Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
02. Hittekatter i Fokus

ta hand om ett par hemlösingar?

2012-11-29 16:55 #0 av: polgara

Har några vänner som ev. funderar på o skaffa ett par kissar o då tipsade jag om att ta nån från nått katthem eller liknande. Frågor som då dyker upp är då vilket katthem är bra, där man kan lita på att kisse haft det bra, vad krävs för att ta emot en hittis? Vad kostar det på ett ungefär? Katten torde ju vara kastrerad, märkt o vaccinerad o priset satt därefter. Hur är det om man väljer o ta ett par ungar istället för vuxna katter?

Jag är ju inte så insatt i sånt här men bollar frågorna vidare till er som kan

Det kommer säkert fler frågor om detta skulle bli aktuellt

Anmäl
2012-11-30 10:12 #1 av: Alexej

Ingen som svarade här?

Jättebra att ta hand om ett katthemskatt eller flera:) Här på sajten är vi för no-kill-poilicy, dvs vi stöder katthem som inte avlivar skygga katter.

Inte det lättaste att veta för en ny vilka katthem som avlivar eller inte men man kan alltid googla lite och kolla upp katthemmet. Man kan ställa frågor direkt till hemmet, inte alla som säger sanningen men man kan försöka.

Ett bra katthem förmedlar bara färdiga katter, kastrerade, vaccinerade, id-märkta. Priset för en färdig katt varierer lite beroende vad katthemmet finns och om de har en billig veterinär. Men mellan 800-1000 kronor för en vuxen.

Kattungar brukar vara billigare men då kommer kostnaden för en kastrering sedan som ligger beroende på veterinärens priser och kön på katten mellan 500-1000 kronor.

Det finns också en del mindre organisationer som kämpar för hemlösa katter och det är bara bra att hjälper de med att köpa sin katt därifrån.

Var bor ni?

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2012-11-30 11:19 #2 av: Katthemsmatten

Ett tips är att gå in på SVEKATTs hemsida (Svenska Kattskyddsförbundet.) De katthem som är anslutna tilll dem är no-kill hem.

Om man vill ta två kattungar, två vuxna eller en vuxen och en unge är en smaksak. Välj efter kattens temperament och inte efter utseende så hamnar du rätt. Ofta är det faktiskt katten som väljer ägare och inte tvärtom har jag noterat som volontär.

Köpeskillingen kan variera med var i landet man bor. Alla katthem har olika tariffer. Somliga gör som #1 skriver, tar ut en lägre avgift för kattungar som inte är kastrerade andra har samma pris för alla katter oavsett ålder.

Surfa på hemsidor så får du en uppfattning om hur de olika organisationerna fungerar, vilka regler de har osv. Sedan kan du börja se efter om de har katter som du tror skulle passa dig. Tänk på att en katt lever länge, så inga impulsköp. Flört

Anmäl
2012-11-30 15:43 #3 av: monstermash

Vissa katthem tillåter inte att du köper en kattunge för att ha den som ensamkatt utan du måste antingen köpa två kattungar eller ha en katt hemma (eller en kattunge & en vuxen givetvis). Men det varierar lite från katthem till katthem.

Vill du se valpbilder så titta gärna på min instagram.

Anmäl
2012-11-30 16:19 #4 av: Josefa

Jag har många små hemlösingar som behöver permanenta hem.

Anmäl
2012-11-30 17:20 #5 av: Lena

#0 Var i landet bor dina vänner! Det finns runt 100 katthem i Sverige. Som katthem varierar det hur man jobbar och vilkan policy man har. I Sverige finns det olika paraplyorganisationer/huvudorganisationer som man kan tillhöra som katthem.

SVEKATT är en ganska ny paraplyorganisation dit katthem kan ansluta sig som är emot att katter avlivas utan att vara svårt sjuka.

Vissa katthem arbetar endast med tama katter. Andra avlivar efter viss tid om katterna inte blivit omplacerade. Organisationerna Djurens Vänner och Djurhemsföreningen har t.ex. gjort sig kända för att ha en avlivningsvänlig policy. Sistnämna talar om en 3 månaders regel . Vissa katthem inom organisationen Djurens Vänner har avlivat redan efter några veckor. Nämnas bör att Djurhemsföreningen numera tagit bort ordet avlivning i samband med 3-månadersregeln.

Många arbetar med hemlösa katter på "frilandsbasis". Det kan också vara ett bra alternativ.

#4 T.ex. Vet att det finns jättfina kissar som söker hem just nu hos Josefa och som haft en mycket bra uppväxt där. :)

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2012-11-30 19:10 #6 av: polgara

De bor i Borås kommun
De djur de tar till sig lämnar aldrig deras omsorg
Djurens vänner finns inte här, däremot Stampakullen, men det känns inte bra med tanke på tvisten som är med DV Göteborg

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.