Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
09. Goda ideér, råd och tips!

Tips sökes: Bygga egna kattmöbler!

2012-12-02 18:55 #0 av: Oldhaunts

Jag har nyligen blivit med hittekatt, en liten go kille på ca 6 månader från Gästrike Katthem (se bifogad bild). Nu funderar jag på att bygga kattmöbler själv för att de ska passa in med resten av möbler här hemma, är det någon som har tips och råd? Vill gärna se bilder på hemmabyggen och höra tankar och idéer för att få inspiration.

Anmäl
2012-12-02 22:41 #1 av: Uppkatten

Jag har gjort en klöstunnel till mina missar.

Tanken är att de ska åka runt på rygg i den och vässa klorna mot tunnelns insidor och tak. På golvet är det ett mjukt, halkigt tyg som påminner om det som ofta används på köpta klösmöbler. På sidorna (invändigt) är det klösbrädor (Kattens No 1). I taket är det en större klösbräda som mest påminner om vävtapet eller ngt liknande material (den klösbrädan är väldigt lätt, jag ville inte ha ngt tungt i taket IFALL klösbrädan skulle släppa o ramla ner). Ovanpå klöstunnelns tak ligger det numera en grå mysig dyna som katterna gärna sover på invid elementet.

Bakgrunden var att jag ville ha en klösmöbel där min skyggis-misse kunde vässa även sina bakklor. Hon gillade att fara omkring på rygg under sängen, men har ännu inte börjat använda tunneln på samma sätt. Leker dock gärna i den etc!

Ser ut lite som en kattfälla, eller...   Obestämd ?

Vem vet, kanske får de ett galoppträd i julklapp som komplement...?!

Sajtvärd för Hittekatter i Fokus. Medarbetare på Katter i Fokus.

Anmäl
2012-12-02 22:42 #2 av: Uppkatten

En bild till....

Sajtvärd för Hittekatter i Fokus. Medarbetare på Katter i Fokus.

Anmäl
2012-12-03 10:33 #3 av: Alexej

Det bästa är att bildgoogla eller kolla på Youtube. Där finns många bra filmer över hur folk har byggd egna kattmöbler.

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2012-12-03 10:41 #4 av: MSH

Uppkatten, kattfälla var rätt ord:-)! Hahaha säkert uppskattad leksak!

Jag var igår och tittade hos en kvinna, hon hade ett helt träd i sitt vardagsrum, det var klätt med snöre för att katterna skulle vässa klorna/klättra. Sedan var det en planka uppe i taket så katterna kunde gå från ena sidan v-rummet till andra sidan....på andra sidan fanns det ett papprör att klättra ner i....:-)!

Anmäl
2012-12-03 18:19 #5 av: Uppkatten

#4 Jaa, skulle min lilla missa rymma igen (jag lovar, jag kommer inte ge henne en chans!), så är hon i vart fall inte rädd för kattfällor utan kommer glatt att studsa in i alla kattfällor hon ser och tro att det är missarnas lektunnel! Hur bra som helst!  Flört Nåja, jag ska dekorera den med små svarta katter utanpå så ser den kanske lite kuligare ut. Den är i alla fall jättepopulär att smyga i, sova i, sova ovanpå, leka i o s v...!

Du skulle inte kunna fota det där trädet...?

Sajtvärd för Hittekatter i Fokus. Medarbetare på Katter i Fokus.

Anmäl
2012-12-03 18:26 #6 av: MSH

Visst var det en kul idé med ett träd:-) det var alltså inte jättestort men ändå! Jag kan fota det om jag kommer dit någon mer gång?!

Anmäl
2012-12-05 14:09 #7 av: Gatukorsning

Om du har lite vägg till övers så kan du ju göra något sådant här! Tror säkert att det går att fixa med Kattens nr 1 delar på något vänster. Hittade denna bild på nätet, och tyckte det var en skoj idé.

 

 

Anmäl
2012-12-05 15:03 #8 av: Annso_

7# Något liknande tänker jag försöka fixa i vårat sovrum :) har en hel vägg till övers

Anmäl
2013-01-04 14:46 #9 av: Oldhaunts

Jag har sökt en hel del efter inspiration och har inte riktigt hittat det jag söker efter ännu. Min sambo har byggt en tillfällig lekmöbel i källaren, då han missbedömde måtten får vi inte upp den för källartrappen.. Vi har även gjort våra nuvarande möbler "kattvänliga" med sovplatser, utkiksplatser och även lekplatser. För någon vecka sedan köpte jag även fårkinnsfällar till fotöljerna våra, katten la genast beslag på den ena fotöljen där han har uppsikt över hela vardagsrummet och även hallen.

Det jag söker låter som något som MSH beskriver i inlägg #4.. Jag vill ha en stor möbel som smälter in med våra möbler (svarta och vita) och samtidigt erbjuder naturlig klättring, bus och lek men också viloplatser. Vi har vägghängda hyllor (Likt bilden i inlägg #7 fast inte på samma sätt) i sovrummet som katten mer än gärna ligger och vilar på, så någon typ av viloplats/sovplats kommer det sjävklart att bli högre upp.

Jag har fattat beslutet om att jag vill ha björkstammar, rep och svart avtagbart/tvättbart tyg möbeln. Så för tillfället har jag börjat måla hur jag har tänkt att möbeln ska se ut och hoppas på att till våren kunna påbörja byggandet. Jag hoppas att det går bra och att det blir som jag tänkt mig..

Anmäl
2013-01-04 14:50 #10 av: MSH

Häftigt det låter:-) det trädet som jag såg "smälte" in bra i rummet.
Lycka till! Kommer säkert uppskattas :-) !!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.