Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
11. Kattsjukdomar & problem

tips på bra kattveterinär i göteborg-borås

2012-10-01 13:21 #0 av: Icna

Jag skulle vilja ha tips på bra kattveterinär i göterborg-borås områden, som är duktigt både på sjukdomar men ffa på beteende problem,har  vart hos partille djurklig och katarina bewig tidigre men inte kunna lösa min ena katts bristande rumsrenhet, nu behöver jag uppsöka vet eftersom hon tappar päls med, men vill göra ett försök till att få ordning på hennes rumsrenhet(innan min sambo slänger ut oss om jag inte gör mig av med henne)

Anmäl
2012-10-01 14:40 #1 av: Katthemsmatten

Puttar för tips från er som bor i området.

Anmäl
2012-10-01 15:00 #2 av: Issa

Läs i första hand tråden: När katten inte är rumsren.

Anmäl
2012-10-01 15:07 #3 av: Icna

har redan läst den förlänge sedan...

 

Anmäl
2012-10-01 16:16 #4 av: kattassen

Gå till Johan Glimåker i Göteborg! Kan inte säga annat än att han har suveräna lösningar på de flesta problem. Mycket kompetent veterinär för katter med lite speciella behov.

Har du varit på Partille Djurklinik nyss? De har mycket duktiga veterinär där nu. Kamilla och Juliana som jobbar där är väldigt bra tycker jag. Vi har dem som vår "husveterinär" till våra Kvibergskatter och har bra erfarenheter.

Brist på rumsrenhet kan vara många olika orsaker. Först måste man utreda om det föreligger någon sjukdom bakom. Det görs med urinprov och ev blodprover. Det kan finnas stressrelaterad urinblåseinflammation med i spelet och då kan det bildas kristaller. I detta fall kissar katten fel. Då behövs specialfoder (löser kristallerna) och inflammationsdämpande medicin ev. även antibiotika om det finns bakterier i urinen. Cystease är ett naturligt preparat som håller urinblåsans väggar smidiga och välmående.

När man utrett ev medicinska faktorer och sedan inte hittat något måste man försöka sätta sig in i kattens vardag. Vad finns det för mönster i felkissandet. Något nytt som hänt i kattens liv eller har det varit så jämt från början? Pälstappandet kan ju också vara stressrelaterat. Finns hund, andra djur eller ex. barn i familjen?

Som sagt pröva Glimåker - han är lite speciell inom sitt gebit och har många bra tips!

 

Anmäl
2012-10-01 16:39 #5 av: Icna

vi har var hos kamilla, nu var det några år sedan, och vid gjorde utredning med blodprov osv och flera uppföljningar då trodde vi att det var magen

Hos katrina bewig gjordes ultraljud på urinblåsan efter kristallen, men inget tydligt hittades då.

fick intrycket att det var i personligeheten(hon är känslig) problemet satt.

Vi  tog in en övergiven 6 veckor kattunge för ca 2 veckor, annars är det 7 katter och 3 fåglar, inga andra djur eller barn

Glimåker var den första jag tänkte på, men det är svårt för mig att ta mig dit pga jobb, tider och avstånd, därför undrade jag vilka andra alternativ som fanns för bra vet,.

Rumsrenheten är inget nytt problem(troligen redan hos uppfödaren) och vi har provat mkt och vart hos vet för det. Men när jag ska kolla upp pälsavfallet tänkte jag slå 2 flugor i en smäll då min sambo tappat tålamodet

Anmäl
2012-10-01 17:41 #6 av: kattassen

#5 Du skriver att han har sällskap av 6 (?) katter. Kan det möjligen vara så att han helt enkelt råkar vara en ensamkatt. Det kan vara bekymret att han inte riktigt trivs med alla kompisar. Antar att ni prövat Zylkene-kapslar, Feliway? Ni tycks också redan ha gjort medicinska utredningar som inte direkt visat något fysiskt. Tror det kan bli svårt att finna någon veterinär som kan ge andra tips än de du kan läsa dig till här inne.

Det jag vet om Glimåker är att han faktiskt har lite annorlunda veterinärtänk än de flesta andra. Han har sin klinik själv och är inte styrd av djursjukhus eller andra mottagningar där fler styr och bestämmer.

Tycker du skall försöka ge dig tid att komma till honom med detta.

Annars har Lena skrivit en bra artikel med många råd och tips:

När katten inte är rumsren

 

 

 

 

Anmäl
2012-10-01 19:27 #7 av: Lena

Glimåker är en av få veterinärer i landet som är specialist på katt. Det är väl värt resan att konsultera honom när det är lite svårare problem. Vi reser själva dit enda från Dalsland i sådana lägen. Även om resan är lång och man får ta en ledig dag i anspråk är det värt det då katterna får rätt diagnos och behandling.

Här har du länkar till två artiklar om när katten inte är rumsren, vad det kan bero på och hur man kommer tillrätta med problemen.

 

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2012-10-01 20:07 #8 av: Icna

har läst båda artiklarna tidigare och provat det mesta, felinway, olika kattsand flera olika låder osv, men inte zylkene-kapslar, vad är det?

Har läst att det finns katt som får medicin för att må psykist bättre och börjat funudera på det finns nått sånt som skulle kunna funegar för Harmy.

Att det är 6 andra katter kan säkert påverka, men när jag skaffade henne hade vi bara en till och redan från början har jag haft problem med hennes rumsrenhet, bland det första hon gjorde var att kissa i min stekpanna som stod på spisen, det har blivit bättre men inte bra. Hon kissar på ffa 3 ställen nu, köksgolvet, hallentren och badrumsgolvet bredvid kattlåderna

 

Anmäl
2012-10-01 20:12 #9 av: kattassen
zylkene.pdf

Här är en liten broschyr och beskrivning om ZylkeneGlad

Anmäl
2012-10-01 20:21 #10 av: Icna

vart köper man zylkene, är det på recept? absolut värt att prova, vi har inget att förlora

Anmäl
2012-10-01 20:26 #11 av: kattassen

#10 Apoteket!

Men du! Jag har en burk som jag fått nyss - den har gått ut men funkar säkert att prova med. PM-a din adress så skickar jag den!Skrattande

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.