Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar

Volontär Katthem

2013-05-20 07:27 #0 av: [RMSLiners]

Jag känner att jag vill göra lite större skillnad i djurvärlden och börjar fundera på voluntär arbete av olika slag och kom då att tänka på katthem.

Min fundering är nu vilka katthem i södermanland, östergötland och örebro län som tar emot voluntärer? Vi funderar på att flytta till någon av de länen men jag skulle heller inte ha problem med att pendla med tex tåg kortare sträckor för att hjälpa katter.

Vad gör en voluntär i ett katthem?

Några specifika krav ett katthem har på voluntärer?

All info och alla tips mottages tacksamt.

Anmäl
2013-05-20 15:24 #1 av: Katthemsmatten

TS, gå in på katthemmens hemsidor så får du säkert vägledning om vilka som tar emot volontärer. Jag skulle gissa att samtliga har behov av volontärer. Kolla också om de har en no-kill policy och/eller är medlemmar i Svekatt.

Anmäl
2013-05-20 15:50 #2 av: [eskils]

Här är de 14 katthem som är medlemmar i Svekatt. De låter alla katter leva, även de skygga. Roligt att du vill hjälpa till!

Akutgruppen

Föreningen 9 Liv Östergötland

Föreningen Djurhjälpen

Gefle Katthem

Gotlands katthem

Gästrike Katthem

Göteborgs Katthjälp

Kattstallet

Norrtälje katthem

Ronnebys Hittekatter & Co

Stockholms Katthem

Stockholms Kattkastreringsgrupp

Södertälje Katthem

Örebro Katthem

    

Anmäl
2013-05-20 18:42 #3 av: [RMSLiners]

#2 Tackar. Ska kolla genom dem. Ja jag känner jag vill göra mer och ge mer än det jag hittills gjort (hjälpt katter i kattkolonier).

Skulle vilja skänka saker till katthem också men har fått höra att de inte tar emot annat än pengar. Jag hade gärna sytt tex kattbäddar och skickat till intresserade katthem helt på min egen bekostnad (älskar att sy så...)

Anmäl
2013-05-20 18:47 #4 av: majvi

"3 Det där med att de tar bara emot pengar kan vara olika hos olika katthem så fråga katthemmen som är med på listan.

Man kan också sy kattbäddar till försäljning och ge pengar till katthem.

Anmäl
2013-05-20 19:59 #5 av: [RMSLiners]

#4 Ja så kan man ju också göra. :)

Anmäl
2013-05-21 08:24 #6 av: johnnys girl


#3 Jättekul att du vill hjälpa till som volontär. Alla goda krafter behövs. Det finns bra katthem och så finns det mindre bra och direkt dåliga katthem. Kolla noga så att du väljer att stötta ett katthem som står för alla katters rätt till ett gott liv. SVEKATTs medlemsföreningar är sådana katthem, men det finns även andra som inte är medlemmar.

De allra flesta tar gärna emot hjälp. På katthemmet kan det handla om att städa, mata och medicinera. Och så naturligtvis socialisera, leka kela och umgås med katterna. Men räkna med att det är en hel del städning.

Sedan finns det mycket annat som också behöver göras. Köra katter, vakta fällor, samla in pengar, göra hemsidor osv. Det ser lite olika ut beroende på vilket katthem, men alla behöver hjälp med att få in pengar.

Jag vet många katthem tar emot allt möjligt, och inte bara pengar.

Mitt katthem tar t.ex gärna emot lakan, filtar och handdukar, loppisprylar, kattleksaker, burkmat  och fina saker som t.ex hemsydda kattbäddar. En del kattsaker använder vi själva, men är det fint hantverk säljer vi det på våra Öppna hus och får in pengar till katthemmet. Torrfoder kan vara knepigt eftersom vi inte kan hålla på och byta foder hela tiden till katterna på hemmet, men udda foderpåsar vi får brukar ändå komma till användning i våra akuthem. Så mitt tips är helt enkelt, maila och ställ frågan: Vill ni ha mina fina hemsydda kattbäddar?

Ständig uppassare till griniga Luffar´n, Snygga Smilla, Busiga Mina, Skygga Tingeling, Charmören Flea och hunken Roffe.
Volontär på Stockholms Katthem
www.katthemmet.nu www.svekatt.se

 

Anmäl
2013-05-21 09:55 #7 av: Alexej

Finns många katthem/kattföreningar som inte avlivar men är inte med i Swekatt, tex Evas Katthem, Katthem Kompis, Livbojen, Kvibergskatternas Vänner osv som alla gärna vill ha hjälp!

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2013-05-21 11:51 #8 av: seve_ina

Eva Söderberg som har Djurskyddet Mariefred behöver säkert hjälp med katterna hon hjälper och tar emot. Eva är en djurvän som brinner för alla djur, en riktig eldsjäl. Eva finns i Mariefred, Södermanland.

Förresten RMSLiners, är det bara katthem/föreningar du kan tänka dig hjälpa?
Jag skulle också behöva fler som hjälper mig med hemlösa katter, men jag är bara en privatperson som hjälper katter, ideellt, på min fritid. 'Mina' skyddslingar finns i Södertälje, om du skulle hamna där.

Mvh Ina

Facebook allmänna sidan Luffarkatten
info@luffarkatten.se
www.luffarkatten.se

Anmäl
2013-05-21 12:42 #9 av: [RMSLiners]

#8 Nej inte bara. Får se vart vi hamnar när vi flyttar, det är inte förrän efter årsskiftet vi flyttar. Kanske hamnar jag inte allt för långt från södertälje för i så fall kan jag tänka mig pendla med tåg för att hjälpa.

Är det en kattkoloni du hjälper? Vilken typ av hjälp är det som behövs?

Anmäl
2013-05-21 13:39 #10 av: seve_ina

RMSLiners, jag skrev just idag ett nytt inlägg här i hittekatter, en vädjan om hjälp. Inlägget heter 'Fällvakt, hjälpa hemlösa katter i Södertälje'. Den finns i kategori 2.
Där står lite om vad jag söker. Jag har tidigare varit ganska aktiv här på hittekatter ifokus, med inlägg om mitt arbete, och bett om hjälp. Men pga stor tidsbrist har jag lagt av att vista här.
Jag kan gärna skicka mer info till dig. Men annars står det väldigt mycket på min allmänna fb sida under 'Om' Luffarkatten. Där finns mer info om hur jag jobbar, mer om katterna, hjälp jag behöver för stunden, foton på alla katterna som jag fångat in och hjälpt, videos, allmän info.
Likaså på min hemsida, där står ganska mycket om vad jag vill uppnå och vad jag behöver hjälp med.

Vore mycket trevligt om du kom nära mig eller Eva! En sådan rar eldsjäl som du verkar vara behövs för att på ett bra och effektivt sätt tillsammans ta itu med problematiken med allt fler hemlösa katter ute på gatorna.
Mvh Ina.
Facebook allmänna sidan Luffarkatten
info@luffarkatten.se
www.luffarkatten.se

Anmäl
2013-05-21 14:14 #11 av: [RMSLiners]

#10 Ska läsa det så snart jag hinner. :)

Skulle det behövas permanent hem till någon av katterna ur kolonin så är vår familj inte helt ovilliga att öppna vårat hem till en eller två katter, jag och min man diskutera det idag och sa att vi hellre erbjuder en hemlös en plats i vår familj än satsar på blocket. Men en till katt in i vår familj är inte aktuellt idag utan längre fram när vi flyttat och kommit i ordning. :)

Hos oss bor redan en herre som föddes vildkatt här uppe i norr och han har bott hos oss i många år och kommer bo hos oss tills den dagen han väljer katthimlen. :)

Anmäl
2013-05-21 21:31 #12 av: Vinterdag

Kattkommando syd avlivar inte heller katter, och tar gärna emot saker som kan säljas på auktioner. Alla pengarna går till hemlösa katter.

Anmäl
2013-05-22 19:26 #13 av: bubbelbruden

Chaplins katthem tar gärna imot både saker och volentärer och vi avlivar inte.

Vi jobbar med hemlösa katter.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.