Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
11. Kattsjukdomar & problem

Förstorad urinblåsa, erfarenhet?

2013-04-18 12:17 #0 av: AlexKatt

Lilla 3-åringen blev diagnosticerad med en förstorad urinblåsa. Är det någon som känner till mer om detta? Han kissar, men har problem med att tömma helt. Blodvärden var helt ok, röntgen visade helt ok organ (förutom att tarmarna trycktes in av jätteurinblåsan, det tycker inte jag verkar ok), ultraljud på alla bukorgan visade inget onormalt, urinvärden (togs direkt ur buken) visade lite protein, liiite inflammation (försvann när de testade om på sjukhuset). Inga stenar eller kristaller. En gåta! Enligt sjukhuset i Gbg (Blå stjärnan) finns det misstanke om neurologisk fel, som han i såna fall haft länge (strikt innekatt), som kattunge. Men de menade att för att lokalisera neurologiska fel, får man använda rätt avancerade apparater, och att det skulle kosta oss för mycket.

Vid samtal med veterinär i USA, som känner till historien (vi har bott där, m.m), kom det fram att det visst finns mediciner för att stärka blåsan, men de verkar inte säljas i Sverige, eller i annat namn? Känner någon till vad såna mediciner kan heta här?

Tacksam för all info!

Anmäl
2013-04-18 12:41 #1 av: AlexKatt

Jo förresten, medicinen kan jag fråga veterinären om, men jag tar gärna del av era erfarenheter med förstorad urinblåsa på katter. Kram!

Anmäl
2013-04-18 13:31 #2 av: Katthemsmatten

Första gången jag har hört talas om det. Betr. medicinen kan du kanske få tag i den på s.k. named patient bas. Dvs den skrivs ut på licens till just din katt om den inte är registrerad i Sverige. Kräver dock antingen att tillverkande företag är verksamt i Sverige eller att Läkemedelsverket ger tillstånd att importera det. Det kan du dock inte få som privatperson. Om du vet det generiska namnet (namnet på den verksamma substansen) så kan du söka i FASS för att hitta ett liknande medel.

Anmäl
2013-04-19 10:37 #3 av: AlexKatt

Det verkar inte vara vanligt alls i Sverige. Såg nu någon som hade fått Seraquin mot det, men sen såg jag att det är ett medel mot artros.

Letade upp det generiska namnet på FASS, medlet avregistrerades på 60-talet! Ojojoj, det får en att bli lite tveksamt, som sagt, i staterna ges det ut till både djur och människor.

Anmäl
2013-04-19 11:28 #4 av: Josefa

Glukosamin (verksamma ämnet i Seraquin) kan skydda slemhinnan i urinblåsan.

Anmäl
2013-04-19 13:04 #5 av: emjon

Har tidigare läst om ett kosttillskott som heter Cystease som kanske skulle kunna hjälpa din kisse. Seraquin har jag mycket goda erfarenheter av till både katt och hund men då för artrosproblem.

Precis som Josefa säger så kan glukosamin vara bra och det är med i Cystease.

Om du är intresserad så lämnar jag länk här att läsa om kosttillskottet

http://www.ceva.nu/Produkter/Produktlista/Cystease

Hoppas du hittar hjälp så din kisse snart mår bättre 

Anmäl
2013-04-21 00:21 #6 av: AlexKatt

Köpt nu Oberörd och hoppas på glukosaminen, tack!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.