Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
11. Kattsjukdomar & problem

Vilken olja till fiskallergiker?

2013-03-09 11:32 #0 av: Roslyn

Hej!

Sofia är fisk och skaldjursallergiker. Hon var riktigt , riktigt sjuk i sitt första skov i augusti förra året. Först efter en kortisonspruta blev hon bättre och är nu nästan symptomfri. Har testat foder med fiskolja då jag hört att det är proteinet som utlöser allergi men det blev kli direkt.

Känner på hennes päls/hud att den känns torr o lite "skrovlig". Vilken olja kan jag använda för att förbättra päls och hud?

Anmäl
2013-03-09 12:18 #1 av: emjon

Har du testat ett rent allergifoder på Sofia?

Jag har ju Mimmi som också är allergisk mot all fisk och skaldjur och så fort hon kom åt de andra kissarnas mat så fick hon kli direkt.

När Mimmi fick sin allergi så hade jag hill´s foder till katterna och började då ge Mimmi Hill's d/d som hon svarade väldigt bra på.

Hade sedan gått över till RC veterinärfoder då katterna tycker bättre om det och då Mimmi tröttnat på d/d fick hon RC Hypoallergenic som också gick bra.

När jag träffade en representant från RC och pratade om Mimmi så fick jag tips om RC Sensitivity och det gillar Mimmi både torrt och blött. Glädjande nog så tål hon hon dessa och det behöver inte bli så enformigt.  

Hoppas du hittar ett foder som Sofia tål och gillar.   

Anmäl
2013-03-09 13:06 #2 av: Roslyn

Hej Emjon = )

Jo Sofia har testat de flesta allergifoder men inget hon äter. Fick ge upp. Hon äter RC Exigent  nu som inte innehåller något fiskrelaterat.. 

Knepigt att hålla henne ifrån de andras mat men det funkar bra. Problemet är att hon är så torr i hud och päls så jag skulle behöva tillsätta någon form av olja, men vet inte vilken som skulle funka bäst.

Jäkla kräsen är hon också. Det enda i blötfoderväg är såsen från Bozitas köttförpackningar.


Anmäl
2013-03-09 15:10 #3 av: emjon

Ja det är trickigt ibland när de är kräsna de små liven.

www.djurhalsobutiken.se läste jag om Viacutan Plus för både hund och katt. Innerhåller både Omega 3 och Omega 6 och är det brist på det så blir huden torr och de kliar sig.

Kanske finns annat som kan fungera också.

Jag handlar på Zooplus och då köper jag Salmo pet Laxolja som hundarna får i sin mat varje dag. Några av katterna gillar den också och andra vill inte ha. Har däremot inte provat på Mimmi när det fungerar med fodret. 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.