Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
05. Kattens status

Du får vara rädd gumman...

2013-02-06 21:29 #0 av: lillmymlan

Jag ligger tyst på natten och hör hur du tassar runt och kuttrar och kurrar med de andra missarna här hemma. Du berör mitt hjärta lilla vännen...

 

Du är så rädd för oss människor och jag undrar så varför? Vad har gjort dig så rädd och skrämd för oss tvåbenta? Mitt hjärta värker när jag ser att du flyr undan mig och inte vill vara i min närhet när jag står upp, trots min ringa längd så skrämmer jag dig!

 

På natten rör du dig utan tvekan och jag ser att din fina svans ställer sig rakt upp som gladsvans och jag ler där jag ligger i mörkret och smygtittar på dig. Du vet inte om det och är så upptagen av vännerna runt omkring dig.

 

Mina ögon tåras när jag ser att en av mina tamisar slickar dig i pannan och jag slutar för en stund att andas, jag insuper hela dig och gömmer synen för alltid i mitt inre.

 

Det är inte viktigt för mig att du blir en tamkatt att ha i knät. Det är inte viktigt för mig att ha dig i famnen och kela med dig, men jag önskar så att få stryka din mjuka päls och få höra dig spinna, för att du vill det, inte för att jag ska må bra, utan för att du ska må bra. Jag vill att du någon gång ska lita på mig tillräckligt för att kunna ligga kvar på stolen när jag går förbi, eller sova med båda ögonen stängda, att sluta vara på din vakt.

 

Jag har lovat dig att aldrig göra dig illa och tvinga dig till någonting, du får ta den tid som du behöver lilla hjärtat! Om du lever i harmoni med mina missar är det tillräckligt för att mitt hjärta ska svämma över, du är trygg med dem, det är viktigt! Att du får vara precis som du är och att du blir älskad för den du är.

 

I mina drömmar sveper jag upp dig i min famn och jag kramar om dig sådär gott av hela mitt hjärta, så att du känner min kärlek i hela dig. Jag tror att mina blinkningar säger dig att jag älskar dig och att jag är ofarlig, men hur ska du kunna lita på mig och många andra har svikit dig? Jag förstår din oro och jag förstår din ängslan lilla raring. Det är helt okej att vara rädd!

 

Dina bästa gömställen finns i kojorna som jag har gjort åt dig, där du får vara ifred, där jag inte stör dig för mycket. Även du måste få ha en frizon där du får vara ifred. Du har din koja även om du inte är där så ofta längre, du är mest synlig för mig och för mina andra katter. Du är en i gänget!

 

Det kommer ta tid, jag kommer ge dig det, det kommer innebära att jag har tålamod, vilket jag kommer att ge dig, tryggheten kommer med tiden och jag lovar, du får allt det av mig.

 

Du lilla hjärtat, du har tassat in i mitt hjärta och där stannar du för alltid!

 

Jag älskar dig och det är helt okej att vara rädd, tills du är mogen att inte vara rädd längre.

 

Med kärlek för alla skygga och blyga katter som kommer i min väg...

 

Malin

 

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket.
*Nalle Puh*

Anmäl
2013-02-06 21:34 #1 av: Uppkatten

Jättefint skrivet Malin!

Sajtvärd för Hittekatter i Fokus. Medarbetare på Katter i Fokus.

Anmäl
2013-02-06 21:57 #2 av: Puma99

Så vackert skrivet, det andas oändlig kärlek. Jag blir verkligen berörd. Tack Malin för all din kärlek till de utsatta missarna!

Anmäl
2013-02-06 22:06 #3 av: Andina

Vilken härlig läsning! Tänk om alla människor kunde få känna den kärleken till och förståelsen för en djursjäl! Tack, Malin! Kyss

Allting är möjligt tills det är bevisat som omöjligt - och till och med då är det omöjliga
kanske bara omöjligt än så länge."  /Pearl Buck · Medarbetare på Healing

Anmäl
2013-02-06 22:22 #4 av: Gatukorsning

Men åhh!! Vad jag känner igen mig i dina ord!

Många många nätter ligger jag vaken och smygtittar efter honom där han försiktigt tassar sig fram i lägenheten. Älskade älskade kissen!

Anmäl
2013-02-06 23:16 #5 av: anebit

Underbart skrivet!  ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Anmäl
2013-02-06 23:33 #7 av: mitzerl

Vad vackert skrivet! Fullt med kärlek och omtanke. Tänk om kissen bara kunde förstå...

Anmäl
2013-02-06 23:41 #8 av: annebeate

Underbar läsning! Vilken lycka att få bo hos dig lillmymlan.

Anmäl
2013-02-06 23:54 #9 av: UlrikaD

Så fint, och så sant!!

Anmäl
2013-02-07 00:53 #10 av: carlas

Ååh hemliga "gladsvansen" ...

Alldeles alldeles underbart skrivet, tänkt och handlat!!!

Bör klistras som artikel.

Anmäl
2013-02-07 09:53 #11 av: emjon

Malin delar dina tankar och förstår dina känslor fullt ut då vi har samma värderingar.

Det är härligt att följa utvecklingen hos kissarna och har man bara tiden och tålamodet så blommar de ut  förr eller senare de behöver bara olika lång tid på sig. 

Anmäl
2013-02-07 09:55 #12 av: Syllisen

Åh vad fint skrivet!Jag blev rörd!Kärleken till katter

Anmäl
2013-02-07 11:51 #13 av: Katthemsmatten


Så fint skrivet, Malin! Precis så känner jag för min egen lilla skyggis, även om hon nu efter snart 5 år hos mig tillåter att jag klappar - på hennes villkor. Men att jag älskar henne, det kan jag se att hon vet.

Anmäl
2013-02-07 12:24 #14 av: Emmetem

Det var nog en av de finaste saker jag läst! Väldigt bra skriver, hela jag blir alldeles rörd och tårögd!
<3

/ Medarbetare på Hermelinkanin iFokus och Lejonkaniner iFokus.

Anmäl
2013-02-07 16:02 #15 av: KattkoloninBotkyrka

Jätte fint skrivet

Anmäl
2013-02-07 19:24 #16 av: viktoria91

Känner så igen mig med mina fd skyggis! Det tog lång tid för henna att bli trygg, jag struntade totalt i om hon skulle bli "mysbar"-huvudsaken är ett tryggt hem med mat, vatten, vård och att aldrig bli utsatta för elaka människor igen!

Anmäl
2013-02-07 20:03 #17 av: lillmymlan

Tack alla!

Alla är busungar när jag ligger ner och de tror att jag sover... de smyger på varandra och leker tafatt så stolta vackra varelser.

Det är så otroligt berörande när man äntligen får till ett "möte" med misse och jag kan se att de slappnar av och sträcker ut sig lite lojt, att få bli trygg med mig, på deras villkor, inte på mina villkor!

Alla är så olika och alla tar olika tid! En del kommer självmant och gosar och söker min kontakt och en del sitter 2 meter ifrån och spanar på mig noga så jag inte försöker mig på nåt hyss... de berör mig så mycket, alla och envar.

Det får ta tid och jag ger aldrig upp!

En av töserna har efter 3 år börjar komma mig nära när de får blötmat på kvällen, men jag får inte klappa, men jag sitter där bredvid dem och blinkar och nynnar för dem... kvällsången... när trollmor har lagt...

Ja... de är en stor del av mitt liv, eller de är mitt liv (!) och jag älskar dem så mycket, villkorslöst faktiskt så tacksam jag är att jag får uppleva det här, det är bland det finaste och vackraste jag någonsin har upplevt... det är KÄRLEK, ovillkorlig sådan!

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket.
*Nalle Puh*

Anmäl
2013-02-07 22:40 #18 av: Sabbekatt

Känner igen allt i din beskrivning, Lillmymlan. Har också en skyggis hemma som inte vill bli klappad .

Anmäl
2013-02-07 23:52 #19 av: hamsternlukas1

Som så många innan sagt,väldigt vackert och fint skrivet! 

Och du sätter orden på det jag själv känner och tänker.Att få vara precis som man är och "ändå" vara värd all kärlek i världen, att få leva på sina egna villkor och att det är okej.Att få tid att växa och blomma.Men att det är okej om man inte lyckas hela vägen fram...

 Tänk om alla levande varelser och framförallt människor levde efter detta...

Ibland tänker jag...och undrar om det är lättare för en sån som jag... som alltid känt ett utanförskap, aldrig känt att jag duger eller varit som ANDRA förväntar sig, alltid gått min egen väg och kämpat för rätten att vara just den jag är oavsett om andra tycker att det inte duger eller är "rätt"...

Om det kanske spelar in i känslan man har för både skygga katter och andra djur i nöd såväl som i fostran av mina barn.Och även i ens syn på det mesta och allt levande...Och i bemötandet av andra människor.

Att alla förtjänar kärlek,trygghet och uppskattning oavsett hur man är eller blivit på sin resa i livet.

Jag har just nu och har i många år haft det riktigt kämpigt både som barn och i mitt liv som mamma, just nu är det väldigt mycket som är negativt kring mina barn, men jag känner att jag mår så gott av att hjälpa utsatta katter och att det ger så mycket positiv kraft till skillnad från allt annat i livet.Många kan tycka att det inte är viktigt och att jag borde ägna mig åt annat, men för första gången på länge känner jag glädje, kraft, tacksamhet och att jag gör skillnad.Att jag kan påverka och "rädda",ta hand om,värna och skydda, samt att man verkligen får uppskattning och lön för mödan.

Har kämpat i alla år med mina barn (26,21,16 år) och det känns som man bara bankar huvudet i väggen och livet blir aldrig ens okej...

Med katterna är det något helt annat och jag växer som människa, jag känner sån kärlek och värme.

Inte klokt vad något som i andras ögon ses som oviktigt kan betyda och göra för en trasig själ :) 


Anmäl
2013-02-08 00:23 #20 av: lillmymlan

Hamsternlukas


En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket.
*Nalle Puh*

Anmäl
2013-02-08 00:25 #21 av: [Skyggis]

Lever som du för skyggisarna, ofta ratade gammelskyggisar har det fallit sig, och känner igen mycket av det fina du skriver om dessa katter som vi har förmånen att få vara nära, så nära de själva vill.. Älskade hjärtlingar, det är vad de är 

Anmäl
2013-02-08 04:24 #22 av: Tarotstollan


Jag blev alldeles tårögd av din berättelse.

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2013-02-08 06:45 #23 av: Roslyn

Så fint skrivet.

Samma härhemma. Kattmammorna som ingen ville ha. Önskar så att jag kunde ha mer plats.

Anmäl
2013-02-08 09:52 #24 av: Gatukorsning

Det var INGEN som ville ha Svarta Faran här hemma heller. Just därför bor han här. Försiktig, galet observant, blyg, skygg, trasig underkäke, sned svans, asytmi och ganska så tandlös. Men jag älskar honom gränslöst!

Anmäl
2013-02-08 23:13 #25 av: lillmymlan

Men det är de blyga/skygga katterna som berör mig allra mest.

Någon hade mage att säga att vissa av katterna från kolonin i Linköping var fula och jag tycker såklart att de är helt ljuvligt underbart vackra, de allra bästa missarna i världen faktiskt.

Kärleken ses inte med ögat, den upplevs med hela hjärtat

Som jag har sagt förut: Ett öppet hjärta vinner mer än ett slutet

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket.
*Nalle Puh*

Anmäl
2013-02-08 23:16 #26 av: lillmymlan

Sotarn här hemma får jag inte klappa, men han tycker att det är helt okej att jag närmar mig krypandes för att fota honom ganska nära, kolla bara in vilket utstrålning han har den pojken jag kan inte låta bli att älska honom!

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket.
*Nalle Puh*

Anmäl
2013-02-08 23:18 #27 av: lillmymlan

Pricken som är klappbar, men på sina villkor, inte annars, sötaste bästaste Pricken

Hur kan man inte älska dem alla?

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket.
*Nalle Puh*

Anmäl
2013-02-08 23:57 #28 av: hamsternlukas1

Ja bara för att man inte är en knäkatt kan man ju vara alldeles underbar och älskvärd  

Inte finns de till endast för att behaga, deras existens är ju mer än så.

Tur för dem att de hamnat hos just dig som uppskattar dem precis som de är, önskar bara att det fanns fler av din sort och fler av denna sorts kattvänner som är på detta forum :)

 Alla katter är värda att älskas villkorslöst (människor oxå för all del) 

Anmäl
2013-02-10 00:37 #29 av: hamsternlukas1

Vill bara fråga... om det är okej att dela din fina text på min facebook,anonymt självklart....?

Anmäl
2013-02-10 10:00 #30 av: lillmymlan

#29. Klart att du får... jag delade den själv på Östgötakatterna på Fb

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket.
*Nalle Puh*

Anmäl
2013-02-10 11:22 #31 av: Gatukorsning

Jag undrade faktiskt samma sak som Hamsternlukas.

Men jag skulle vilja lägga upp denna fina dikt på Kattstallets fb-sida om jag får.

Anmäl
2013-02-10 14:48 #32 av: lillmymlan

Klart att man får dela med sig... :) jag har inget att hymla med, så här är mitt sätt att vara och att jobba med katterna :)

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket.
*Nalle Puh*

Anmäl
2013-02-10 18:02 #33 av: majvi

Fint skrivet.

Maja spinner och trampar. det är så mysigt att bli klappad och borstad.När hon vill.Det tog 8 år,men det har inte varit någon brådska

"You thrill me, you delight me
You please me, you excite me
You're something I'd been pleading for
I love you, I adore you
I lay my life before you
I'll have you want me more and more
And finally it seems my
lonely days are through
I've been waiting for you"Anmäl
2013-02-16 15:32 #34 av: Lena

Puttar upp denna fina tråd! 

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2013-02-16 18:27 #35 av: majvi

Jag kan tillägga om Maja att det kom hem andra skyggisar och att jag jobbade heltid,fångade katter,stod på loppisar m.m så det blev inte mycket tid till att socialisera Maja. Det har hon varit rätt nöjd med.

Hon var mycket hellre social med min gamle hankatt och det är många gånger som jag har sovit i soffan då jag såg Maja låg på sängen bredvid Chess. Han var populär bland honorna här så det var inte alltid hon fick chansen.

.

Anmäl
2013-02-16 19:20 #36 av: MSH

Åh blir så rörd, så fint skrivet. För mig blir det ibland så svårt, har ju inte "kunnat", eller "fått" sörja ordentligt... Hon kan ju vara i livet och "vips" så ändras allt.....?!
Det är hur som helst jobbigt med ovissheten och vi funderar så ofta på vad som hänt vår lilla misse (vår är bortsprungen).....

Anmäl
2013-02-22 20:46 #37 av: lillmymlan

Jag tänker på Vargökatterna som aldrig fick en chans och så många andra som vi inte har en aning om Brustet hjärta

De blyga, skygga katterna behöver oss, vi som kan se dem och älskar dem för vad de är och kommer att bli!

Alla är inte knäkatter och alla älskar inte att sova i sängen med mig, men so what... mår katten väl med mina egna så är jag lycklig nog... det andra kommer sen... när tiden är mogen!

Hjärta störst av allt är kärleken - den ovillkorliga för katterna som verkligen behöver oss!

Öppna bara hjärtat lite så har de tassat in där för gott Hjärta

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket.
*Nalle Puh*

Anmäl
2013-02-22 21:33 #38 av: MSH

Så fint skrivet;-)!

Anmäl
2013-02-24 12:25 #39 av: ilb

Jättefint skrivet. Hjärta

Anmäl
2013-03-13 10:20 #40 av: Sidentass

Finaste du Malin...så vackert du skrivit, om flera hade lika varmt hjärta som du skulle världen se helt annorlunda ut för såväl människor som djur..Hjärta

Anmäl
2014-03-16 23:26 #41 av: lillmymlan

Putt

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket.
*Nalle Puh*

Anmäl
2014-03-17 10:51 #42 av: Jassan

Oh!!! Så fint skrivet!! Rubriken o hela din text var nåt som gick rakt in i hjärtat på mig o ja jag ser att jag inte är ensam om att tycka det.

198.gif

Anmäl
2014-03-17 16:23 #43 av: DesireEsmeralda

Åh vad fint skrivet! Har tårar i ögonen nu. Känner igen det där så väl! ❤️

Anmäl
2014-03-17 17:24 #44 av: Lena

Håller med er andra! Detta är mycket fint skrivet! Något som alla avlivningsglada skulle behöva läsa och fundera över. 

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2014-03-18 15:46 #45 av: Maria29

Nämen vilken fin text jag "ramlad" in på..  Jag brukar drömma om att mina skyggisar ute i stallet skulle söka sig närmare mig och inte vara så skygga.. För många årsedan hade jag en katt som levde under sängen/soffan hela sitt liv (bort sett från lådan och när hon åt i smyg), efter ha läst den här berättelsen kom jag att tänka på Stina (hon blev 8 när hon drabbades av hjärnblödning skulle blivit 13år om hon levt idag). Jag kommer alltid att vara tacksam mot Birgitta P i Södertälje som lät mig ta mig an henne och hennes bror Sluggo..  

Sajtvärd på Lantdjur i Fokus & medis på Vinthundar i Fokus

Anmäl
2014-03-19 05:15 #46 av: CatzyCat

Så fantastiskt fint skrivet Malin HjärtaBlir oerhört berörd av detta ...

Anmäl
2014-03-20 18:12 #47 av: Lena

Puttar upp så flera kan läsa denna välskrivna text!

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2014-03-21 10:10 #48 av: Sidentass

Din text är  då helt underbar...så äkta så man kan tänka sig att du varit en skygg liten kisse i ett tidigare liv..;-)

Sen förstår jag inte någonsin hur man kan uttala sig om "fula katter". Det finns inga fula katter, har aldrig funnits och kommer heller aldrig att finnas! 

Inga djur överhuvudtaget är fula..inte människor heller, med undantag av de människor som gör onda gärningar..men då är dom snarare "fula" inombords..!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.