Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
15. Bortsprungna/upphittade katter

Bortsprungen i Hägersten

2012-10-21 09:01 #0 av: Anen27

Killen, cremefärgat med vit under hakan och tassarna, smet i väg 15/10 vid Västbergaskolan (Klensmedsvägen) i Hägersten.
Han bor inte i området, var på tillfälligt besök!
Han är väldigt skygg, så Du kan inte fånga honom tyvärr men ser Du honom, försök om möjligt, ge honom något att äta så han stannar i ditt område.

(Kan bara fångas med fälla)
Han är inte ID-märkt, inte kastrerad. (Var på väg till vet.)
ring 0703138708

Anmäl
2012-10-21 10:24 #1 av: Lena

Oj vad ledsamt att kissen smet i samband med veterinärbesöket. Alltid en risk det där med själva transporten. Inte heller första gången något liknande händer.

Här finns en artikel om vad man böra tänka på vid transporter för att dessa ska bli så säkra som möjligt. Det är nämligen inte allt för ovanligt att det går galet i samband med sådana. Nu hjälper det ju inte just denna kisse just nu, man det kan vara bra inför nästa gång.

Kopierar lite goda råd och länkar som vi har skrivet på avdelningen FAQ:

Ibland så drabbas man av skräcken och inser att ens katt försvunnit. Tankarna far omkring i huvudet och man målar upp alla möjliga scener. Då finns det enkla och väldigt vettiga saker man gör. Läs om det här, och genomför råden så kommer din pälskling säkert snart tillbaka till dig och hemmet. Här finns ytterligare en artikel med tips och råd när katten sprungit bort.  När din katt är bortsprungen.

Affisch att fylla i när din katt sprungit bort.

Men en sak som är otroligt viktigt för att förhindra det hela är att kastrera, id-märka, registrera. Kastrering för att de ofta hamnar i slagmål och jagas bort, samt att hormonerna säger till att de måste finna en partner. Egentligen ska ingen katt ut innan den blivit kastrerad.

Lycka till med letandet!

Ge aldrig upp! Det händer att katter kommer tillbaka efter mycket lång tid. Läs om två sådana fall:

Artikel om Muffin som kom hem efter 9 år.

Artikel om Mamma Grå som var på rymmen i 3 år.

 

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2012-10-22 11:36 #2 av: Katthemsmatten

Såg att du har annonserat på Sthlms Katthems sida och de har honom med på sin fb sida också. Ut och lappa. Leta sena kvällar. Det är ju folk på katthemmet till efter 21, så då håller han sig säkert gömd så senare än så får du leta. Det finns ju ett 'boende' på andra sidan skolgården. Tala med dem och hör om de sett kissen. Och det finns ju bodar på skolgården där det går att gömma sig om man är katt.

Anmäl
2012-10-23 08:53 #3 av: Anen27

#2  jag har tapetserat i princip hela området, alla villor i villaområdet fått lappar i brevlådorna. Lappat även på andra sidan, Telefonplan.. och åt andra hållet... MacDonalds, Solberga mm

Har fått många tips... just nu är det en dam som fått kattmat och håller kollen vid Filvägen där han troligen sågs i veckan... i förrgårkväll troligen han vid Hökmossevägen... där vi lagt mat 2 kvällar i rad...  Där är många som har katter oxå... Letar där på morgnarna kl 6-9 och sena kvällar.

Anmäl
2012-10-23 09:36 #4 av: Katthemsmatten

Håller tummarna! Kommer att vara i området fredag kväll och håller du självklart ögonen öppna.

Anmäl
2012-10-23 10:44 #5 av: Anen27

:-)   Kissen kan bara fångas med fälla... (en sån har jag i bilen hela tiden :-(  )

 

Anmäl
2012-10-23 10:47 #6 av: Katthemsmatten

Jag är medveten om att det är fälla som gäller. Om han dyker upp där jag befinner mig är fälla inget stort problem. Inte tillgången på doftande, lockande mat eller kunskap om skyggisar heller. Flört

Anmäl