Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
Tråden är låst och inga nya kommentarer kan skapas
04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar

*LåstNOV/DEC Kvibergskatternas vänner

2012-11-17 18:36 #0 av: kattassen

REDOVISNING FÖR NOVEMBER FINNS I #3

November är här och snart är det vinter och kallt i vår koloni. Vad som hänt nyss är att vi tar tagit in 4 kattungar från handelsträdgården. Mamman är som vanligt slug och gäckar oss fortfarande. Men hon skall in så fort hon ger upp och går i fällanFlört De 4 ungarna är ca 14-15 veckor och är svart/vita och JÄTTESÖTA! Nu väntar även en hane som vi misstänker är dumpad. Vi är osäkra på om denne herre är pappa till ungarna för han ser inte alls ut sån... Mamman däremot är precis likadan som Sumo (en av kattpojkarna vi kastrerade förra året). Det som gjort att vi blev lite förda bakom ljuset med ungarna är att vi inte observerat att mamman så likadan ut utan att vi helt sonika trodde det var SumoFörvånad. Men rätt som det var kom "han" ut med 4 ungar...Nja det var väl lite osannolikt av en kastrerad hane...Skrattande

Men vi sliter på i området. Några små sidospår har vi fått göra i närområdena också då det kommit upp akutärenden med skadade katter som vi fått hjälpa. Nu senast har vi fått in en helsvart hona med en stor svansskada och ett skadat öga. Henne behandlar vi nu med antibiotika och ögondroppar fram tills amputationen av svansen skall göras. Då kanske även ögat måste tas bort men vi hoppas att dropparna skall göra susen och ögat klara sig.

Där kommer det att gå åt pengar! Vi vädjar med mössan i handen om bidrag till vårt bankgirokonto. Det finns även ljus, kylskåpsmagneter och myntaleksaker att köpa i vår "webshop". PMa mig om ni vill köpa något! Se exempel i förra tråden.

Månadens bild får bli en av kattungarna (den som har en svart och en vit noskudde) som givetvis måste få ett hem snarast. De äter ost ur handen och är "på gång" med det socialaSkrattande

Den förra tråden

REDOVISNING OKTOBER ÅTERFINNS I #41 i länkad tråd ovan.

 

Redovisning sker runt den siste i varje månad. Glad

Vad kan du hjälpa till med? Vi är oerhört tacksamma för alla bidrag, stora som små! Har du saker som du vill bli av med som vi kan sälja på loppis eller Tradera, hör av dig! Bidrag i form av kattmat tas tacksamt emot!

Främst behövs dock pengar och permanenta hem!

Kontakta oss gärna via mail s.peters@live.se

Bankgiro: 646-7344

Märk insättningen med namn/alias (anonyma bidrag är självklart välkommet!)

Kort bakgrund:

Under flera decennier har det funnits katter i området runt Kvibergs Handelsträdgård i Göteborg och man har i synnerhet på senare tid funnit att det medfört problem då ingen tagit ansvar för hejda förökningen. Vi vet att det "delats ut" och sålts katter för en spottstyver i handelsträdgårdens verksamhet tidigare och det skulle vara intressant att följa tråden bakåt i tiden för att se hur "Kvibergskatten" har utvecklats under alla år. Många katter har ett mycket speciellt utseende med mycket vitt och med svarta fläckar sk. "kofläckiga". Därför vänder sig Kvibergskatternas Vänner också till alla som har en sk. Kvibergskatt hemma!

Välkommen att följa vårt arbete med att stoppa förökningen i Kviberg innan grävskoporna tar vid och katterna får sätta livet till. Hjälp oss att hjälpa!

Anmäl
2012-11-17 18:40 #1 av: kattassen

Idag har vi haft loppis i Majorna här i Göteborg. Det var kallt i lokalen, mycket kånkande in och ut med grejor som det brukar vara. Dagens arbete inbringade lite drygt 900 kr vilket är mycket välkommet!

Skrattande

 

Anmäl
2012-11-17 18:42 #2 av: kattassen

En hälsning från Bertil (om ni minns honom) i hans nya hem (nya och nya - ja sedan i septemberFlört) Han hälsar att han har det bra och myser med sina människor.

 

Anmäl
2012-12-04 12:26 #3 av: kattassen
10-okt-och-november-2012.pdf

Här kommer november månads redovisning.

Som ni ser så har fakturan till Sessans ögon/svansoperation löst sigSkrattande. Tack alla underbara bidragsgivare - ni är guld värda!!!

De bidrag som märts med Sessan har uppgått till 8350 kr och notan var på 8799 kr samt 597 kr för den första kollen vi gjorde hos veterinären. Så totalt har Sessan/Estelles kostnader uppgått till 9396 kr.

Utöver Sessan har ni de fyra kattungarna varit hos veterinären för en första koll samt vaccination. Det visade sig att det var 3 honor och en hane. Arne (som hanen heter) skall kastreras på fredag när Sessan skall på återbesök.

Honorna är lite små för kastrering ännu så vi väntar några veckor till där.

Sedan kommer vi att ta in en grå hane från Kviberg inom kort samt även mamman till ungarna som vi har spaning på. Medicinerna till Sessan har vi hittills betalat ur egen ficka vilket uppgått till ca 600 kr. Likaledes all mat och sand som vi inte kan plocka ut från kontot. Blir där ett överskott någon gång så gör vi det men tyvärr är det inte så vanligt.Rynkar på näsan

 

 

 

 

Anmäl
2012-12-04 14:10 #4 av: Isatis

Har satt in decemberbidraget. Kan som vanligt ta någon dag. Ni gör ett fint jobb!

Anmäl
2012-12-04 17:55 #5 av: kattassen

#4 Tack snälla Isatis!! Det var värmande att höra i den bistra vinterkylanSkrattande

Anmäl
2012-12-14 11:47 #6 av: Isatis

Har satt in en julepeng på ert konto. Önskar alla kissar och deras hjälpare en riktigt God Jul!

Anmäl
2013-01-01 10:43 #7 av: Isatis

Januaris bidrag insatt. Som vanligt tar överföringen några dagar.

Isatis/IL

Anmäl
2013-01-01 11:24 #8 av: Lena

#7 Så snällt och bra att du stödjer kissarna i Kviberg! Glad

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.