Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
07. Djurskyddsfrågor

Jag behöver råd...

2012-09-04 19:33 #0 av: KattkoloninBotkyrka

Jag har just haft ett OTREVLIGT samtal med en ignorant kattägare som bor i grannhuset. Hon anser att hennes katt ska INTE behövas kastreras för han har normala sexuella behov som den måste få utföra. Denna stackars han-katt lever utomhus vinter som sommar och äter mat på min matplats uppe i skogen. Ägaren anser att jag är en idiot som försöker få henne att förstå vad som händer när katter föds titt som tätt till hemlösheten. Vad ska jag ta mig till?? Jag hör nästan varje natt hur denna katt skriker och bråkar här ute. Den är inte heller id märkt eller vaccinerad då ägaren tycker att det är bortkastade pengar.

Anmäl
2012-09-04 21:08 #1 av: Katthemsmatten

Som du vet är ju den sista idioten inte född, men det hjälper föga. För mig låter det som vanvård om den inte får tillräckligt med vare sig mat eller vård och tydligen inte heller får komma in i för att få skydd. Länstyrelsen i Stockholm är ju bättre än på andra håll, så en anmälan vore på sin plats. Du kan om du vill anmäla anonymt via nätet. Visserligen tar de allvarligare på anmälningar med namn, men eftersom jag vet var du bor kan jag förstå att det inte känns så tilltalande.

Anmäl
2012-09-04 21:10 #2 av: Josefa

Fånga in och få katten kastrerad själv. Ägaren lär väl ändå inte märka något.

Anmäl
2012-09-04 21:13 #3 av: Katthemsmatten

Det kan vara vanskligt. Om ägaren upptäcker att klockspelet är borta så lär TS ligga risigt till. Viss risk att de ser en sådan sak finns ju alltid. Och gör hon det är det egenmäktigt förfarande och därmed olagligt och straffbart. Tyvärr, suck.

Anmäl
2012-09-04 21:55 #4 av: Josefa

Men då måste de kunna bevisa att det är TS som kastrerat katten. Tror dessutom inte att ägaren går och känner efter på katten om kulorna ligger kvar i påsen.

Anmäl
2012-09-05 00:14 #5 av: KattkoloninBotkyrka

Tack för alla råd. Jag ska göra anmälan imorgon. Kvinnan bara skrek en massa omogna saker åt mig. Hon tycker också att katten får i sig tillräckligt mat när den äter möss och fåglar. Hon tycker att det inte är hennes problem ifall det föds en massa hemlösa kattungar. Det var fin kost för grävlingar, enligt henne.

Anmäl
2012-09-05 08:15 #6 av: pia-app

Okastrerade hankatter kan ju "försvinna" !

Anmäl
2012-09-05 09:25 #7 av: Alexej

Jag har kastrerad katter som kom till mitt hus. En katt som inte är id-märkt har ingen ägare och att kastrera en ägarlös katt är knappast förbjudit. Men då var det katter från gårdar här omkring.

Skulle jag veta att katten inte har det bra skulle katten nog försvinner till ett bättre hem!

Men anmäl kärringen fast det kommer nog inte att hända något. Det är inte förbjudit att ha en okastrerad utekatt.

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2012-09-05 09:28 #8 av: Katthemsmatten

#6 Det är bara det att TS redan sitter med stugan så full av kolonikatterna hon tagit in det senaste året att hennes egna pälsklingar är utlokaliserade till föräldrarna, så det är inte så lätt att låta katten 'försvinna' utan vidare. Gråter Men med hjälp av LST och polis kanske den kan försvinna in på ett katthem med en rejäl portion tur.

Anmäl
2012-09-05 10:26 #9 av: KattkoloninBotkyrka

Ja precis. Jag har möjlighet att låna fällor och kan fånga in stackars katterna. Men som Katthemsmatten skriver här, har jag fortfarande flera katter hemma som jag inte har lyckats placera i egna hem. Mina egna katter bor fortfarande hos mina föräldrar och väntar på att få flytta tillbaka hem till mig. Så här får det inte plats med nykomlingar, hur jag än skulle önska.

Jag har pratat med djurpolisen idag och hon såg allvarligt på saken och skulle ta kontakt med den här oansvariga familjen.

Anmäl
2012-09-05 11:42 #10 av: Imasy

Kan man få grannen at tro att kastrerade hankatter har ett alldeles utmärkt aktivt sexliv endå, bara de att de sitter inte och skriker och stör grannar?

Hur stor är risken att hen skaffar sig en ny katt om den nuvarande skulle "försvinna"?

// Jennie - Sajtvärd för Katter, Hamster, Dvärghamster, Brott och Litteratur. 

~Välkommen!~

Anmäl
2012-09-05 11:52 #11 av: Sagolika

#10 Det där är dessutom alldeles sant. I princip alla våra kastratpojkar föraöker definitivt att para en löphona, oavsett om det gått ett par månader eller åratal sedan de blivit kastrerade.

Anmäl
2012-09-05 12:43 #12 av: Sidentass

Åhhh..herrejisses så trött man kan bli på folk!:-( Människan borde ju också ha i åtanke på att hennes katt riskerar att bli sönderbiten eller klöst av slagsmål som sker okastrerade hanar emellan, och då är det inte billigt att ta sig till veterinär....antar att det inte heller är möjligt att gå den vänliga vägen med en kopp kaffe för att diskutera det hela i lugn o ro...

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.