Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes

17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
16. Transporthjälp önskas/erbjudes

Skånska upphittad i Hälsingland.

2012-11-10 19:04 #0 av: Debattia

En kvinna i Skåne lämnade bort sin katt till bekanta för hon skulle läggas in på lasarett och dom skulle ha katten så länge. När kvinnan kom hem från sjukhusvistelsen och ville ha tillbaks katten så fanns den inte,hade sprungit bort.

Hon har sen dess letat sin katt överallt som tänkas kan och fick syn på en katt som liknade hennes på en kattsajt på internet.Den katten fanns som upphittad i Moheds campingplats i Hälsingland. Ägaren av campingen har bett Bill och Bull om hjälp med katten för campingen är stäng för säsongen.Dom på campingen hade sett katten varit med en tailändska som plockat lingon i somrast.

Möjligheten kan ju vara att tailändarna kommit in via Skåne och kört upp till Hälsingland.

Kvinnan och upphittaren har diskuterat och visat kort och hon blir mer och mer övertygad om att det är henens katt.Vill gärna ha ner den till sig men har ingen möjlighet att hämta den. Tar även hand om katten om det nu visar sig att den inte är hennes. Har lovat hjälpa till och söka transport från Söderhamn till Skåne och undrar därför om det finns någon här inne som ska köra det hållet eller en viss sträcka, om vi kan hjälpas åt och försöka få kissen till Skåne.

 

 

Anmäl
2012-11-10 19:50 #1 av: Lena

Oj vilken åktur kissen ifråga verkar ha tagit sig! Undrar hur det har gått till? Viktigare är att kissen från hjälp att komma hem nu!

Tror att det ska finnas en slant i Daisys reskassa som skulle kunna bli möjlig att söka som transportbidrag.

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2012-11-10 21:23 #2 av: Mari

Fast thailändarna hade anlänt till Sverige via Arlanda så de hade inte varit i närheten av Skåne fick vi reda på av campingägarna.

Men det vore otroligt om det är rätt katt och man blir verkligen intresserad över hur hon hamnat här

Anmäl
2012-11-10 22:08 #3 av: MSH

Finns ju katter som liftar för egen tass...?!

Anmäl
2012-11-11 17:16 #4 av: Debattia

Katter har ju också en förmåga hoppa in i bilar och följa med.

Finns någon här inne som ska åka från Hälsingland och neråt ???

Tror inte vi kan vara 100 på att dom kommit via Arlanda ???

Anmäl
2012-11-11 20:08 #5 av: martdat

o hon kan lite på kattvaaten så den verligen har sprungit bort'? så den inte är avlivad bakom ryggen på henne?

Sajtvärd på kattpolisen i fokus.

Allt som inte kan lagas med silvertejp är sönder på riktigt.

 

Anmäl
2012-11-13 21:00 #6 av: Debattia

Det vet man ju inte vad kattvakten hittat på ?Litade hon på dem förut så gör hon det kanske inte nu? Undrar om kattvakten gjort allt för att hitta den igen???

Det är ju stora skogar i Skåne också och man vet inte om bärplockarna varit där först och sen upp till Hälsingland,dom är ju många och tror inte alla kommit via Arlanda. Dom brukar ha små bussar och skåpbilar  som dom kör omkring med.

Hoppas det löser  sig för både kissen och kvinnan..

Anmäl
2012-11-21 15:32 #7 av: Katthemsmatten

Hur har det gått?

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.