Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
02. Hittekatter i Fokus

GISLAVED Många hemlösa katter.

2013-01-02 13:24 #0 av: Krullsvans

Jag är engagerad i nätverket Varma Tassar http://www.facebook.com/varma%20tassar#!/VarmaTassar?fref=ts som finns i Jönköpingsområdet.

Vi fick innan jul nys om en koloni på kanske 10 katter som bodde under en bod i Gislaved. Vi har börjat fånga in där, har hittills tagit in 8 st och vi fortsätter. Vi har nu räknat på 14 stycken totalt och det dyker upp nya katter varje gång vi är där...

Under resans gång har vi förstått att det finns ytterligare en koloni i Gislaved, samt att kolonin vi jobbar med har funnits i minst 14 år!! Med hjälp av en sökning på detta forum hittade jag gamla trådar från 2008 där en tjej försökt ta tag i problemet. Dock fruktansvärt motarbetad av kommunen och dåvarande djurskyddsinspektör, som tydligen ska ha fällt kommentaren att hoppas vintern blir sträng så katterna dör. :-(

Ägaren till boden, har försökt be om hjälp från kommun och två olika Djurskyddsföreningar men de har inte velat/kunnat hjälpa till. Kommunen tycker det är en politisk fråga och vill inte ta idet...

Så nu letar vi engagerat folk i Gislaved som kan hjälpa oss med matning och tillsyn av de katter vi inte kan fånga in denna omgång. Vi kommer att fortsätta med infångning, men det kommer att ta längre tid än planerat då problemet är större än vad vi trodde. De som har tips och info som kan vara bra att veta, som var folk är positiva/negativa, gamla matare som skulle vara bra att få kontakt med, var katterna håller till etc. etc är välkomna att höra av sig.

Mvh Stina, Varma Tassar

Anmäl
2013-01-02 18:24 #1 av: Lena

Du det ringer någon klocka om att Gislaved har varit på tapeten tidigare.

Oftast är det så med kolonier att de har funnits både länge och väl. Myndigheterna gör en avskjutningsrajd och tror de löst problemet. Vad de gjort är istället det rakt motsatta. Det blir alltid katter kvar - oftast de som är skyggast och håller sig undan jägarnas framfart. De får bättre levnadsbetingelser sedan kolonin tunnats ut och förökar sig i rasande fart så att situationen snart är status oue vad gäller kattantalet. Dessutom bli kolonin allt skyggare ju fler ggr de utsatts för avskjutning.

Kanonbra att ni engagerar er i problemet! Hoppas ni får kontakt med andra i området!

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2013-01-02 20:36 #2 av: Katthemsmatten

Man får ju 'tuppjuck' när man hör det här!! Vilken otrolig tur att ni förstår magnituden av problemet och försöker göra någonting åt det. Tänk om det hade funnits några med samma förståelse och förmåga att ta tag i problemet redan 1999. Hade kommun'gubbarna' varit smartare hade det inte varit någon koloni där idag.

Anmäl
2013-01-03 00:47 #3 av: [Skyggis]

Bra jobbat i en svår situation! Hoppas ni får mycket hjälp framöver och goda samarbeten. Tänk vad skönt att äntligen få tassarna varma och all övrig omtanke, tack vare er förening.

Anmäl
2013-01-03 10:17 #4 av: Lena

Jag har lagt ut nödropet på vår Facebook sida Hittekatter i Sverige.

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2013-01-03 11:28 #5 av: Krullsvans

Å, tack!!
:-)

Anmäl
2013-01-04 03:28 #6 av: Krullsvans

Putt

Anmäl
2013-01-06 01:28 #7 av: Katthemsmatten

Puttar!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.