Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
14. Katter söker hem! / Katter sökes!

borta för länge

2012-12-30 11:16 #0 av: [wizzyaw]

Våran ena katt Mio har varit borta sen 2005 ca, minns inte exakt. Han var kastrerad men inte märkt. Han såg ut som en siames i färgen och var korthårig. Vet att det är längesen han försvann men med tanke på hans speciella utseende måste någon ha lagt märke till han. Han försvann i hagfors kommun. Han kan också ha dött då han brukade hålla till hos bonden som var granne med oss. Mio brukade nämligen jaga fåglar vid dynggropen, han ramla ner den 2 gånger men lyckades ta sig upp båda gångerna. Blev väl tredje gången gilt annars "/

Vill också efterlysa en annan katt tillhörande oss som försvann. Den hette Bandit och var röd/vit. Han försvann runt 2006-2007. Han var under ett år när han försvann och varken kastrerad eller märkt. Han försvann också i hagfors kommun där 1/3 av alla våra katter försvann.

Undrar bara om någon sett dessa 2 katter någon gång så jag kunde få lite hopp tillbaka "/

Länk till ett album med bilder på de:

http://www.emocore.se/?sida=galleri&user=skix&bild=901359

Anmäl
2012-12-30 11:27 #1 av: Lena

Man ska aldrig ge upp sökandet efter en bortsprungen katt. Hade själv en god vän som fick tillbaka sin katt efter 9 år.

Lägger in några länkar med råd och tips + artiklar om katter som kommit tillbaka efter lång tid. (Kommer från vår FAQ-avdelning):

Det finns en hel del enkla och vettiga saker man kan göra när nes katt sprungit bort. Läs om det här, och genomför råden så kommer din pälskling säkert snart tillbaka till dig och hemmet. Här finns ytterligare en artikel med tips och råd när katten sprungit bort.  När din katt är bortsprungen.

Affisch att fylla i när din katt sprungit bort.

Här finns en lista med sajter där du kan efterlysa din katt - leta efter upphittade katter.

Men en sak som är otroligt viktigt för att förhindra det hela är att kastrera, id-märka, registrera. Kastrering för att de ofta hamnar i slagmål och jagas bort, samt att hormonerna säger till att de måste finna en partner. Egentligen ska ingen katt ut innan den blivit kastrerad.

Lycka till med letandet.

Ge aldrig upp! Det händer att katter kommer tillbaka efter mycket lång tid. Läs om två sådana fall:

Artikel om Muffin som kom hem efter 9 år.

Artikel om Mamma Grå som var på rymmen i 3 år.

 

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2012-12-30 12:23 #2 av: Alexej

Tyvärr. Är en katt inte id-märkt är chansen att få tillbaka en katt nästan lika med noll. En katt som inte är märkt anses som ägarlös och blir omplacerad.

Ska inte dygngropar vara övertäckta?

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2012-12-30 12:41 #3 av: [wizzyaw]

Jo det ska dom egentligen men bonden brydde sig inte. Deras ena katt drunkna till och med där. Han la även ut råttgift helt öppet så min katt dog av det :( Den hann inte ens bli 1 år.

Anmäl
2012-12-30 14:56 #4 av: Katthemsmatten

Hoppas att ni aldrig mer släpper ut en katt om det fortfarande finns en dynggrop i närheten. (Och kastrerar, id-märker och registrerar märkningen även om det är innekatter. De kan ju råka smita.....)

Har du annonserat på Kattpolisen iFokus också? Chansen att få tillbaka katterna är nog liten, men du ska ha en eloge för att du fortfarande söker dem.

Anmäl
2012-12-30 15:49 #5 av: [wizzyaw]

Jag har annonserat på kattpolis också

Anmäl
2012-12-30 16:48 #6 av: Lena

#5 Som andra skriver är det viktigt att inför framtida och ev nuvarande katter kontrollera utomhusmiljön så att den är säker. Det verkar ju tyvärr finnas en hel del faror som du beskriver den. Otäckt det där med dynggropen! Borde ju vara livsfarligt även för människor. Vilket öde att drunkna i en sådan.

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2012-12-30 17:54 #7 av: annebeate

Hoppas  du aldrig mer låter en katt få fritt röra sig i så farlig miljö.

Anmäl
2012-12-30 19:37 #8 av: Katthemsmatten

Vill flagga för att TS är mycket ung och alltså inte kan hållas ansvarig för händelser för 7 år sedan. Information, ja. Skuldbeläggning, nej.

Anmäl
2012-12-30 19:47 #9 av: annebeate

#8 Katthemsmatten,  det är ett riktigt påpekande att  TS 2005 endast var mycket ung. Såg det när jag nu länkande till albumet. Däremot hoppas jag att familjen aldrig framöver låter en katt vistas fritt i så farlig miljö.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.