Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
15. Bortsprungna/upphittade katter

Vetlanda (Ädelfors) Upphittad katt

2012-11-08 18:14 #0 av: Starfall

Tänkte se om jag får nåt napp genom att annonsera här på sajten. För någon vecka sedan hade vi besök av en vuxen katt här på vår altan. Vi brukar ha torrfoder där eftersom en av våra "gammelkatter" ogillar att vara inomhus och därför får hon mat utomhus istället. Denna katt bara kastade sig i maten och verkade totalt utsvulten. Men oj, så rädd! "Han" (Vi tror det är en hane, är dock inte säkra pga att vi inte kan kolla) sprang iväg med en gång när han fick se mig då jag kikade ut genom fönstret i altandörren.
Sedan dess har denna katt kommit hit varje kväll för att äta. Nu springer han inte iväg direkt utan sitter och tittar och liksom "inspekterar" mig. Jag lyckades ta en bild på honom innan han sprang iväg igen.

Jag undrar om detta är en hemlös katt eller om det kanske finns en ägare någonstans därute? Han verkar ju väldigt skygg så man kan ju undra.
Katten är bruntabby/vit och ser ut att vara fri från skador och han ser ut att vara ganska ung, men han är ingen unge.

Är det någon som känner igen katten?

Om det är en hemlös katt, vad gör jag då? Går det kanske låna en fälla och fånga in honom och sen kastrera honom? Med tanke på att han är så skygg så är risken stor att han inte är kastrerad och det vore ju bra om han kunde få bli det. Den kostnaden skulle jag kunna betala, bara för att katten ska må så bra som möjligt. Men som sagt - först vill man ju veta om han har en ägare.

Mvh
Caroline

Anmäl
2012-11-08 19:28 #1 av: majvi

Efterlys ägare på nätet, sätt upp lappar.

Låna en fälla ,ta katten till veterinären för att kolla ev chipmärkning-om den nu inte är öronmärkt.En katt kan vara på rymmen länge och få ett skyggt beteende, men de brukar bli sociala ganska fort när de kommer in.

Är det en förvildad katt -det kan vara svårt att se i början men den verkar inte alls van vid att vara inne och är livrädd för människor, då skulle jag kastrera den snarast.

Verkar det vara en tamkatt skulle jag söka efter ägare ett tag innan jag tog den till veterinären för kastrering.

Anmäl
2012-11-09 10:51 #2 av: Katthemsmatten

Här är en länk till en artikel med tips om vad man bör göra när man hittat en katt. Lägg gärna upp ditt inlägg på Kattpolisen iFokus också.

http://kattpolisen.ifokus.se/articles/4d712ed5b9cb46221d045017-har-du-hittat-en-katt?discussions-1

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.