jobbar på Västergötlands polisen.

Anmäl
2013-06-06 15:24 #80 av: Kaiia

Jag sitter i frustration och funderar över hur jag ska kunna övertala mina föräldrar om att ta in en till katt eller en iller.

Sajtvärd på Lajv och medarbetare på Ätstörningar :)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.