Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
12. Kattmats relaterat

taste of wild

2012-09-27 20:45 #0 av: zorro2

hei!

undrar om nån har testat detta torrfoder till sina kissar, vad tyckte kissarna om den?......och kan det stämme att den ska vara helt utan spannmål.

 

Anmäl
2012-09-27 22:01 #1 av: Katthemsmatten

Har aldrig hört talas om det. Men kanske någon annan har gjort det.

Anmäl
2012-09-27 22:07 #2 av: Jourhemmet

Det är spannmålsfritt men den ena innehåller lax.

http://www.zooplus.com/shop/cats/dry_cat_food/taste_of_the_wild/231828

Anmäl
2012-09-27 22:42 #3 av: zorro2

jag såg annonsen på kattliv tidningen, och tänkte kolla här inne om det var nån som hadde testat det.

ska se om kanskje Tarzan vill prova så kan jag berätta här vad han tyckte om den

Anmäl
2012-09-27 23:42 #4 av: Marga

Mina killar äter (bland annat) det och gillar det. Rekommenderades av Zoobutiken Sofor Pets (eller hur det stavas) i Stockholm när jag frågade efter Carnia Lynx som mina katter åt förut. Butiken hade "smakgaranti" dvs om katterna inte tycker om fodret får man lämna det tillbaka. Det vet jag fler butiker som har på sina foder. Du kan ju fråga där du handlar fodret om du får lämna tillbaka det om katterna inte tycker om det.

Anmäl
2012-09-28 13:13 #5 av: zorro2

ok, tackar för alla svar.

kan jag fråga vad ni ger för blötmat och hur ofta??

jag har testat allt från dem i zoo affären till det som fins på ica, och det enda som falt i smak var sheba i sås inget annat. 2gånger iblandt 3gånger om dan, får kissen detta.

 

Anmäl
2012-09-28 13:38 #6 av: Katthemsmatten

När det gäller blötmaten är det olika. Antingen någon som är i patéform eller med mycket sås. Det är min lilla skyggistjej som föredrar detta. Grabbarna glufsar i sig vad de får. Flört

Basfödan är torrfoder i mängd efter tillverkarens rekommenderade dagliga dos. Blötfoder får de en dryg matsked per katt och dygn, mest för att de tycker om det. Hade de uppskattat sorter som anses näringsmässigt bättre sammansatta hade de fått fördelningen tvärt om, men dessvärre föredrar de 'skräpfoder' när det kommer till blötmaten.

Anmäl
2013-01-14 15:15 #7 av: Gatukorsning

# Jobbigt med kräsna katter Flört

Paddan här hemma tittar på mig med "är dum eller blicken" om jag mot förmodan skulle erbjuda henne en liten liten bit leverpastej, ost eller kyckling. Så näe. Här är mjau-blötmat som funkar bäst. Så länge det inte är fisk, för då tvärvänder hon!

Torrmat står alltid framme, blötmat två gånger/dygn och då en matsked ungefär, just nu får hon lite mer för att hon är hård i magen och dricker dåligt.

Anmäl
2013-01-14 17:27 #8 av: Uppkatten

Mina missar anser att det är torrfoder som gäller. Skyggisen vill dessutom helst att torrfodret ska serveras flygande... (så att hon får jaga).

Torrfodret mäter jag upp varje morgon, sedan fördelas det på två eller flera måltider över dygnet (missarna säger till när de är sugna, men de får aldrig mer än den uppmätta mängden totalt sett över dygnet).

Blötfoder gillar de inte alls... Jag har provat "alla sorter som finns" och fått slänga säkert 97% av det...

Det finns i princip bara ett undantag: Shebas ångkokta kyckling i portionspåse. De får dela på en sådan påse varje dag när jag kommer hem från jobbet. Har testat andra påsar/burkar med kyckling men det är bara den här sorten som är ätbar enligt missarna... (kyckling som kyckling???? tycker matte).

Helst skulle jag vilja att de åt mer blötfoder... och kanske får jag sätta hårt mot hårt tids nog... Har aldrig tidigare träffat missar som så bestämt säger nej till blötfoder...

Blötfoder har tidigare varit favoritmaten här hemma (till tidigare missar).

Sajtvärd för Hittekatter i Fokus. Medarbetare på Katter i Fokus.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.