Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
13. Kattprat i allmänhet

Mina älskade hittekatter

2013-05-01 19:23 #0 av: emjon

Varje dag berör de mitt innersta och förgyller min dag var och en på sitt sätt för de är alla mycket speciella.

Några har varit tvungna att lämna oss under åren som gått och har passerat regnbågsbron och jag hoppas de lever lyckliga på andra sidan utan sjukdom och smärta. Saknaden efter dem är stor men de lever i kvar i mitt hjärta.

Kanske några av er här minns när vi tog hand om kattfamiljen från Statoilmacken. Det är en av de bästa händelserna i mitt hittekattsliv kan inte med ord beskriva vilken glädje de ger varje dag.   

Vid den tidpunkten hade jag absolut ingen vana vid kattmammor med ungar men det var mycket lärorikt. Denna underbara kattmamma har från första stund vårdat sina små och är idag 4 år senare lika mån om dem. Minns när de kom till oss och hon kallade in de små som genast kom störtade till sin mamma för att dia och alla v-åttorna startade.

De har hela tiden varit väldigt tajta speciellt mor och dotter och de lyser lång väg hur beroende de är av varandra. Mamma Safir visar också hur nöjd hon är att få ha sina barn nära och det gör henne väldigt lekfull. Varje dag visar hon mig på olika sätt hur nöjd hon är med sin tillvaro och hennes tillit ökar mer och mer.

Mitt hjärta har länge tillhört hittekatterna och ju mera jag lärt känna dem ju större blir kärleken till dem.

Önskar så att flera skulle våga öppna sina hjärtan för dessa behövande varelser som så väl förtjänar ett alldeles eget hem.   


Anmäl
2013-05-01 21:00 #1 av: Lena

Håller med dig till 1000%! Så fint skrivet! Det finns inget tacksammare än att ta hand om en eller flera hittekatter. De ger så mycket glädje tillbaka! 

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2013-05-01 21:41 #2 av: Tarotstollan

Jag blir alldeles tårögd av det fina du skriver. Vad skönt att du kunde ta hand om dem.

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2013-05-01 22:27 #3 av: annebeate

Underbart skrivet.Hjärta

Anmäl
2013-05-02 13:23 #4 av: Katthemsmatten

Du har så rätt, Emjon! Att följa en hittekatt är fantastiskt och jag hoppas att många, många fler ska inse vilket rikt liv de ger oss de små liven.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.